DEMİR KORUMALARDAN HASRET GİDERİYORLAR

DEMİR KORUMALARDAN HASRET GİDERİYORLAR

Kdz. Ereğli'ye bağlı Elmatepe Mahallesinde yaşayan Ahmet ve Müzeyyen Yaşa çifti çocukları ile evin camından hasret gideriyor. PANDEMİ dolayısıyla evlerinden çıkmayan yaşlı çift, herkesin çok dikkatli olmasını ve el birliği ile bu virüsü yeneceklerini söylediler.

Elmatepe Mahallesinde yaşayan Ahmet (70) ve Müzeyyen (66) Yaşa çifti, Koronavirüs salgını dolayısıyla evinden çıkamıyor. Çocukları ile evinin camından görüşen yaşlı çift özlemlerini arada koruma demiri olarak gideriyor.

Cemaller köyünde yaşayan ve zaman zaman ilçe merkezine inen, Babasını ve annesini ile hasretini camdan görerek gideren Hüseyin Yaşa (49) ve eşi Fidan Yaşa (48), anne ve babalarının ihtiyaçlarını da camdan vererek karşılıyor. Hüseyin Yaşa uzun zamandır babası ve annesine dokunamadığını ve bu kötü durumun en kısa sürede geçmesini dilediği konuşmasında “Anne ve babamıza biz dahil yaklaşamıyoruz. Durum çok kötü. Dikkat etmemiz gerekiyor. Yaşlılarımızın evden çıkmaması lazım. Yaşlıların ve çocukların çok dikkat etmesi gerekiyor. İnşallah bu kötü hastalık bir an evvel kurtuluruz. Annemin babamın evine giremiyoruz. Dokunamıyoruz” dedi.

Oğlu ve gelininin ziyaretine geldiği Ahmet Yaşa ise özellikle gençlerin bu süreçte çok dikkatli olmalarını, yaşlılarında ellerinden geldiğince evlerinde kalması gerektiğini söyledi.

Ahmet Yaşa konuşmasında “Çocuklarımızın gelmesi ile çok memnun olduk. Biz burada yaşıyoruz. Oğlum da köyde yaşıyor. Geldikleri zaman mutlu oluyoruz. Ama herkesin sosyal mesafeye uyması ve birbirinden teması kesmesi gerekiyor. Büyüklerimizin doktorlarımızın tavsiyelerine ve söylediklerini dinlemek lazım. Yoksa bundan kolay kurtulamayız. Bu bela uzun süre kalabilir. Dikkatli olalım. Evde kalmaya özen gösterelim. Gençler dışarıda dikkatli olsunlar. Evlere geldiklerinde dedelerine, babaannelerine, anneannelerine bulaştırıyorlar. Gençlerin çok dikkatli olması gerekiyor” dedi.

KOAH Hastası olan anne Müzeyyen Yaşa ise oğlu ve gelinin gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ve herkesin çok daha dikkatli olmasını, sosyal mesafe ve temizlik konularına özen göstermelerini istediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2020, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER