Echomar bunu da başardı…

Kdz. Ereğli Özel Echomar Hastanesinde ilk defa gerçekleştirilen by-pass ameliyatında herhangi bir sorun çıkmadı.

Echomar bunu da başardı…

By-pass ameliyatı olan Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli 38 yaşındaki Durmuş Sevim’in taburcu olacağı açıklandı.

Hastane Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, beraberinde ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Burak Emre Onuk, anestesi uzmanları Dr. Hakan Bayır ve Dr. Hakan Ateş ile birlikte Sevim’i ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgiler aldı.
Çimenoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Op. Dr. Bayır ve ekibinin hastanelerinde böyle bir ameliyat gerçekleştirmesinden dolayı gurur ve mutluluk yaşadıklarını söyledi.
Bu tür operasyonların yapılabilmesinin bölge açısından da çok önemli olduğunu belirten Dr. Çimenoğlu şöyle konuştu:
“Biz ekibimize gerekli koşulları sağlarken, memleketimize, bölgemize de bu koşulları sağlamış olduk. Çok büyük ihtiyaçtı. 112 Acil, kalp krizi geçiren hastaları götürecek hastaneler arıyordu. Artık bu tür ameliyatları burada yaptığımız için bölgemize ve bölgemiz insanına sağlık alanında çok büyük hizmet etmiş oluyoruz. Bu imkanları sağlayan başta hastane Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alp Demir Zorlu olmak üzere yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Böyle donanımlı kalp damar cerrahi bölümü Türkiye’de çok az ilçede var. Böyle bir merkezi açmak için yaklaşık bir buçuk yıl uğraş verdik. Sanırım sağlık alanında, son yıllarda Ereğli’de en büyük yatırımı biz yaptık. Bu vesileyle de Ereğli’ye, Zonguldak’a artı değer kazandırdık. İnşallah daha güzel şeyler yapacağız, hedeflerimiz büyük. Böyle bir operasyonu gerçekleştirmelerinden dolayı hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz, hastalarımıza geçmiş olsun diyoruz.”
Kalbi durdurmadan,kan dolaşımını makineye bağlı olmadan gerçekleştirilen ve “Çarpan Kalp” olarak isimlendirilen yöntemi uygulayan Dr. Onuk da, 112 Acil tarafından hastaneye getirilen hastanın yapılan kontrollerinde kalp krizi geçirdiğini tespit edildiğini, komisyondan da ‘by-pass’ kararı çıktığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Bu ameliyatı daha fizyolojik ortamda yaptığımız için hasta daha az etkileniyor. Buna bağlı olarak hastayı kaybetme ihtimali de azalıyor, bununla beraber diğer hastalıkların oluşma ihtimali de azalıyor. Tabi ki çok damarlı olduğu zaman ameliyatı yapmak daha da zorlaşıyor ama bu konularda yeterli eğitim ve tecrübeye sahip olduğumuzdan yapabiliyoruz. Hastamızda da 4 damarda yaptığımız by-pass gayet sorunsuz geçti. Yarın da taburcu edeceğiz.
Bu tür ameliyatları yapmak için hastanemizde donanım olarak herhangi bir eksiğimiz yok. Burada her türlü kalp cerrahı ameliyatlarını yapmaya yetkiliyiz. Alet, edevat ve ekibimiz var. Buradan anestezi uzmanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Çünkü, çarpan kalp ile ameliyat yapmak yetenekle beraber bir o kadar anesteziye de çok iş düşürür. Onlar da çok güzel bu işin üstesinden geldiler. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum.
Çarpan kalp ameliyatı, aslında epey bir zamandır uygulanan bir ameliyat şekli ama daha zor olduğu için, daha az tercih ediliyor. Çünkü gerçekten tecrübe istiyor. Genelde tek yada iki damara çarpan kalp ile müdahale etmek nispeten kolay ama kalbin arka tarafındaki damarlara müdahale daha zor olur. Bu nedenle bir çok cerrah pompalı (makine ile) olarak bu ameliyatları yapmayı tercih ediyorlar.”
DAHA DA İYİYİM
By-pass ameliyatı olan Durmuş Sevim de kendini oldukça iyi hissettiğini belirterek, “Şu an iyiyim Allah’a şükürler olsun. İlk halimden daha daha iyiyim. Çalışırken aniden olan bir şeydi. 6 damardan 4’ün yüzde 90 tıkalıymış. Burak Hocamız sayesinde bu hale geldim. Doktorlarımızdan, başhekimimizden ve hastane çalışanlarından Allah razı olsun” diye konuştu.

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER