Doğan Kale;'Çeşitli Tedbirler Alınacak'

Doğan Kale;“Çeşitli Tedbirler Alınacak”

Doğan Kale;'Çeşitli Tedbirler Alınacak'

ZONGULDAK - Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürü Doğan Kale, Kurban Bayramı öncesinde aldıkları bazı önlemler hakkında bilgi verdi.

Kale, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçede kurbanlıklara yönelik çeşitli tedbirler alınacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının damızlık hayvanların kesiminin önüne geçmek, ülkenin hayvancılık açısından sıkıntıya düşmemesi için alınan tedbirleri ilçe genelinde de uygulamaya başlattıklarını belirten Kale, Kurban Bayramında damızlık değeri olan hayvanların kesimi yasaklandı. Kesim ağırlığı erkek hayvanlara verildi. Ancak, damızlık değeri olmayan dişi hayvanların kesilmesinde bir sakınca yok. ifadesini kullandı.

Bölgeye doğu ve Güneydoğu bölgelerinden çok sayıda kurbanlık hayvan geldiğini anlatan Kale, Ülke genelinde dişi hayvanları korumak amaçlı kurbanlık sevki de kapatıldı. Gebe hayvan zaten dinimizce de kurbanlık olarak kesilmesi uygulanmıyor. Ancak genelgede bunun da belirtilmesi gerektiği için yer verildi. Artık kurban hareketliliği başlıyor. Kurban pazarımız yakında açılacak. İlçenin girişlerinde gerekli kontrolleri yapılacaktır. Dişi hayvanlar, damızlık olmadığına dair resmi raporu yoksa hayvan pazarına sevk edilmeyecek. diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER