Erdemir'den Malatya'ya yatırım!

Erdemir'den Malatya'ya yatırım!

Erdemir'den Malatya'ya yatırım!

Ereğli’de kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş.’nin Ereğli’de yeni yatırım yapması ve istihdam alanı açması tartışılırken Erdemir’in Malatya Hekimhan’daki yatırımlarını büyüteceği iddia edildi.
AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Erdemir’in Hekimhanda’ki yatırımlarını iptal edeceği haberlerini yalanlayarak, aksine yatırımların daha da artacağını söyledi.
AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Erdemir A.Ş.’nin Hekimhan’daki yatırımlarını iptal etmesinin söz konusu olmadığını, tam tersine tesislerin, yatırım alanlarının ve istihdam kapasitesinin daha da büyümesini sağlayacak yeni yatırımlara başlanacağını açıkladı.
Erdemir A.Ş.’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü’nden 2013 yılı Mayıs ayında Malatya – Hekimhan’da yapacağı yeni yatırımlar için aldığı Yatırım Teşvik Belgesi’nin iptal edilmesi, Hekimhan’da daha önce yapılacağı açıklanan yatırımlardan vazgeçildiği yorumlarına yol açmıştı.
ÇALIK: “YATIRIMLARIN İPTALİ SÖZ KONUSU DEĞİL, DAHA BÜYÜK YATIRIMLARA BAŞLANACAK”
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, OYAK Maden Metalürji Grubu’nun ana şirketi olan Erdemir A.Ş.’nin sadece Hekimhan değil, Kuluncak’ı da içine alan Hekimhan – Kuluncak maden havzasında yatırımlarını büyüteceğini ifade ederek, “Erdemir, yeni yatırımları ile Hekimhan’da yüzlerce insana istihdam olanağı sağlayacak. Bu yatırımlar bir yandan ülke ekonomisini, ihracatını ve demir –çelik sektörünü geliştirirken, bir yandan da bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak” dedi.
Hekimhan – Kuluncak havzasının Türkiye’nin en büyük demir yataklarına sahip olduğunu hatırlatan Öznur Çalık, Erdemir A.Ş.’nin yerli ve milli kimliği ile Türkiye’nin stratejik sektörlerinde değer ürettiğini, Hekimhan’da kısa süre içinde fiilen başlayacak yeni yatırımların da bu katkıyı çok daha ileri bir noktaya taşıyacağını söyledi. Firmanın çalışma alanında önemli miktarda kamulaştırma yaptığını söyleyen Çalık, “Teşvik başvurusu 2013 yılında yapılmış ve süresi bitince iptal edilmiş. Bu tamamen rutin bir süreç. Yeni teşvik belgesi süreci de başladı” ifadelerine yer verdi.
“HEKİMHANLI KARDEŞLERİMİZ RAHAT OLSUN”
Erdemir A.Ş.’nin Hekimhan ve Kuluncak havzasındaki yeni tesislerinin, demir cevherinin işlenmesi kapsamında, cevher zenginleştirme ve demir peletleme alanlarında yoğunlaşacağını kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Hekimhanlı kardeşlerim rahat olsun, Erdemir yatırımlarını iptal etmedi. Tam tersine, istihdam kapasitesini büyütecek yeni yatırımlara başlayacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2020, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER