EREĞLİ BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EREĞLİ BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında gündem dışı konuşmasında çalışmalar, yatırımlar konusunda bilgi verdi. Bazı konularda da eleştirilerini sıraladı.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi bir aylık tatilin ardından Eylül ayı olağan toplantısı ilk oturumunu gerçekleştirdi.
Çilek halk otobüsleri Kooperatifi’nin toplu taşıma ücretlerine zam talebini içeren önerinin de görüşülerek ilgili komisyona havale edildiği toplantıda gündem maddeleri öncesinde gündem dışı konuşma yaptı.
Konuşmasına rutin belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek başlayan Posbıyık başlıklar altında özetle şöyle konuştu:
“YATIRIMLAR İÇİN OYAK’LA GÖRÜŞMELERİN SONUCUNU BEKLİYORUZ”
“Belediye çalışmalarımız devam ediyor. OYAK’la görüşmelerimiz de devam ediyor. Büyük yatırımları yapmak için OYAK ile yapacağımız anlaşmaların neticelerini bekliyoruz. Ama günlük hayatı gayet iyi yönetiyoruz, hiçbir problemimiz yok. İşçi ücretlerini zamanında ödeyen bölgedeki birkaç belediyeden bir tanesiyiz. Ereğli’nin tüm mahallelerinde çalışmalar yapıyor, halka dokunuyoruz. Elimizden geldiği kadar büyük bir gayretle herkesi memnun etmeye çalışıyoruz. Mutlu edemediğimiz kısım iş isteyenler. Açım diye gelenleri mutlu ediyoruz, her türlü yardımı yapıyoruz ama iş konusunda büyük baskı var. İntihara kalkanlar var. Büyük manevi baskı altındayız. Yüreğimizin yağları eriyor. Bu bir realite, bunu kabul etmek lazım. Onun dışında işlerimiz iyi gidiyor.
ON BEŞ BİN TON ASFALT DÖKECEĞİZ
Birkaç güne kadar on beş bin ton asfalt dökeceğiz. Cehennemağzı mağaralarının oradan başlayacağız. Bazı tespit ettiğimiz yerler var. 50 bin metrekare de serpme asfalt yapacağız. Ören civarından başlayacağız. Halk Kafe bitmek üzere. Çok güzel bir yer yapıyoruz. Herkes beğenir inşallah. Arkadaşları gönderdik, Bodrum belediyesinin çalışma sistemini gördüler, oradan örnekler aldılar. Daha sonra oranın tefrişini Bursa’dan satın aldılar. Orası her vatandaşın beğeneceği enfes bir yer olacak. Aynı zamanda burada amacımız, diğer kafelere yenilenin diye mesaj vermek olacak. Yeni modern, kafe imajını sunmak için arkadaşlarımız gayret içindeler.
DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR
Dışarıdan görüyorsunuz, AKM’de büyük bir tadilat yapıyoruz. Aynı zamanda yeni salonlar ortaya çıkarıyoruz. Ereğli’de en büyük sıkıntılardan biri, Konserler verilmesi, halk konserleri verilmesi, talebelerin etkinliklerinde sıkıntılar vardı. Ses izolasyonları yapıyoruz, çatısını komple değiştirdik. AKM’de büyük bir masrafla, büyük bir hızla çalışma devam ediyor. Kültür ve Sanat Sokağı devamlı gelişiyor. Büyütüyoruz. Sedef dökme işlemleri başladı, cam işi başladı.
Eski belediye binasının olduğu yerdeki projeler bitti. Hazır vaziyette, Sadece tavanda bir jeneratör meselesi vardı. Beş sene sonra yeniden anıtlar kurulunu ikna etmek suretiyle büyük bir kültür merkezi yapacağız. Her şeyi hazır, parası da hazır. Tahmin ediyorum Kasım ayında statikleri biter, ihaleye çıkabileceğimizi zannediyorum.
Erdemir Genel Müdürlüğü yanında büyük bir restoran üzerinde çalışıyoruz. Projeleri bitti, ihale aşamasına geldi, terasıyla birlikte deniz kenarında 400 metrekare civarında bir alanı halkın ihtiyaçlarına açmak istiyoruz. O da en geç kasım ayında ihaleye çıkar diye tahmin ediyorum.”
ANKARAYI ADRES GÖSTERDİ
Posbıyık imar revizyonu çalışmalarını başlattıklarını belirttiği konuşmasında yaşanan sıkıntıların daha önceki dönemde yapılan hatalardan kaynaklandığını ileri sürerek, bu konuda sorunun müteahhitlerin Ankara’da bakanlıklarda görüşmeler yapmasıyla çözüme kavuşacağını savundu.
TELEFERİK VE HEYKEL
Kültürel ve sosyal çalışmaların öne çıktığı faaliyetleri değerlendirmeye devam eden Posbıyık sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu ay Tunalı Hilmi heykelini yaptırıyoruz. Ereğli için büyük önemi var. Burada öncülük yapmış bir büyüğümüz. Sivil kuvvetlerle örgütlenmeyi gerçekleştirmiş, daha sonra kaymakamlık yapmış, bölge milletvekili olmuş. Onun heykelini yaptırıyoruz.
Bir de bir denizkızı masalı anlatılır. Kuyudan denizkızı çıktığı rivayeti vardır. Ereğli’ye turizm hareketini geliştirmek istiyoruz. Kültür merkezi yapılınca roma hamamı ortaya çıkacak. Büyük bir ilgi göreceğini düşünüyoruz. Göztepe’ye teleferik yapmak için son gayretlerimizi gösteriyoruz. Bir taraftan yeni balık lokantalarını turizm için aranılan bir yer yapmak istiyoruz. Devrek yolu açıldığında Ereğli’ye gelen insanların artacağına inanıyoruz. İç Anadolu’ya bağlanacak, onlar da denize ulaşacaklar. Bunları önceden hazırlık yapmak lazım. O kuyuda bir deniz kızı heykeli yaptırıyoruz. Ata tohumu çalışmalarımız devam ediyor. Büyük bir sera yapma çalışmalarımız başarıyla devam ediyor. Çiçeklerimizin büyük bölümünü Ereğli belediyesi üretiyor.
DERE YATAĞI
Belediye binasına girerken görüyorsunuz, dere yataklarının yan duvarlarını güçlendiriyoruz. Yıkılma tehlikesi var, enerji hatları sakat. Bu direklerin değiştirilmesi konusunda anlaşma yaptık ve dere yataklarının kenar duvarlarını sağlamlaştırıyor, hem de enerji hatlarını yerin altına alıyoruz.
TURİSTİK ÇALIŞMALAR
Çaylıoğlu İnönü mağarasında arkeologlar çalışmaya devam ediyor. Belediyenin büyük desteği var. Yeni bir hitit heykeli çıktı. Bu da çok büyük ses getireceği söyleniyor. Sayın valimiz geçenlerde şaşkına döndü. Orası turistik merkezlerimizden biri olacak, yine kaymakamımızın, Fatih Beyin gayretleriyle Kayalıdere genişletiliyor. Oradan da güzel neticeler alacağımızı zannediyorum.”
ŞEBEKE SUYUNDA KOKU TESPİT EDİLDİ
Posbıyık, yüzme havuzu, Güneş Enerji Sistemleri ve diğer bazı yatırımların Ereğli’ye gelmesinde Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin olumsuz tutum takındığını iddia ettiği konuşmasında kuraklık nedeniyle şebeke suyunda sıkıntı yaşanmaya başlandığını şu ifadelerle anlattı:
“Batı Karadeniz kuraklık sinyalleri veriyor. Kötü bir durum var. Bizim barajda da seviye düşmeye başladı. Barajda seviye düştüğü z aman en büyük korkumuz koku olayıdır, hatta suyun renginde değişiklik. Uç noktalarda koku hissedilmeye başlandı. İlgilileri çağırdık, kaç gündür çalışma yapıyoruz ama seviye düştüğü için bunlarla karşılaşmak mukadder. Önlemlerimizi alıyoruz, karışımlarımızı yükselttik. Bu karışımlar yüksek maliyetli ama arkadaşlarımız başarılı bir çalışma yürütüyorlar. Size bildiriyorum, böyle bir olay var. Kemer bölgesinde koku gelmeye başladı. Konunun takipçisiyiz.
Dosyaların üzerinde görüşme yapıyorlar. Cuma günü toplantı yapılacak. Bugün verilen bilgiye göre, bizim taleplerimizi sunacaklar. İhtiyatla olayı takip ediyoruz. OYAK ile olan meselelerimizi halledersek, Ereğli’de bir devrim yapacağız inşallah. Bir yatırım devrimi yapacağız. Çok büyük hayallerimiz var. Bu hayalleri gerçekleştirip bizden sonraki nesle bırakmak gerekiyor.
Pandemi döneminde tüm sorumluluklarımızı belediye olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız işler hakikaten büyük işler. Evlerinde insanlara yemek taşımaktan, çocuk bezi, mama halen dağıtıyoruz. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah korusun bir şey olur diye ambarlarımızı hijyen malzemeleriyle dolduruyoruz. Her ihtimale karşı stok yapıyoruz.”
GÜNDEM MADDLERİ
Posbıyık’ın ilçede bir akşam önce gerçekleştirilen güvenlik uygulamasının Ereğli’nin sosyal, tarihsel kimliğine ve turizm hedeflerine zarar verdiği eleştirisinin ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.
Yapılan görüşmelerde, İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasına ait imar komisyon raporu görüşüldü. Sarıkormaz Mahallesinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait bir parselin bitişikteki parsel malikine satışı oy birliğiyle kabul edildi.
Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasının görüşülmesine ilişkin gündem maddesi, Hukuk İşleri Komisyonuna havale edildi.
Kdz. Ereğli SS 92 Nolu Çilek Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin “Ulaşım Alt Yapısı Hat Ücretinin 3 ay süreyle ertelenmesi” talebi de meclise geldi. COVİD 19 dolayısıyla araçların kapasitesinin düştüğü gerekçesiyle gündeme gelen talep, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
Kdz. Ereğli SS 92 Nolu Çilek Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin “şehir içi toplu taşıma ücretlerinde değişiklik yapılması” talebi çerçevesinde, enflasyon, bakım onarım, sgk primleri ve yolcu kapasitesinin düşmesi dolayısıyla yüzde 25 zam yapılması talebi, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
İlçenin çeşitli mahallelerinde sınır düzenlemesi yapılması konusu imar komisyonuna havale edildi.
Belediye Meclisinin 02 Temmuz 2020 tarih ve 2020-7/62 sayılı kararı ile onaylanan İlçenin Kepez Mahallesi 2027 ada 16 parselin kuzeyinde bulunan park alanı içerisinde yer alan trafo alanı imar plan tadilatına yapılan itiraz meclise geldi. Konu İmar Komisyonuna havale edildi.
Diğer maddelerin bir gün sonraki oturumda görüşülmesi kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER