Ereğli Belediyesi'nden o iddilara yanıt geldi

Belediye zarar eden çay bahçelerinden bir tanesi için kiralama kararı çıktığını bildirdi

Ereğli Belediyesi'nden  o iddilara yanıt geldi

Kdz. Ereğli Belediyesi, kamuoyunda tartışılan 3 çay bahçesinin kiraya verileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirirken, belediye meclisinde alınan kararı da hatırlattı.

“Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına, bu açıklamayı yapmak zaruri hale gelmiştir.” Başlıklı gönderilen yazılı açıklamada şu bilgi verildi: “Son günlerde bazı basın yayın organları ile sosyal medya aracılığıyla halk arasında bilgi kirliliğine yol açan ‘Belediyenin işlettiği 3 çay bahçesi özelleşiyor’ iddiaları doğru değildir. 02 Mayıs günü gerçekleştirilen Kdz.Ereğli Belediye Meclis toplantısında gündem dışı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık, Ereğli Belediyesinin zarara uğratılmasının sebepleri ile yeniden ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında yapılması gereken konularda örneklemelerde bulunmuş, Kdz.Ereğli Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sahil Cafe’nin zarar ettiği halde yaz döneminde yeni ilave personel talebinde bulunduğunu bildirmiştir. Aynı toplantıda, Sahil Cafe’nin yeni ilave personel talebi karşılanamayacağı için Kdz.Ereğli halkına daha iyi hizmet sunabilmesi adına taşınmazın 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesi gereğince 10 yıllığına kiraya verilmesi Belediye Meclis Üyelerinin onayına sunulmuştur. Yapılan oylama sonucu Belediye Meclis Üyeleri, Sahil Cafe’nin Kdz.Ereğli halkına daha iyi hizmet sunabilmesi için kiraya verilmesini oy çokluğu ile kabul etmiştir. Kamuoyunda bilgi kirliliğine yol açan, bazı basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan ‘Belediyenin işlettiği tüm sosyal tesisler özelleşiyor’ iddiaları, yukarıdaki karar gereği gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye meclisinde alınan karar sadece Sahil Cafe için geçerlidir. Diğerleri için geçerli değildir. Belediyemiz İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde faaliyette bulunan Su Ürünleri ve Çilek Cafe halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarına devam etmektedir.”
 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 13:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ereğli'li
Ereğli'li - 5 yıl Önce

Sevgi barış dostluk cafe olacak. İnsAllah birilerine rant sağlanmaz. Belediyeden birinin kardeşine verilmez diye inanıyorum cafe yi!!!

SIRADAKİ HABER