EGD, kurum ve kuruluşları uyardı!

EGD, kurum ve kuruluşları uyardı!

Karadeniz Ereğli'de, basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, dernek başkanı Necati Günay günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Günay, 25 gazetecinin katıldığı törende yaptığı konuşmada yazılı basının önemine dikkat çekti.
Teknolojinin gelişimine paralel olarak iletişim araçlarının da hızla değişim sürecine girdiğini ifade eden Günay şunları söyledi:
"İnsanlar ellerindeki akıllı telefonlarla Dünya ile çok hızlı iletişim kurabiliyor ve haberleri 24 saat beklemeden anında izleyebiliyor. Web siteleri, haber blogları, sosyal iletişim alanları bir anlamda yazılı basının görevini üstlenmiş gibi görülmektedir. Yerelde ve ulusalda birçok gazete basılı yayıncılıktan vazgeçip dijital yayıncılığa yoğunlaşmaya başlamışlardır. Dijital gazeteciliğin yaygınlaşması ile birlikte binlerce medya çalışanı işsiz kalmıştır. Bizler asla teknolojiye karşı değiliz. Göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek var ki bizim insanımız haberleri elinde tuttuğu, üzerinden matbaa kokusu olan basılı gazetelerden okumayı daha çok sevmektedir. Atalarımız 'Söz uçar, yazı kalır' demiştir. Basılı gazetelerde haber silmek, basılan fotoğrafları değiştirmek olanaksızdır ama dijital gazetelerde haber silmek çok kolaydır.
Her ortamda ifade ettiğim gibi Ereğli'de yerel basın arasında bazı kurum ve kuruluşların yaptığı kayırmacı ve ötekileştirmeci anlayışlara artık son verilmelidir. Bugün buradan bir kez daha bu kurumları uyarıyorum. Yerel gazete ve internet sitelerimiz üzerindeki bu kayırmacı uygulamalarınıza son veriniz. Bu keyfiliktir, bu despotizmdir. Kamunun kaynaklarını böyle kişisel egolarınızla dilediğiniz gibi savuramazsınız. Gazetenin birine, web sitesinin birine verip diğerine vermemezlik edemezsiniz. Yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş, devlete vergisini ödeyen basın kuruluşlarını yok sayamazsınız.
Yaşasın basının onurlu mücadelesi. Yaşasın özgür ve sansürsüz basın. Basın Bayramımız kutlu olsun."

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER