"Derneğimizle çalışmaya hazırız"

Kaymakam Çorumluoğlu engellilere söz verdi:

"Derneğimizle çalışmaya hazırız"
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Fiziksel Engelliler Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Ereğli Belediyesi düğün salonunda etkinlik düzenlendi. 
Düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Gülüç belediye başkanı Gökhan Demirtaş, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Ak Parti Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanı Sevdekar Aras, İyi Parti ilçe başkanı Evrim Balbaloğlu, Ak Parti Gülüç Belde başkanı İsmail Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Asayiş Büro Amiri Yunus Emre Özdemir, Daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Etkinlik açılış konuşmasını gerçekleştiren Fiziksel Engelliler Derneği başkanı İsmail Şentürk, Engelliler haftası dolayısıyla programa katılan herkese teşekkür ederken, daha büyük salonda daha çok engelli bireyi davet etmek istediklerini ancak bunun mümkün olmamasından dolayı engelli bireylerin salona sığmadığını ifade etti.
Etkinlikte konuşan Ereğli Beleidye Başkanı Hüseyin Uysal ise engelli bireylerin hayatlaronı kolaylaştırmak için önce belediye binasında gerekli çalışmalaırn yapıldığını ve şu an itibari ile de engelli bireylerin belediye binasına gelerek istediği yere istedikleri gibi gidebildiklerini kaydetti. Uysal konuşmasında “Atatürk Kültür merkezinin arka kısmına engelliler için rampa yaptırdık. Maliyeti hiç önemli değil. O rampadan sonra engelli bireylerimiz sinema salona gelerek etkinliklere katılmaya başladı” dedi.
BELEDİYENİN SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇEBİLİRSİNİZ
Belediye tarafından yaptırılan su arıtma tesisinden de bahseden Başkan Hüseyin Uysal “Masada otururken su şişesini gördüm. Kendime musluk suyu istedim. Ereğli Belediyesi tarafından yaptırılan su arıtma tesisinden gelen suyu gönül rahatlığı ile içebilirsiniz. İçme suyu arıtma tesislerinden gelen suyumuzun lezzeti,  kokusu, PH’ı, sertliği ve her şeyi ayarlanarak geliyor. Çünkü bu su 12 işlemden geçip yani fiziksel, biyolojik ve kimyasallarla buluşup musluğumuza kadar gelmektedir. Bu yüzden sizlerden ricam, çeşmeleriniz açın, emniyetli bir şekilde suyunuzu için. Herhangi bir şikâyet ve düzelmesini istediğiniz bir durum varsa beni direk arayabilirsiniz” dedi.  
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise etkinlikte yaptığı konuşmasında “Aslında adına engelli koyduğumuz ama hayat kurabilen herkesin engelsiz olduğunu ve arkamda yazan yazının çok anlamlı olduğu bir günde sizlerle beraber olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Bazen toplumumuzun belli kesimlerinde konuşurken nasıl konuşacağımızı nasıl hitap edeceğimizi düşündüğümüz zaman zorlanmaya başlıyoruz.  Onlara yapmak isteyip de yapamadıklarımız gözümüzün önüne geliyor. Bizleri de duygulandırıyor. Onun için de sürçü lisan edersek de af ola diyorum. Şunu söylemek istiyorum. Farkındalığı oluşturmak için çaba sarf eden bütün kurumlarımıza, başta şunu biliyorum. Lokman Ayva kardeşimiz, milletvekilimizdi bir dönemler. Onun döneminde inanır mısınız ona gelen kanun ve pozitif anlamda gelen ne varsa hepsini meclisten geçirdik. Çünkü o dönmeler Başbakan olan şimdiki Cumhurbaşkanımızı hiç bırakmazdı. Cumhurbaşkanımız da onu çok severdi.  Evet, eksiklerimiz yok mudur? Elbette ki vardır. İşte bu günlerin, buna benzer her gün hep hatırlamamız gereken, bizlerin de ödevimizi yapmamıza vesile olacak kitlelerin yan yana olmamız gerekiyor. Ereğli’ de ki İsmail beyin başında bulunduğu bu cemiyet inanın sadece burada kalmıyor. Bunun dışında Zonguldak’ta nerede bir muhtaç varsa, onlardan bir tanesi Gökçebey’de bir kardeşimize bir ihtiyaç oldu. Bizde hemen İsmail Beye müracaat ettik. Kendisi de hemen dedi ki ‘Biz onu hallederiz. Sen onunla dertlenme’ diyerek hemen akülü arabayı kendisine teslim etti. Bunun için de kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Bütün dertlerin, sıkıntıların yok olduğu, olabildiğince insanlarımızın kurumlarımızın idarecilerimizin hepimizin duyarlı olduğu bir toplum dileğiyle tekrar gününüzü tebrik ediyorum” dedi. 
Etkinlikte son konuşmayı ise Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu yaptı. Çorumluoğlu “Böyle güzel bir organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan ilçe kaymakamı olarak son derece mutluluk duyduğumu belirterek konuşmama başlamak istiyorum.  Burada 3 konu üzerinde sizlerle görüşlerimi paylaşacağım. Bunlardan birincisi bizim engelli arkadaşlarımızın sosyal ve iş yaşamına katılması yönünde. Şükürler olsun ki son yıllarda özellikle engelli kardeşlerimiz iş yaşantısına, sanatsal etkinliklere, sosyal etkinliklere ve sportif etkinliklere katılıyorlar. En son dünya kupasında ki başarımız futbolda ki başarımız hepimizi sevindirdi ve mutlu etti. Ben zaman içerisinde bu katılımın daha da artmasını diğer arkadaşlarımızın yaptığı bütün faaliyetlerin engelliler tarafından da yapılmasını temenni ediyorum. Bir diğer husus Kamu kurum ve kuruluşlarımızın okullarımızın engelli kardeşlerimize uygun hale getirilmesi. Ne yazık ki geçmiş yıllarda bize ulaşmada biraz önce de değerli belediye başkanımızın söylediği gibi okullara ulaşmamızda kaymakamlığımıza ulaşmada ve diğer kamu kurumlarına ulaşmada fiziki engellerimiz vardı. Ama sevinerek bu alanda da görüyorum ki bu fiziki engellerde yavaş yavaş ortadan kaldırılıyor. Burada görev yaptığım süre içerisinde gerek kaymakamlığımız gerekse de kaymakamlığımıza bağlı birimler olarak Fiziksel Engelliler Derneği’mizle her türlü çalışmaya yapmaya hazırız” dedi. 
Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’e gerek derneğe ve gerekse de engelli bireyler için verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.
Yapılan konuşmaların ardından açılan çeşitli kursları tamamlayan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından kurs bitirme belgeleri verildi. Katılımcılara tekerlekli sandalye ve bot dağıtımının da yapıldığı etkinlik Yemek ve müzik eşliğinde sona erdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER