Elmatepe'de "Eylem" var!

Elmatepe'de "Eylem" var!

Elmatepe'de "Eylem" var!

Kdz. Ereğli’nin Elmapete (Yarma) Mahallesinin önünden geçen Ereğli-Alaplı yolunda 13 Ocak günü akşamüstü meydana gelen ve iki kişinin ağır yaralandığı olay, bir kez daha bu güzergahta yaşanan tehlikeleri  gündeme getirdi.

Olay yerine giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, mahalle sakinleri ile görüştü ve bu kazanın acısını paylaştı. Mahallenin Muhtarı Yüksel Erkez ve mahalle sakinleri ile görüştükten sonra açıklama yapan  Ertuğrul, Mahalle girişine bir alt geçit yapılamaması nedeniyle birbiri ardına meydana gelen trafik kazalarında insanların hayatlarını kaybedip yaralanmalarının izah edilebilir bir durum olmadığını söyledi.
 Eylem Ertuğrul sözlerine şöyle devam etti:

“Elmatepe’de, bundan önce de meydana gelen ciddi ve ölümcül trafik kazalarından birini daha yaşadık. Sinyalizasyon ve üst geçit olmadığı için mahalle girişinde karşıdan karşıya geçmek isteyen insanlar trafik kazası geçirdiler. Birinin beyin kanaması geçirdiği ve çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu bildirildi. Burası artık Karadeniz Ereğli’nin kanayan yarası haline gelmiş durumda. Daha önce burada bir üst geçit yapılması girişimi olmuştu; fakat Erdemir’in yüksek gerilim hatlarının tehlike oluşturduğu gerekçesiyle bu çalışma tamamlanamamıştı. Madem buraya bir üst geçit yapılmasına izin verilmedi, en azından sinyalizasyon sistemi kurulmalıydı. Bunun için imza toplandı; belediyemiz tarafından da girişimler yapıldı. Ancak buradan sorumlu olan Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından hala bu sinyalizasyon yapılmadı. Biz hala bu çağda, böylesine basit çalışmalarla giderilebilecek sorunlar yüzünden insanlarımızın canlarının yanmasını istemiyoruz. Bu tür kazaların meydana gelmesini istemiyoruz. Buradan sorumlu olan yetkililerin hızlı bir şekilde sinyalizasyon çalışmasını gerçekleştirerek Elmatepe halkının güvenli bir şekilde karşıya geçmesinin sağlanmasını istiyoruz. Bu noktada da yetkililerin dikkatini çekiyoruz. Bu, bundan sonra yapılacak hareketler için de bir uyarıdır. Biz bu noktaya sinyalizasyon, üst geçit ya da alt geçit yapılabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu çalışmanın bugüne kadar yapılmamış olmasını da protesto ediyoruz.”

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER