Demirel, "Engel olunmaması gerekiyor"

Demirel, "Engel olunmaması gerekiyor"

Demirel, "Engel olunmaması gerekiyor"

Ereğlililer Derneği Başkanı Birkan Demirel, Yeni Fakülte yada Üniversite için herkesi bir olmaya davet etti. Demirel, yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

Ereğli’mizin daha da gelişmesine katkısı olacağını düşünerek başlattığımız 2015 yılında kampanya ile Üniversite, yada yeni Fakülte için aynı duyarlılığımız çalışmamız ve özlemimiz devam ediyor. 
2015 yılında herkesim tarafından olumlu desteklerini gördüğümüz Ereğli’mize yeni eğitim bölümü kazandırma çabamızda bölge milletvekillerin, siyasi başkanlarının sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcilerin bir kez daha bir olarak hareket ederek yapılan çalışmaların yarım kalmamasını istiyoruz. 
Bilindiği gibi 2016 yılında Ereğli halkımıza Ereğli Devlet Hastanesi eski arazi yerinin  Eğitim kampüsü olabilmesi için Zonguldak  Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  ile bir protokol yapılarak, avan projesini 2016 yılı sonunda bitirip 2017 yılında da yatırım ve uygulama ihalesine çıkılması için görüşmeleri tamamladığı, 2017 yılının başlarında da uygulama ve proje ihalesine çıkılacak müjdesi verilmesi ardından 2019 yılında da tekrar inceleme yapılarak umutlar verilmişti.
 Gelinen son durumda geçtiğimiz günlerde Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’in açıklamasında büyük bir üzüntüye uğradık. Oda Başkanı Keleş, özetle Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın Karadeniz Ereğli’ye, yeni bir fakülte verilmesi konusunda hiç de olumlu yaklaşmadığına dikkat çekmişti. 
Ereğli’de herkesimi bir kez daha bir olup, gelecek yeni nesiller için Üniversite, yada fakültelerde eğitim merkezi için sahipsiz olmamalıdır.
Bu anlamda Ereğlililer Derneği olarak, Ereğli’mize kamu yatırımlarında engel olanları kınıyor, yapılacak güzel çalışmalarda hep destek olacağız. 2015 yılında başlatmış olduğumuz kampanyamızı bu anlamda her ortamda arkasındayız. Ereğli’mizin her kulvarda daha da gelişmesi için bölge milletvekillerimizi ve siyasi partililerin başkanlarını yeni eğitim alanların oluşması için tek yürek olmaya ve sorunları çözme noktasında adımlar atmasını davet ediyoruz”  
 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2020, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER