ELDE EDİLECEK GELİR KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE DESTEK İÇİN...

ELDE EDİLECEK GELİR KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE DESTEK İÇİN...

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü, Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi ile işbirliği yaparak; hem ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlarımıza destek olmak, hem de üretilen ürünlerin satışı ile kız çocuklarının eğitimine fon yaratmak amacıyla "Gülümseyen Çocuklar" projesini başlattı.

"Emekle dokunan Elpek Bezi, bu sefer sevgiyle şekillenip, çocukları gülümsetiyor..." sloganı ile paylaşılan proje kapsamında, kadınların emeği ile tezgahlarda dokunan yöresel Elpek Bezinden özenle hazırlanan kalp şeklindeki lavanta keseleri öncelikli Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan kulüpler olmak üzere, destek olmak isteyenler için satışa sunuldu.

Dönem Başkanı Rtn. Ahmet Fındık yaptığı açıklamada "Kulüp üyelerimizden oluşan bir ekip, Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu'nun da desteklediği Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi ile bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgiler aldı ve fikir alışverişinde bulundu. Ardından birlikte neler yapabiliriz üzerinde çalıştık. 2 yıl boyunca süreci birlikte sürdürecek, Rotary dışında ortak bir çalışma grubu kurarak, Elpek Bezinden üretilen ürünlerin gelirinin kız çocuklarının eğitimine destek olunması amacıyla çalışmaya başladık. Üyelerimizin mesleki tecrübeleri ve kadınlarımızın emeğini birleştirerek örnek bir proje çıkardık. Konuyla ilgili başta Nigar Hanım olmak üzere tüm emeği geçen kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Sadece Zonguldak değil Türkiye için değerli olan ve geçmişten günümüze ulaşan Elpek Bezinden üretilen bu lavanta keselerini alarak bizlere destek olacağını düşünüyorum. 30 TL olan bu ürünlerden elde edeceğimiz geliri yine kız çocuklarımızın eğitimine destek olmak için kullanacağız. Destek olmak isteyen dostlarımız bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirler." şeklinde konuştu.

ELDE EDİLEN GELİR KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ İÇİN

Üretilen ürünlerin satışından elde edilen gelirle bölgede ihtiyaç sahibi olan kız çocuklarının eğitimine destek olması hedefleniyor. Bu çalışma aslında sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışarak çarpan etkisi yaratabilecek projelere örnek nitelikte.

Proje kapsamında çalışmaların sürdürülebilir olması açısından, 2 yıl boyunca üreten kadınların çalışmalarına destek olmak amacıyla bir Rotary Toplum Birliği (RTB) kuruldu. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü üyeleri, düzenli olarak bu çalışma grubu ile bir araya gelerek pozitif anlamda katkı sağlamayı hedefliyor.

ROTARY TOPLUM BİRLİĞİ (RTB) TAM OLARAK NEDİR?

Rotary Toplum Birliği, çevremizde, okullarımızda, kırsal kesimlerde, dezavantajlı bölgelerde yaşayan insanların, sosyal ve ekonomik yaşam şartlarını iyileştirmek için, Rotary'nin hizmet anlayışı ile, Rotary kulüplerinin koordinatörlüğünde, Rotaryen olmayan 10 kişinin bir araya gelerek oluşturduğu gönüllü gruplardır. Kurucuları tamamen halkın içinden olan birlik bünyesinde Rotaryen üye bulunmuyor, ancak Rotaryenler çalışmalara destek oluyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2021, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER