Ercan'dan konferans değerlendirmesi!..

Ercan'dan konferans değerlendirmesi

Ercan'dan konferans değerlendirmesi!..

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Aydın’ın Didim İlçesindeki Büyük Anadolu Didim Otel’de gerçekleştirilen “3. Avrupa-Akdeniz Metal Sanayi Sendikaları Daimi Konferansı”nın, sendikal ve iş dünyası açısından son derece verimli geçtiğini söyledi.

Ercan, kendisinin de yer aldığı toplantıya, yurt dışından ve Türkiye’den 100’ün üzerinde işyeri ve sendika temsilcileri ile yaklaşık 400 kişinin katıldığını söyledi.

Türk Metal ile İtalyan Metal Sendikası FIM-CISL ve İtalyan Sendikaları Geliştirme Derneği Sindnova’nın birlikte düzenlenen toplantının, Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın açılış konuşmasıyla başladığını hatırlatan Ercan, şunları kaydetti:

“3 gün süren konferansta; Ekonomik Kalkınma ve Sürdürebilirlik, Sürdürebilirlik Kavramının Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Etkileri ve Sendikal Görüşler, Türk Metal Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş’ın oturum başkanlığını yaptığı İmalat Sanayii, Çevre ve Sürdürebilirlik, Sürdürebilirlik, Çevre ve Sendikaların Karşılaştığı Somut Vakalar, Yeşil Ekonomi, Çevre ve Üretim Politikaları, Sürdürülebilir Kalkınmaya İlişkin Şirket Politikaları ve Uluslar arası Sendikal Hareket ve Sürdürebilirlik konularının işlendiği 7 panel yapıldı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan temsilcilerin de yer aldığı konferansta, sanayi ve büyük işletmelerde 4.0’de ekonominin yeri ve öneminin de tartışıldı. Katılımcılar açısından son derece olumlu geçen konferansın dördüncüsünün ise 2020’de İtalya’da yapılması önerildi.

IndustriALL Küresel Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Kemal Özkan ve İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in de yer aldığı konferansın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi ortak iradeye ve çabaya, önemli katkılar yapacağına inanıyor, toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Avrupa-Akdeniz Metal Sanayi Sendikaları Daimi Konferansı’na Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan (Erdemir) Endüstri İlişkiler Müdürü Kerem Çelebi ile Çevre Mühendisi İrel Gürsoy da katıldı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER