DEVLET, ÇOCUKLARI KORUMAKLA MÜKELLEFTİR

DEVLET, ÇOCUKLARI KORUMAKLA MÜKELLEFTİR

DEVLET, ÇOCUKLARI KORUMAKLA MÜKELLEFTİR

Zonguldak Ereğli Kadın Platformu, devletin, sahipli veya sahipsiz çocukları korumakla mükellef olduğunu ve pedofiliye yol açacak hiçbir açıklama ve uygulamayı meşrulaştırıcı tutum alamayacağını bildirdi.

Ereğli Kadın Platformu, yazılı bir açıklama yaparak, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verildiği iddia edilen ancak kurum tarafından yalanlanan küçük yaştaki kız ve erkek çocuklarının evlenebileceği yönündeki fetvanın pedofiliyi meşrulaştırmanın bir adımı olarak gördüklerini belirtti.

Diyanet’in, konuyu yalanlarken referans gösterdiği kaynakların bile benzer zihniyetin izlerini taşıdığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: “20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyle çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiştir.  193 ülke tarafından imzalanan sözleşme taraf devletlerle 54 maddeden oluşan sözleşme gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlanmıştır. 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe giren Çocuk Haklarına Dair Sözleşme 14 Eylül 1990 tarihinde Türkiye tarafından imzalanmıştır.  Cinsiyet din dil ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması ilkeleri üzerine kurulan uluslar arası platformda mutaabaka varılmış değiştirilmesi mümkün olmayan standartları ve yükümlülükleri içermektedir. Bu sözleşmeye göre 18 yaşından küçük her insan çocuktur.

DEVLETİN GÖREVİ ÇOCUK HAKLARINI KORUMAKTIR

Her çocuk temel yaşama hakkına sahiptir. Her çocuğun eğitim görme hakkı vardır. Çocukların bedensel ve ruhsal yönden örseleyecek hiçbir yaklaşıma izin verilmez. 

Devletin görevi bu hakları korumak ve geliştirmektir. Buna rağmen AKP-Saray rejimi iktidarı süresince çocuk istismarı, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüz giderek artmıştır ve her yeni güne kadınların erkek şiddetine maruz kaldığı, öldürüldüğü, çocuklarımızın yurtlarda, okullarda tacize, tecavüze uğradığı haberleri düşmektedir.Ayrıca Bir çocuğa “anne senin kazandığın para harammış, çalışmanı istemiyorum” dedirten, “çok günahım birikmeden ölmem lazım” cümlesini söyleten müfredatın kadın ve çocuk düşmanı zihniyeti bugün Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamalarında kendini göstermektedir. Bu fetvalar tesadüf değildir. “Kız çocukları 9 yaşında evlenebilir, gebe kalabilir; erkek çocukları 12 yaşında evlenebilir, baba olabilir” açıklaması ile Diyanet İşleri Başkanlığı, AKP’nin kanunları değiştirerek gerçekleştirmek istediği rejim değişikliğini topluma kabul ettirmek üzere işlev görmekte, çocuk istismarını, tacizi, tecavüzü meşrulaştırmaktadır.

REFERANS KAYNAKLAR HABERİ DOĞRULUYOR

Üstelik Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan “haberlerin gerçeği yansıtmadığı” yönündeki açıklama, haberin kaynağı olarak dini kavramlar sözlüğüne referans vermektedir. Resmi bir kaynak olan sözlükte yer alan “buluğ” maddesi haberleri doğrulamakta, aynı açıklamayı tekrar eden içeriğiyle kötü niyetli olanın kim olduğunu da açıkça ortaya koymaktadır. Hiç kimse bu sapkınlığa göz yummaz. Bu yanlıştan geri dönmek zorundasınız. Diyanet İşleri Başkanlığı ellerini çocuklarımızın üzerinden çekmelidir.Pedofilinin, tacizin, tecavüzün önünü açamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti’nde çocuklar o yasta okur, oyun oynar. Çocukların bu hakkını evlendirerek   ellerinden alamazsınız.  

DEVLET, ÇOCUKLARI KORUMAKLA MÜKELLEFTİR

Çocukları  satamazsınız bedenlerine dokundurtamazsınız buna sebep olacak şekilde pedofiliyi meşrulaştıramazsınız.  Devlet namuslu olur sapık olmaz sapkınlığa göz yummaz. 

KdzEregli Kadın Platformu olarak bizler bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğine inanıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ellerini çocuklarımızın üzerinden çekmelidir.”

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER