Çorumluoğlu son noktayı koydu!

Kavaklık mahallesindeki cami işgaline Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu el attı ve sorunu çözdü. Kaymakam, işgalci derneğe camiyi boşaltması için 28 Ocak tarihine kadar süre verdi…

Çorumluoğlu son noktayı koydu!

Kdz. Ereğli Kavaklık Mahallesinde büyük gerginliğe neden olan caminin işgal edilmesi konusuna Kaymakam İsmail Çorumluoğlu duyarsız kalmadı.
Geçtiğimiz hafta sonu camiye giderek işgalci derneğin Başkanı Ahmet Bayar, Mahalle Muhtarı, Mahalle sakinleri ve cami cemaati ile görüşen Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, meslek hayatında böyle bir sorun ile karşılaşmadığını belirtmişti.
Camide yaşanan olaylar karşısında öfkesini gizleyemeyen Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, kısa sürede caminin boşaltılarak yargı kararlarının uygulanmasını ve caminin Diyanet’e devir edilmesini istemişti.
SÜRE VERİLDİ!
Gündem Gazetesi Muhabirinin görüştüğü Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Cami Derneği’ne bir yazı yazdıklarını ve 28 Ocak tarihine kadar süre verdiklerini söyledi.
Camide işgalci durumuna düşen ve mahalle halkı ile gerginlik yaşayan Dernek Başkanı Ahmet Bayar ve Yönetim Kurulu Üyelerinin kendilerine verilen süre içerisinde camiyi boşaltmamaları halinde yargı kararının uygulanacağını belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, 19 yıldır camide görevli bulunan imamın da görev yerinin değiştirilmesi gerektiğini ve değiştirileceğini vurguladı.
MAHALLE HALKI HAKKINI HELAL ETMEMİŞTİ!
Bilindiği gibi Kavaklık Cami Derneği kongresinde, derneğe üye yapılmayan mahalle halkı, Dernek Başkanı Ahmet Bayar’a haklarını helal etmediklerini söylemişlerdi.
Mahalle sakinlerinin derneğe üye yapılmayarak Ahmet Bayar’ın yönetimi kendine yakın isimlerden oluşturduğunu ve derneğe gelen maddi manevi yardımlardan hiç kimsenin haberdar edilmediği vurgulanmıştı…
Kdz. Ereğli Müftülüğü’de önceki yıllarda derneğe yazı yazarak caminin diyanete devir edilmesini istemişti. Ancak Dernek Başkanı Ahmet Bayar bu talep karşısında Bölge İdare Mahkemesine müracaat etmişti. Bölge İdare Mahkemesi de, sonrasında müracaat edilen İstinaf Mahkemesi de Müftülüğü haklı bulmuştu.
KAVAKLIK HALKI TEŞEKKÜR ETTİ
Sorunun gazetemiz tarafından gündeme getirilmesi ile birlikte Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu konuyu incelemiş ve bizzat camiye giderek tarafları dinlemişti.
Sorunu çözme ve gerginliğin giderilmesi açısından mücadele eden ve devletin varlığını hissettiren Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na teşekkür eden mahalle sakinleri, bundan böyle cami müştemilatının tam anlamıyla mahalle cami cemaatine hizmet vereceğini söylediler.
(Haber Merkezi)

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2019, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER