“Ekranı Bırak Hayata Bak!”

“Ekranı Bırak Hayata Bak!”

“Ekranı Bırak Hayata Bak!”

Sınıf Öğretmenliği 3/A sınıfı öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Olcay Özdemir danışmanlığında “Teknoloji Bağımlılığı” konu başlıklı projeyi gerçekleştirdiler. Kdz. Ereğli Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Kdz. Ereğli TSO Başkanlığı’nın katkıları ile yürütülen “Ekranı Bırak Hayata Bak!”  adlı proje Ören İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
Ören ilkokulunda yapılan projenin ilk aşaması için, etkinlikten iki hafta önce okuldaki öğrencilere “Teknoloji ve Sosyal Medya Bağımlılığı” konusu resim yarışması düzenlendi. Projenin ilk gününde velileri teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek adına Ören ilkokulunda yönelik “Ekranı Bırak Hayata Bak” konulu seminer Kdz. Ereğli Ören İlkokulu Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni tarafından gerçekleştirildi. Projenin 2. gününde ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin teknoloji bağımlılığına ilişkin önbilgilerini ortaya çıkarmak ve konuya yönelik dikkatlerini çekmek için senaryosu, oyunculuğu ve çekimi proje ekibine ait olan 15 dakikalık kısa film sınıflarında öğretmenleri tarafından izletilerek maskotlar eşliğinde öğrenciler sokak oyunları etkinlik alanlarının yer aldığı okul bahçesine yönlendirildi. Öğrenciler müzik eşliğinde sokak oyunları istasyonlarının bulunduğu alanlarda oyunlar oynayarak eğlendiler.

Etkinlik sonunda düzenlenen resim yarışmasında okulun resim öğretmenleri tarafından değerlendirilen öğrenciler arasından ilkokul ve ortaokul ayrı ayrı olmak üzere birinci olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER