Cumartesi pazarına denetimli giriş!

Karadeniz Ereğli’de Cumartesi Pazarı kuruldu. Pazaryerinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ereğli Belediyesi Zabıta Ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü personeli giriş ve çıkışlarda denetim gerçekleştirdi. Pazaryerine gelen her vatandaşın ateşi ölçülüyor, maske dağıtılıyor ve dezenfektan malzemeleri bulunduruluyor.

Cumartesi pazarına denetimli giriş!

Karadeniz Ereğli’de Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında kaymakamlık kararıyla haftalardır kurulması yasaklanan halk pazarı, bugün ilk kez vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Cumartesi Pazarı olarak bilinen Suat Başol Caddesi’nin Devrek Yol ayrımı tarafında kurulan pazaryerinde, tuhafiyeciler ve hediyelik eşya gibi ürünler yer almadı.

Pazara girişin sağlandığı üç ayrı noktada belediye ekipleri giriş ve çıkışlarda pazaryerine giren vatandaşların ateşini ölçtü, maske dağıttı, vatandaşlara dezenfektan imkanı sağladı. Vatandaşlara maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uyulması uyarısında bulunuldu. Polis ve Zabıta ekipleri pazaryerinde sürekli olarak fiyat ve sosyal mesafe denetimi gerçekleştirdi. Vatandaşların zaman zaman sosyal mesafeyi korumakta zorlanmasına rağmen, esnafın bu konuda dikkatli davrandığı gözlendi.

Vatandaşların pazaryerine ilgisi de yoğun oldu. Pazar fiyatlarının manav ve market fiyatlarına göre hesaplı olması, uzun zamandır Pazar kurulmuyor oluşu, Ramazan ayı ihtiyaçları ve yaklaşan üç günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde hazırlık  yapmak isteyen vatandaşlar pazaryerine akın etti

Pazaryerinde Domates 4-5 lira, salkım domates 5-6 lira, biber 5 lira, salatalık4 ila 6 lira arasında, günlük kabak 5 lira, fasulye 6 lira, Purasa 3 lira, havuç 3 ila 5 lira arasında,  Ayşekadın fasulye 6 lira, Elma 4 lira, dolmalık biber 6 lira, ıspanak 4 lira, taze soğan 2,5 lira, patates 2,5 lira civarında fiyatlarla satışa sunuldu.

BUNDAN SONRA PAZARTESİ VE CUMA GÜNÜ…

Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın, Yaptığı açıklamada, pazartesi günü halk pazarının kurulması için Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile toplantı yapmalarının ardından ilk pazarın kurulduğunu söyledi.

Taşkın, “Bundan sonra cumartesi pazarı bölgesinde halk pazarı pazartesi ve Cuma günleri kurulacak.  Vatandaşın tek bir noktaya yığılmaması için Kadıtarlası’nda bulunan Salı pazarı da bugün faaliyet gösteriyor. Ayrıca Pazar günü kurulan Kepez pazarının da Perşembe günü kurulması kararını aldık. Gülüç’te de halk pazarı Perşembe günü kurulacak. Bunun haricinde tüm mahallelerimizde ve köylerimizde Pazar olmayan günlerde vatandaşlarımıza taze meyve sebze ulaştırmak için esnaf arkadaşlarımız sürekli faaliyet gösteriyor” diye konuştu.

FIRSATÇILARA SİTEM…

Salgın dolayısıyla kimi manav ve marketlerde fiyatların fazlasıyla yükseldiğini ifade eden Taşkın, “Burada satılan ürünler tazelikleri ve hesaplı oluşuyla vatandaşın talebi ve bütçesine daha uygun oluyor.  Pazar esnafının faaliyette olmadığı dönemde fiyatları aşırı yükselterek fırsatçılık yapanları kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Vatandaşımızın bu zor günlerden sonra, dar zamanında yanında olan esnafımızla fırsatçıları birbirinden ayıracağına inanıyorum”  ifadelerini kollandı.

TUHAFİYECİLER NE OLACAK?

Taşkın, Tuhafiyecilerinin durumunun ne olacağına ilişkin sorusu üzerine ise “ Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. İçişleri bakanlığımız bayram öncesinde bir kolaylık gösterirse, bayram alışverişi için tuhafiyecilerimize yönelik bir düzenleme konusunda Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na talepte bulunduk. Kendisine tuhafiyeci esnafımızın mağdur durumda olduğunu belirterek, bayram öncesinde kültürümüz gereği herkesin çocuklarına bir iki giyecek eşya almak isteyeceğini ilettik. Sayın kaymakamımız da genelgeler doğrultusunda  her konuda esnafımıza yardımcı olacağını söyledi. Tuhafiyeci esnafımızın da Pazar kurabilmesi için bir çalışma yapıldığında, hem esnafımızın, hem vatandaşımızın hayrına olacağına inanıyoruz” dedi.

PAZAR ESNAFI DA MEMNUN, VATANDAŞ DA…

Pazar esnafı da uzun bir aradan sonra bereketli bir halk pazarında ticaret yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Bir esnaf, “Düzenleme çok iyi oldu. İnşallah bu zor günler de bitecektir. Vatandaşımız mümkün olduğunca evinde kalsın. Pazara kalabalık gruplar halinde gelmek yerine, ihtiyaçları almak için mümkün olan en az sayıda gelmelerini istiyoruz. Pazar kurulmadığı günlerde de mahallelere araçlarımızla hizmet veriyoruz. İşlerimiz ilk gün itibarıyla iyi çok şükür” dedi.

Vatandaşlar da fiyatların uygun olması nedeniyle alışverişlerini halk pazarından yapmayı tercih ettiklerini, pazarın kapalı olduğu dönemde yokluğunu fazlasıyla hissettiklerini ifade ederek, “Pazar yeri aynı zamanda sokağa çıkıp bir nefes almamızı sağlıyor. Düzenlemeden memnunuz” dediler.

Pazaryerindeki bazı fiyatlar da şu şekilde:

Domatesi 4-5 TL

Marul: 2-4 TL

Biber:4-5 TL

Patates: 2-3,5 TL

Soğan: 2-3.5 TL

Salatalık: 3-5 TL

Portakal: 5-6 TL

Elma: 4-5 TL

Kabak: 4-5 TL

Fasulye: 6-7 TL I

spanak: 3,5-4,5 TL

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2020, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER