Çorumluoğlu dünya şampiyonlarını ödüllendirdi

Çorumluoğlu dünya şampiyonlarını ödüllendirdi

Çorumluoğlu dünya şampiyonlarını ödüllendirdi

Karadeniz Ereğli’de Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birincisi olan 4 öğrenci, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na ziyarette bulundu.

Karadeniz Ereğli Bilim Sanat Merkezi’nde eğitim gören ve Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birincisi olan öğrenciler Ege Karakaya, Mustafa Rüzgâr Kocamanoğlu,  Yağız Selim KöklüIşıl Ceylin Demirhan, öğretmenleri Çağla Gençtürk ve velileri ile birlikte Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ve Kdz Ereğli Bilsem Müdürü Serkan Çakır da hazır bulundu.

Ziyarette, şampiyonların öğretmeni Çağla Gençtürk, kaymakama bilgi verirken, yarışmanın 3. aşamasına farklı ülkelerden 7 bin 328 öğrencinin katıldığını,  Türkiye’de 5 Bilsem öğrencisinin dereceye girdiğini ve bu öğrencilerin 4’ünün Karadeniz Ereğli Bilsem öğrencisi olduğunu söyledi. Ergün, altı aşamalı yarışmanın üçüncü aşamasında bu derecenin alındığını ifade etti.

Kaymakam Çorumluoğlu da öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, uluslararası bir yarışmaya girmenin önemli olduğunu belirterek “Böyle bir yarışmaya girdikten sonra da derece almak daha da önemli. Sizleri, ailelerinizi, öğretmenlerinizi tebrik ediyoruz. Çıtayı yükseltmek zordur, yükselttikten sonra orada kalmak daha da zordur. Sizi gazetede görmüştüm. İlk kez canlı performansla görüyorum, çok mutlu oldum. Sizler yeni sınavda da başarılı olursunuz. Öğretmenlerinizin gösterdiği yolda ilerleyin, inşallah sonucu takip ederiz. Çalışmaya devam edin. Bilsem’i buraya siz daha rahat okula gidebilesiniz diye getirdik.” dedi.

PLAKET VE HEDİYELER TAKDİM ETTİ

Kaymakam Çorumluoğlu, daha sonra başarılı öğrencilere plaket ve hediyeler takdim etti. Ziyaretin ardından hatıra fotoğrafları çekildi.

CARİBOU NEDİR?

Caribou Matematik, öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER