Çorumluoğlu'dan birlik ve beraberlik vurgusu

Çorumluoğlu'dan birlik ve beraberlik vurgusu

Çorumluoğlu'dan birlik ve beraberlik vurgusu

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu köy ve mahalle muhtarlarıyla birlikte yaptığı toplantıda, "Muhtar arkadaşlarımız sorunların bildirilmesi noktasında öncelik sıralamasında çok fazla titiz davranmamışlar bazen de çok uzun yazmışlar. Bunu işin özeti bellidir. Şimdi kanalizasyon sorunu var, öncelikli sorun olarak çocuk parkı yazılmış. Köyde kanalizasyon sorunu varsa sağlık sorunudur. Çocuk parkı yine de yapılır" dedi.Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Ereğli'de görev yapan köy ve mahalle muhtarlarıyla öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Karadeniz Ereğli Öğretmen Evi'nde düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Çorumluoğlu, toplantının İç İşleri Bakanlığı'nın talimatı vesilesiyle muhtarlardan köy veya mahallelerine ilişkin 3 acil ve önemli sorunu yazılı olarak bildirmeleri için düzenlendiğini belirterek, sorun ve taleplerin iletilmesindeki sıralamanın önemli olduğunu vurguladı.

Devler kaynaklarından köylerde kullanılmak üzere aktarılan parke, taş ve benzeri desteklerin mutlaka zamanında ve yerinde kullanılması gerktiğini, aksi halde kullanılmayan malzemeyin geri alınacağı uyarısında bulunan Çorumluoğlu şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığı'ndan gelen talimat çerçevesinde muhtarlarımızın taleplerinin alınması yönünde yazı geldi. Mahallenizde, köyünüzde görmüş olduğunuz en önemli sıkıntılar neler ise sizlere dağıtılan bu formlara onları yazacaksınız. Daha önce benim ilk geldiğimde benzer bir uygulamayı almıştık. Bu uygulamada tüm Türkiye'de yapılıyor. Daha önceki taleplere ben baktım bazen muhtar arkadaşlarımız öncelik sıralamasında çok fazla titiz davranmamışlar bazen de çok uzun yazmışlar. Bunu işin özeti bellidir. Şimdi kanalizasyon sorunu var, öncelikli sorun olarak çocuk parkı yazılmış. Köyde kanalizasyon sorunu varsa sağlık sorunudur. Çocuk parkı yine de yapılır.

"KAYMAKAM GELECEK DİYE KÖYLÜYÜ BEKLETMEYİN"

30'un üzerinde köyü gezdim. Önümüzdeki haftadan itibaren köylerimizi ziyarete devam edeceğiz. Faydalı oluyor hem yerinde tespit ediyoruz hem de vatandaşlarımızla özel bir sohbetimiz oluyor. Gitmiş olduğumuz köylerdeki ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir şeye dikkat edelim ben zamanlama konusunda ilk toplantıda da söyledim. 'Bugün Kaymakam, müdürler, komutan gelecek' diye orada vatandaşı 2 saat önce toplayıp eziyet haline getirmeyin. Bunun vebali bana millet bana laf söylüyor içinden. Bizim köye gideceğimiz köy ile aramızda yarım saat var. Vatandaşımız 3 saat önce toplanıyor, kaymakam gelsin diye bekliyorlar. Bunun vebalini ben çekmem, sizde çekmeyin. Saat kaçta o saatte toplayın.

"ÇOCUKLARINIZLA İLGİLENİN"

Dün bir tane kızımız intihar etti. Benim, idarecilik yaşantımdaki en üzücü hadiselerden bir tanesidir. Benim iki tane evladım var, siz benim çocuğumu benim kadar tanıyabilir misiniz. Çocuğunuzu koruyacaksınız. Çocuklarımıza, ailemize sahip çıkmak önemlidir. Yemek bitiyor, çocuk, anne ayrı tarafa geçiyor, telefonunu açıyor, baba da kahveye okey oynamaya gidiyor. Ondan sonra bizim çocuk niye okumadı, bizim çocuğun başında buğran var, psikolojik bunalımda. Bu herkesin başına gelebilir, sizin başınıza da gelebilir. Ama bunun gelmemesi için biz elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Biz kendi yaşantımızı millet olarak iyi incelesek, İslamiyet'i iyi incelesek, yaşantımızın eski anne babalarımızın yaşantılarını incelesek bunların hiçbir tanesi bizim başımıza gelmeyecek. Avrupa'yı takip edelim, tamam edelim. Avrupa'da bankamatik var, internet bankacılığı var, cep telefonu var tamam. Sen yandaki komşunla konuşamıyorsun kavgalısın, üst kattaki apartmanla kavgalısın, nerde kaldı bizim milletimizin özelliği, örf adeti nerede kaldı, yok. Biz bunları yitirdiğimiz zaman bizim o zaman millet olarak çöküşümüz başlar. Biz büyümeye gelişmeye açığız, başaracağız. Bizi biz yapan örf ve adetlerimizden uzaklaşmayacağız.

"BİRBİRİNİZLE UĞRAŞMAYIN"

Köylere gidiyorum daha ben oradayken o onun bu bunun aleyhinde konuşuyor. Ben bir cümle söylüyorum, arkadaş sen öldüğün zaman senin cenazeni ben şehirden gelip kaldırmayacağım, bu cenazeyi senin komşun kaldıracak. Neyi paylaşamıyorsunuz siz? Komşusuna yol vermiyor, geçmesin istiyor. Birlik ve beraberliğimiz her zaman önemli. Bugün de yarın da önemli olacaktır."

AKSOY: "800 VATANDAŞ OKUR YAZAR OLDU"

Ereğli Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aksoy da toplantıda yaptığı konuşmada ilçe genelinde sürdürülen okuma yazma kursu hakkında bilgi vererek, " ilçe genelinde açılan okuma yazma kurslarını bin 800 kişinin tamamladığını söyledi. Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı seferberlik kapsamında ilçe genelinde çok sayıda kurs açıldığını belirtti. İlçede 5 bin vatandaşın okuma yazma bilmediğini anlatan Aksoy, "Yapılan yoğun kampanyalar sonucunda bin 800 vatandaşımız okur yazar hale geldi. Cumhurbaşkanımız ve değerli eşlerinin himayelerinde yürütülen okur yazarlık seferberliği devam etmektedir. Biz 1 kişi bile olsa öğretmen görevlendirerek vatandaşlarımızı okur yazar hale getireceğiz" dedi.

Aksoy ayrıca ilçe merkezindeki öğretmenevinin sadece öğretmenler ve kamu çalışanlarına değil toplumun her kesimine hizmet verdiğini de belirtti.

FORM DOLDURDULAR

İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu başta olmak üzere daire amirleri, bazı il genel meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, muhtarlar kendilerine verilen formlara köy veya mahalleleriyle ilgili 3 önemli sorunu yazarak, kaymakamlık görevlilerine teslim etti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER