EMEKLİ OLDUKTAN SONRA KENDİSİNİ SOKAK HAYVANLARINA ADADI

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA KENDİSİNİ SOKAK HAYVANLARINA ADADI

Kdz. Ereğli'de yaşayan 58 yaşında ki banka emeklisi Huri Dönmez, emekli olduktan sonra kendisini sokak hayvanlarına adadı. Kendisi gibi sokak hayvanlarıyla ilgilenen arkadaşları ile köyleri gezen Dönmez, temin ettiği yem ve yiyecekleri sokak hayvanlarına elleri ile yediriyor. Hasta olanların ilaçlarını da veren Dönmez, hayatını kaybeden sokak hayvanlarının defin işlemlerini de köy halkı ile birlikte yapıyor.

Ereğli’ de bankada uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan, evinin bahçesinde ve çevresindeki sokak hayvanlarını besleyen Huri Dönmez, 2006 yılından bu yana da köy köy gezerek sokak hayvanlarının karnını doyuruyor. Kısa süre önce emekli olan ve kendisini sokak hayvanlarına adayan Dönmez, arkadaşları veteriner hekim ve Petshop sahiplerinin desteği ile köylere giden Huri Dönmez, elde ettiği mama ve diğer yiyecekleri sokak hayvanlarına elleri ile yediriyor. Bazı ekmek fırınlarından da ekmek desteği alan Dönmez, elindeki imkanlarla hafta da iki ya da 3 kez bu işlemi yapabildiğini, kendisine verilecek olan mama desteği ile hedefinin her gün gezerek sokak hayvanlarını beslemek olduğunu ifade etti.

Sadece hayvanları beslemekle kalmayan Huri Dönmez, hasta olan hayvanların ilaçlarını veren Huri Dönmez, hayatını kaybeden sokak hayvanlarının defin işlemini de köylülerin de yardımı ile yapıyor.

Hayvanlara zarar verilememesi gerektiğini ve herkesin sokaklarına bir kap su ve bir kap mama bırakmasını isteyen Huri Dönmez “Biz bugün buraya gönüllü geldik. Hayvanlarımızı beslemeye Subaşı’ndan başladık. Ova köyüne kadar geldik. Buradan da Kandilli beldesine geçeceğiz. Destek veren arkadaşlarımız var. Filiz hanım, Özge Hanım, Doktor Erman Bey. Onlara çok teşekkür ediyoruz. 2006 yılından bu yana bu işi yapıyorum. Kendi gönül isteğimle yapıyorum. Yapabildiğim kadarı ile bütün hayvanlara bakmaya çalışıyorum. Ölen hayvanlarımız var. Onların defin işlemini yapıyoruz. Ölü hayvanımızı da bırakmıyoruz. Kedimiz köpeğimiz olsun onları da gömüyoruz. Vatandaşlarımıza çağrım olacak. Herkes duyarlı olsun. Hayvanları sevmek zorunda değiller. Ancak, onlar için bir kap su ve bir kap mama bıraksınlar. Onlara eziyet ve işkence etmesinler. Sadece bu hayvanların bizlerden istediği sevgi. Sevgiden başka hiçbir şey istemiyorlar. Bir kap su, bir kap mama ve sevgi. Hayvanların bizlerden istedikleri bunlar. Zarar vermesinler yeter” dedi.

Aydınlar köyünde yaşayan Aysel Okut da Huri Dönmez ve arkadaşlarına teşekkür ettiğini ve böyle insanların artması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER