Cumartesi pazarı tarihi günlerinden birini yaşadı

Cumartesi pazarı tarihi günlerinden birini yaşadı

Cumartesi pazarı tarihi günlerinden birini yaşadı

Karadeniz Ereğli’de Kurban Bayramı öncesinde bayramlık alışverişlerini yapmak isteyen vatandaşlar,  Müftü Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı’na akın etti.

Kdz Ereğli’de Kurban Bayramına sayılı günler kala, bayram alışverişine çıkan vatandaşlar, Müftü Mahallesi Suat Başol Sokak’ta kurulan Cumartesi Pazarı’na akın etti. Cumartesi pazarı, senenin en hareketli günlerinden birini yaşadı.

Havanın da güneşli olmasıyla alışveriş için pazara gelen vatandaşlar,  sabah saatlerinden itibaren pazaryerini doldurmaya başladı. Öğle saatlerinde kalabalık nedeniyle pazarın ortasında oluşturulan kulvarda karşılıklı yürümekte zorluk çekti.  Esnaflardan bazılarının tezgâhlarının başındaki müşterilerle ilgilenmekte zorlandığı gözlendi.

ESNAF MEMNUN…

Bir esnaf, dini bayramların kendileri için bereket anlamına geldiğini, bu kurban bayramında da işlerin açıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Çok şükür satışlar iyi. Zaten esnafı asıl zorlayan, sürekli artan toptan fiyatları vatandaşa en az aksettirme konusu.  Bayram ile Cumartesi Pazarı’nın son kuruluşu arasında kısa zaman dilimi olması nedeniyle vatandaşlar hesaplı alışveriş için buraya geliyor. Bugün vatandaş pazara erken indi. Öğle saatlerinde sıcağa rağmen Pazar hayli kalabalık. Bir başka grup vatandaşın da havanın serinlediği akşam saatlerine doğru pazaryerine inmesini bekliyoruz. Son saatlerde burası daha da kalabalık olacaktır” dedi.

Bir başka esnaf ise Vatandaşın alışverişlerini arife gününe bırakmak istemediğini, bu durumun da Cumartesi Pazarı’na rağbeti arttırdığını belirterek, “Esnaf olarak yıl boyunca sıkıntılarımız oluyor. Özellikle son dönemde ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum işlerimizi olumsuz etkilemişti. Fakat Kurban Bayramı bereketiyle geldi. Bugün tezgahlarımızın yüzümüzü güldüreceğini düşünüyorum” dedi.

SICAK VE KALABALIK…

Pazaryerine alışveriş için gelen bir vatandaş ise bayram öncesinde alışverişleri için hep Cumartesi Pazarı’nı tercih ettiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Ben öğleden sonra geldim.  Hava bugün çok sıcak olmasına rağmen pazaryeri çok kalabalık. Pazarın hepsini gezmek hayli zor bu ortamda. Onun için alacağımı alıp hemen evime dönmek istiyorum.  Aradığımız her şeyi ucuza bulabildiğimiz için buraya geliyoruz” dedi.

Bir başka vatandaş ise “Ekonomik koşullarımızdan ötürü, çoluk çocuğumuzun üst baş alışverişlerini bayram öncesinde yapıyoruz. Bu sayede bayramlık meselesini de çözmüş oluyoruz. Bugün hem kalabalık hem sıcak.  Fakat bayramdan önce son cumartesi pazarı olması nedeniyle alışverişlerimizi tamamlamadan eve dönmek istemiyoruz,” diye konuştu.


Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2018, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER