Cumhurbaşkanına dosya sunacak!..

Cumhurbaşkanına dosya sunacak!..

Cumhurbaşkanına dosya sunacak!..

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Kumaş, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Kampüsü ve tersaneler başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilçenin sorunlarını içeren bir dosya sunacağını söyledi.
Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep edeceğini belirten Kumaş, Gündem'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Bildiğiniz gibi Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Kampüsü projesi sürüncemede kaldı. Askeriye 'güvenlik zaafiyetini' gerekçe göstererek Kampüsün Ereğli eski Devlet Hastanesi alanına yapılmasını istemiyor. Orada hastane varken de Askeriye vardı, herhangi bir güvenlik kontrolü var mıydı? Şimdi ise her yerde güvenlik kontrolü yapılıyor. Ben aslında Ereğli'ye Kampüs yapılmasından ziyade üniversite yapılmasından yanayım. Bunun için de Ereğli eski Devlet Hastanesi arsasının yanısıra Ereğli Eğitim Fakültesinin yukarısında bulunan Osman Tepe olarak bildiğimiz yerimiz mevcut. Maalesef bu konuda şehrin menfaatleri doğrultusunda değil kişisel menfaatler doğrultusunda hareket edildiği için somut bir adım atılamadı.
Tersanelere baktığımızda ise  geçmişte tersaneler bölgemizde 7 bin civarında çalışan vardı. En az 3 ile çarptığımızda 27 bin eder, bu da 27 bin göç demektir. Burada bana göre yapılması gereken, ilçedeki siyasetçilerin ve sivil toplum örgütlerinin hem Kampüs hem de tersanelerle ilgili şehrin menfaatine ortak bir paydada buluşarak bölge milletvekillerimizi bu konularda sürekli rahatsız etmek olmalıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tersaneler ile ilgili olumlu gelişmeler yaşanacağını Ereğli mitinginde söylemişti. Ben de yeni sistemin oturması ile birlikte tersaneler bölgemizin zamanla eski halini alacağını düşünüyorum.  Kampüs ve tersaneler başta olmak üzere İlçemizin sorunlarını içeren bir dosya hazırlayıp önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımıza sunacağım."
YOL ÇALIŞMALARI
Ereğli-Zonguldak ve Ereğli-Devrek karayolu çalışmaları ile ilgili de  bilgi veren Kumaş, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Ereğli-Zonguldak yolunda çalışmalar devam ediyor. Coğrafi yapının zor olması nedeniyle geciken çalışmalarda, müteahhit firmanın seçim sürecinde çalışmadığına şahit olduk. Biz bunu 'acaba seçimde kim kazanır' düşüncesiyle yaptıklarını tahmin ediyoruz. Bu yolun bir an önce tamamlanması için çalışmalarımız sürecek.
Diğer taraftan Ereğli-Devrek yolunda çalışmalar tek taraftan (Devrek-Ereğli) devam ediyor. Ereğli-Çaylıoğlu kısmında çalışmalar durdu, bu yol ile ilgili kalan çalışmaların yapılması için yeniden ihaleye çıkılacak ya da Devrek-Ereğli bölümünü yapan müteahhit ile görüşülerek sorun çözüme kavuşturulacak."

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER