Çorumluoğlu, Kayalıdere Şelalerini inceledi

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Ereğli'de, Aşağı Kayalıdere Köyü sınırları içinde kalan Kayalıdere Şelaleleri'nin turizme açılması hedefiyle bölgeye yaptığı ziyarette, "Kayalıdere Şelalelerini de Ereğli'ye değer katan bir değere dönüştürmek için neler yapılabilir diye düşünüyoruz. Bu amaçla, bugün şelaleleri yerinde inceledik. Sadece doğa yürüyüşü ve çevrenin seyri açısından bile mükemmel bir ortamla karşılaştık" dedi.

Çorumluoğlu, Kayalıdere Şelalerini inceledi

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Ereğli'de, Aşağı Kayalıdere Köyü sınırları içinde kalan Kayalıdere Şelaleleri'nin turizme açılması için başlatılan çalışmalar kapsamında bölgeye inceleme ziyareti gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır'ın da katılımıyla Ereğli'ye bağlı Aşağı Kayalıdere Köyü'nde özellikle doğa turizmi açısından elverişli özellikler taşıyan Kayalıdere Şelaleri'ni yerinde inceledi.

Kaymakam Çorumluoğlu,yaptığı açıklamada, Ereğli'nin sosyal ve özellikle de ekonomik hayatına yeni alternatifler kazandırmak istediklerini belirterek, "Ereğli'de göreve başladığım günden beri bu tür olanakları tespit ederek, proje üretme gayretindeyiz.

Varlığından haberdar olduktan sonra Kayalıdere Şelalelerini de Ereğli'ye değer katan bir değere dönüştürmek için neler yapılabilir diye düşünüyoruz. Bu amaçla, bugün şelaleleri yerinde inceledik. Sadece doğa yürüyüşü ve çevrenin seyri açısından bile mükemmel bir ortamla karşılaştık. Şimdi, bölgenin hem tanıtımını gerçekleştirmek hem de doğa yürüyüşü dışında yapılabilecek aktiviteleri tespit ederek gerekli yatırımları da yaparak Kayalıdere Şelaleleri'ni Ereğli'mize, bölgemize ve ülkemize kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun adımlarını atmaya başlayacağız" dedi.

Kaymakam Çorumluoğlu'na ziyarette, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır'ın yanısıra, Ak Parti İl Genel Meclisi üyeleri ile Aşağıkayalıdere Köyü Muhtarı Niyazi Yalçın ve bazı köy muhtarları da eşlik etti.

KAYALIDERE ŞELALELERİ

KAyalıdere Şelaleleri Karadeniz Ereğli ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede Aşağı Kayalıdere Köyü sınırları içerisinde bulunuyor.  Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki kanyonun içerisinde irili ufaklı 7 şelaleden oluşan şelalelerin en küçüğü 3, en büyüğü ise yaklaşık 20 metre yüksekten akıyor. Doğaseverlerin özellikle zorlu yürüyüş için tercih ettiği Kayalıdere Şelaleleri gerekli tanıtım ve yatırımlarla birlikte Ereğli'nin önemli marka değerlerinden birisi olabilecek özellikler taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER