COVID-19 PANDEMİSİ BALIK SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

COVID-19 PANDEMİSİ BALIK SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kdz. Ereğli Balıkhane esnafları Koronavirüs Pandemisinin balık satışlarında da etkili olduğunu söylediler.

Korona virüs tedbirleri kapsamında yaşlıların sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından, balık fiyatlarının da piyasada pahalanması balıkçıların işlerinde de düşüş yaşattı. Korona virüs (Kovid-19) süreci kapsamında virüsün yayılımının önlenmesi için birçok alanda kısıtlamalar yapıldı. Bu kapsamda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı 65 yaş ve üstü vatandaşların belirli saatler arasında sokağa çıkabilmelerine karar vermişti. Ereğlili balık satıcıları, satışların yaşlılarında sokağa çıkmaması nedeniyle düştüğünü söyledi. Balık piyasasının pahalı olmasından yakınan balık satıcıları yaptıkları açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

Şu anda milletin sağlığı için balık yemesi gerekiyor. Bizim de imkân bulduğumuz müddetçe aldığımız balıkları uygun vaziyette vermeye çalışıyoruz. Balıklar zaten piyasada pahalı, pahalı olduğundan dolayı bizim de satışlarımız durgun. Ne bileyim böyle gelip böyle gidiyor işte. 25 TL hamsi var ,50 TL’ye çinakop var, 25 TL’ye mezgit var ,50 TL’ye mezgit var , 40 TL’ye barbun var öyle gidiyor. Şu anda durgun çok durgun piyasa.  PANDEMİ’ den dolayı çok durgun piyasa. PANDEMİ’ den dolayı bir yoğunluk yok, olduğu süre içeresinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Normalde eskiye oranla durgunluk var. 65 yaş üstü az çıktığından dolayı durgunluk var. Yani görüyorsunuz dışarlarda da kimse yok. Her şeyde hayırlısı diyorum. İşte balık satmaya çalışıyorum gelen giden oluyor biraz. Bunların fiyatları da haliyle yüksek olduğu için sıkıntılar var.  Fiyatlar; hamsi balığı var ince boy 10 TL’den satıyoruz. İrisi var Karadeniz yerli hamsi 25 TL, mezgit 20 TL’ye var 40 TL’ye var. Sarıkanat, çinakop var kilosu 50 TL. İstavrit var 35 TL, Barbun var boy boy 20 TL- 40 TL arasında fiyatlar şu anda”

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 17:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Balık fiyatlarını fahiş fiyattan satarsanız kimse almaz tabi. 25 tl ye hamsi mi olur ? Ayıp yahu. Buradan giden aynı balık Ankara'da daha ucuza satılıyor.

SIRADAKİ HABER