DANIŞMENTLİ KÖYÜ NORMALLEŞME SÜRECİNİ ETKİLEYECEK Mİ?

DANIŞMENTLİ KÖYÜ NORMALLEŞME SÜRECİNİ ETKİLEYECEK Mİ?

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, son günlerde artış gösteren Korona Virüs Pandemi salgını dolayısıyla vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vatandaşların ev ziyaretlerini kesinlikle yapmaması gerektiğinin altını çizen Çorumluoğlu, aşı konusunda da herkesin olması gerektiğini kaydetti.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Bilim Kurulu tarafından alınan Sokağa çıkma kısıtlamasının vatandaşların en iyi şekilde riayet etmesi gerektiğini söyledi. Kısıtlamaların öncelikle ev ziyaretlerini engellemek için alındığını ifade eden Çorumluoğlu, vatandaşların ev ziyaretlerini tamamen sonlandırmasını istedi. Çorumluoğlu konuşmasında “Buradan vatandaşlarımıza bir kere daha seslenmek istiyorum. Özellikle ev içi gidişlerde mahalle arasındaki gidişlerde ne yazık ki vatandaşlarımız gereken tedbirleri almıyor, bu da hastalığın çok kısa zamanda yayılmasına sebebiyet veriyor. Çünkü mesela biz ilk defa bu kadar fazla sayı ve bu kadar kısa zamanda yaygınlık gördük. Bununda sebebi ailelerin kendi içindeki gidip gelmeleri hafta sonu da buna dâhil ve Ereğli’ye mahsus olmak üzere şöylede bir dezavantajımız var ne yazık ki Ereğli’de oturan vatandaşlarımız hafta sonu annelerin, babaların, ailelerinin yanlarına gidiyorlar. Buna gitmesinler yani burada zaten bizim hafta sonu kısıtlamamızın sebebi bu gidiş, gelişleri engellemek, bunun bir faydası olmuyor. Cuma gün annesinin, babasının yanına gidiyor ya kendi hastalığını, annesine, babasına bulaştırıyor. Pazartesi günü de şehir’ e geliyor. Köyde ki hastalığı bu sefer şehir’ e getirmiş oluyor. Bu gitmenin bir anlamı yok. Bunların ben doğru olmadığını düşünüyorum. Ereğli Kırsalla Merkez’in geçişlerin hızlı olduğu bir şehir onun için buna dikkat etmemiz gerekiyor. Yoksa sayılarımız çok iyi gidiyordu yani Türkiye ortalamasını şuan da oldukça altındaydık ama bu son olay ne yazık ki bizim hem sayılarımızı hem moral, motivasyonumuzu hem de direncimizi biraz kırdı. Âmâ yığılmayacağız, başaracağız biz bu işi halkımıza güveniyorum”

Aşı konusu üzerinde de hassasiyetle duran Kaymakam Çorumluoğlu “Burada bir kere daha da şunu söylemek istiyorum.  Aşılarımızı mutlaka yaptıralım, bakın ne kadar aşınızı erken yaptırırsanız mesela şuanda 65 yaş üzeri vaka çıktığı zaman bir an önce yaparsanız bundan daha çabuk kurtulacaksınız. Antikorununuz daha çabuk gelişecek. Cumartesi, Pazar Devlet Hastanemizde aşı yapılıyor. Günlük 1000 aşı yapıyoruz, şuanda mesela bugünkü randevuda günlük 1000 aşı çıkıyor, bu iyi bir rakam tedbirlerimiz tamam aşılarımız var elimizde kendisine aşı tahsil edilen vatandaşlarımız iyi ve de hemen aşılarını yaptırsınlar. Hiç olmazsa can kaybında bir azalma söz konusu olacak, aşıları yaptırmayla beraber ben bu konuda da vatandaşlarımızdan biraz daha duyarlılık istiyorum. Moralimizi bozmayacağız, moralimizi, direncimizi yüksek tutacağız. Biz bu işe sivil toplum kuruluşlarımızla, halkımızla hep beraber aşacağız”

DANIŞMENTLİ NORMALLEŞME SÜRECİNİ ETKİLEYECEK Mİ?

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Danışmentli köyünün karantina altına alınmasının Normalleşme sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise “Bunun bize biraz etkisi olacak ama bu bölgesel bir sıkıntı olmakla beraber rakamlarımızı biraz yukarıya çıkartır zannediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’ndan sonra bir açıklama yapacaktır. Bu konuda bizde bu açıklamaları bekliyoruz. Sadece pozitif vaka sayısı değil dün Sağlık Bakanımızda dinledik. Sadece pozitif vaka sayısı değil buradaki hastanemizdeki yoğun bakım sayısından tutun aşı sayısına kadarda tamamı etkili olacak diye düşünüyorum.  Bizim amacımız bir an önce vatandaşlarımızı bu kısıtlamalardan çıkararak, özgürlüklerine kavuşturması Hayat’ın normale dönmesini arzuluyoruz biz ne kadar çok tedbir alırsak o kadar çabuk hem Ereğli hem Zonguldak hem de Ülkemiz olarak da buna ulaşırız diyorum” diyerek cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2021, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER