Emeklilerden deniz şehitlerine vefa

Emeklilerden deniz şehitlerine vefa

Emeklilerden deniz şehitlerine vefa

ZONGULDAK - Zonguldakın Ereğli ilçesinde yaşayan Mesut Kılınç, Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtındaki bakır rölyefleri 1 aylık çalışmanın ardından yeniledi.

Emekli memur 57 yaşındaki Kılınç, yaptığı açıklamada, Rus gemilerince 7 Kasım 1914te batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerinin mürettebatı anısına Devrim Bulvarına yaptırılan, 221 şehidin isminin yazılı olduğu Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtının 4 noktasında bulunan bakır rölyeflerin yıprandığını görünce durumu, Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneğine bildirdiğini söyledi.

Dernek yöneticisi Durmaz Demiroğlunun da konuyu Ereğli Belediyesine taşıdığını anlatan Kılınç, şunları kaydetti:

Sahilde gezerken sürekli dikkatimi çekiyordu, bakır rölyefler eskimişti. Durmaz Derimoğluna konuyu açarak, Bunu yenileyebiliriz, herhangi bir ücret de istemiyorum. Belediye malzemesini alsın. dedik. Buranın rölyeflerini orijinal gemi resimlerine sadık kalmak şartı ile yeniledik. Ön cepheye de bir savaş sahnesi ekleyerek, anıtı biraz daha güzelleştirmiş oldum. Bir hatıra olarak Ereğliye kalsın dedik.

Kılınç, yaklaşık 1 aylık çalışma sonucu 4 bakır rölyefi tamamlayarak bugün gerçekleştirilecek anma törenlerine hazır hale getirdiğini söyledi.

Demiroğlu da güzel bir çalışma olduğunu belirterek, Bu işi yapmanın zor olduğunu biliyorum, bakır dövmek herkesin yapabileceği bir şey değil. Malzeme lazım ben yaparım. dedi. Ereğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü kanalıyla Belediye Başkanına gittik, onlar da severek kabul ettiler. İstediğimiz malzemeleri aldılar. 1 ay uğraştı, ben de yanında destek olup moral verdim. Bitti, sevinçliyiz, Ereğliye de güzel bir eser kazandırmış olduk. ifadelerini kullandı.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 10:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayhan Kılıç
Ayhan Kılıç - 6 yıl Önce

Eline, yüreğine sağlık. Gurur duydum.

Erdoğan Kılıç
Erdoğan Kılıç - 6 yıl Önce

Mesut beyi tebrik ederim, çok güzel bir çalışmaya imza atmış. Şehitlerimiz için güzel bir vefa örneği göstermiş. .

Serhat Nurşen Kılınç
Serhat Nurşen Kılınç - 6 yıl Önce

Bakır Dövme Konusundaki Hünerlerini Birkez Daha Sergiledin Eline Saglik Babacigim Bu Devletin Senin Gibi İnsanlara Ihtiyacı Var

Ahmet KILINÇ
Ahmet KILINÇ - 6 yıl Önce

Tarihimizde yaşanan trajedilerden yeni nesil ders almalıdır.Bunu hatırlatan Mesut Abinin eline ve emeğine sağlık.

SIRADAKİ HABER