Erdemir'de mesai saatleri değişti

Erdemir'de mesai saatleri değişti

Erdemir'de mesai saatleri değişti

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda çalışan işçilerin mesai saatlerinde düzenlemeye gidildi.

Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ülke genelinde yeni tedbirler ve uygulamalar hayata geçirilmeye devam ediyor. Erdemir ve Türk Metal Sendikası ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Buna göre 2 vardiyaya geçildi ve 3 gün tatile gidildi. Personelin haftalık 45 saatin altında kalanlar, 45 saat çalışmış gibi gösterilerek ücretlerinde kesintiye gidilmeyecek, 45 saatin üzerindekilere ise fazla mesai ödenecek.  Virüs tedbirlerinin ortadan kalkıncaya kadar uygulanacak sistemin, "Esnek ve telafi çalışması" olmadığı belirtildi. Erdemir'in bir süredir alt yapısını yaptığı sistem hayata geçiriliyor.

MUTABIK KALINDI İşte detaylar:  "Ülkemizi ve dünyayı saran, “KORONA VİRÜS” ile mücadele ve önleme planları kapsamında iş yerlerimizde de, Sendikamız ile Erdemir arasında mutabık kalınarak, bir dizi önlemler alma gereği duyulmuştur. Bu önlemlerin alınmasındaki öncelikli amaç çalışanları iş ortamlarından birkaç gün dahi olsa uzak tutmaktır. Bu kapsamda üyelerimizin de kendi kişisel koruma tedbirlerine de azami dikkat etmesini önemle talep ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.

4 GÜN ÇALIŞMA 3 GÜN EV İSTİRAHATİ

Sürekli gündüz çalışanlar (07:30/17:30 çalışanlar da dahil) 08:30/16:30 – 16:30/00:30 olacak şekilde iki vardiya olarak çalışacaklar.  Yeni çalışma sistemine göre vardiyalar gece 00:30/12:30 ve öğlen 12:30/00:30 olacak şekilde ayarlanıp,  4 gün çalışma yapılacak hafta tatili ile birlikte 3 gün ev istirahati şekilde düzenlenecek. 45 SAATİN ALTINDA VE ÜSTÜNDE KALANLAR Yeni çalışma sisteminde her çalışanın hafta tatili yeniden düzenlenecek. İş kanununun ilgili maddesinde de belirtildiği gibi Haftalık 45 saat çalışma kuralı gözetilerek çizelgeler hazırlanacak. Personelin Çalışma süresi haftalık 45 saatin altında kalanlar, 45 saat çalışmış gibi gösterilip ücretinde herhangi bir kesinti yapılmayacak.

MESAİ ŞEKLİNDE ÖDEME YAPILACAK

 Personelin çalışma süresi 45 saatin üzerine çıkanlara da fazla mesai şeklinde ödeme yapılacak. Personel taşıma Servis saatlerinde bir değişiklik olmayacak, yeni sisteme göre de gerekli ilaveler yapılacak. Gün içerisinde çalışanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için pet şişe ile su verilecek. Yemekhanelerde ise tek kullanımlık bardak su verilecek. Yemekhane açılış ve kapanış saatleri de yeni çalışma sistemine göre ayarlanacak. (Ramazan ayında iftar ve sahur da göz önüne alınarak bir planlama yapılacak).  Belirtilen çalışma sistemi ESNEK ÇALIŞMA yada TELAFİ ÇALIŞMASI KESİNLİKLE DEĞİLDİR. Virüs tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar alınmış tedbirlerden ibarettir. Tehlike ortadan kalkar kalkmaz TOPLU SÖZLEŞMEMİZDEKİ ÇALIŞMA DÜZENİ’ ne geri döneceğiz" ERDEMİR TÜM ÖNLEMLERİ ALIYOR Erdemir Yönetimi, koronavirüs ile mücadelede tüm önlemleri büyük bir titizlikle alıyor.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 00:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dursun
Dursun - 4 yıl Önce

Şimdi vardiye değiştiği zaman çalışanlar korana virisunden nasil korunuyor kapilarda ateş ölçer ile mi önlem Alınıyor yahu bu millet vardiyalarda yan yana ic ice çalışanlar var nerden bilsin yaninda calisanin virüs taşıyıcı olugunu alninda mi yazıyor calisanlari iki vardiya yaparak 12 saat calistirarak calisanin direncini düşürür bu da bagisiklik sistemini engellemiyormu zayif düşürmuyormu bu nasıl hesablama dir calisanlarin yarsina idari izin sayilari azaltin

SIRADAKİ HABER