ENDONEZYA'DAN GELDİ KÜLAH KÖYÜ'NE GELİN OLDU

ENDONEZYA'DAN GELDİ KÜLAH KÖYÜ'NE GELİN OLDU

Kdz. Ereğli'de Endonezya'dan gelin olarak gelen Siti Nurazizah oturma izni işlemlerini tamamlayamazsa sınır dışı edilecek. Köy yaşantısına hızlı bir şekilde ayak uyduran Siti Nurazizah’ın eşi Erhan Kaymak eşine oturma izni alınması için yetkililerden yardım istedi.

İlçeye bağlı Külah Köyünde yaşayan yüzde 78 görme engelli Erhan Kaymak,  2 sene önce sosyal medya üzerinden tanıştığı Siti Nurazizah’ı memleketi Ereğli’ye getirdi. Ailesi ile sevgilisi Siti Nurazizah’ı tanıştıran Kaymak, nikah tarihi alarak Siti Nurazizah İle evlendi.

Endonezya'dan gelin olarak gelen Siti Nurazizah’ın oturma izni için gerekli belgeleri tamamlamaya çalışan Erhan Kaymak, yetkililerden yardım bekliyor. Engelli maaşı ile geçinmeye çalışan Erhan Kaymak tek istediğinin bir işe girip eşi Siti Nurazizah Kaymak ile yaşamını sürdürmek olduğunu ifade etti.

Erhan Kaymak açıklamasında “Eşim ile internet sosyal medya üzerinden tanıştık. 2 yıldır internet aracılığı ile görüşüyorduk. En sonunda evlenmeye karar verdik ve eşim Türkiye’ye geldi. Eşim ile evlendik. Oturma izni almaya çalışıyoruz. Biraz problemlerimiz var. Ben çalışmadığım için benden maaş bordrosu istediler. Bu yüzden biraz sıkıntı yaşıyoruz. Devletimizden bu konuda biraz yardım bekliyoruz. Facebook’tan tanıştık. Ben ona yazdım ama o bana bir iki ay yazmadı. Tabiki bende peşini bırakmadım” dedi.

Eşini Türkiye’ye davet etmeden önce kendisinin Endonezya’ya gitmek istediğini ancak Endonezya Cumhuriyet’inin turist kabul etmediğini ifade eden Kaymak “Eşimi ben Türkiye’ye davet etmeden önce kendim gitmek istedim. Ancak Endonezya Cumhuriyet’i turist kabul etmediği için eşim Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı. Eşim geçen hafta Cuma günü geldi. Nikâhımızı kıydık. İnşallah oturma iznini alabilirsek problem kalmayacak. Ailesi ve ağabeyleri de durumu biliyor. Hatta ağabeyi de gelecekti. Ancak Koronavirüs testi Pozitif çıktığı için gelemedi. 13 saatlik yolu kendi başına gelmek zorunda kaldı. Ben yüzde 76 görme engelliyim. Çalışmıyorum. Nikâhımızı yaptık. Oturma izni alabilmek için maaş bordrosu gerekiyor. Bakmaya yönelik yeterli imkânımız olmadığı için devletimizden bize yardım etmesini istiyoruz” dedi.

Endonezya’dan 13 saatlik yolculuğun ardından internet üzerinden tanıştığı aşkı için Türkiye’ye gelen Siti Nurazizah Kaymak, içinde bulunduğu durumdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Siti Nurazizah Kaymak konuşmasında “Benim bugün nikah bitti. Ben çok mutluyum. Benim eşim çok iyi adam. Türkçeyi biraz biliyorum” dedi.

Anne Firdevs Kaymak gelininin çok sıcak kanlı olduğunu söylediği konuşmasında “İnşallah alışacağım diye uğraşıyor. Sıcak kanlı. Şu anda çok güzeller. İnşallah sonunda da iyi olurlar”

Baba Hidayet Kaymak’da gelininin evlerine gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söylediği konuşmasında “Oğlum 2 seneden bu yana tanışıyor ve görüşüyor. Çok güzel bir duygu. Ben çok sevindim. Gelinimiz çok iyi. Türkçe konuşmada biraz takılmasa daha iyi olacak. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha da iyi öğrenecek. Şu anda çok mutluyum” dedi. 

Evde eşine yumurta pişiren Siti Nurazizah Kaymak, yumurtayı eşi ile birlikte yedi. Misafirleri için hazırladığı kahveleri ikram eden Siti Nurazizah Kaymak, eline aldığı süpürge ile evin önünü süpürmeye başladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2021, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER