Ereğli Belediyesi ve TAP'tan eğitimcilere atık eğitimi

Ereğli Belediyesi ve TAP’tan eğitimcilere atık eğitimi

Ereğli Belediyesi ve TAP'tan eğitimcilere atık eğitimi

Kdz. Ereğli Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından özellikle öğrencilerin atık pillerin çöpe karıştırılmadan ayrı toplanmasının gerekliliği konusunda bilinçlenmelerinin sağlanması için öğrencilere bu yönde yol gösterecek olan öğretmenlere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

 

Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda Belediye Başkan Vekili Esra Alpago, Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin ve çok sayıda öğretmenin dinleyici olarak katıldığı seminerde, katılımcılara TAP Derneği Ankara Sorumlusu Abdullah Ömür tarafından “Atık Pillerin Toplanması ve Bertarafı” konulu sunum yapıldı.

 

Türkiye’ye 2016 yılı rakamlarına göre 10 bin ton pil girişinin yapıldığını ve aynı yıl doğadan toplanan atık pil rakamının ise sadece 720 ton olduğunu söyleyen Ömür, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için atık pillerin ayrı toplanmasının önemine vurgu yaptı.

 

Ülkede atık pillerin kimyasal maddelerinin, doğaya ve ayrıştırılarak metan gazı elde edilen çöpe dahi zarar verdiği vurgulayan Abdullah Ömür, ülke genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli Belediyesi ile yaptığı çalışmalardan memnun olduğunu belirterek katkılarından ve duyarlılıklarından dolayı TAP adına Belediye Başkan Vekili Esra Alpago’ya bir plaket verdi

 

Kdz. Ereğli Belediyesi’nden 5 yılda yaklaşık 8 ton atık pil alındığını belirten TAP Temsilcisi Ömür, yapılan protokol gereği özellikle okullarda başarı elde edildiğinin altını çizerken son 5 yılda sadece okullardan 3,5 ton atık pil toplandığını söyledi.

 

Türkiye’nin e-atık konusunda Batı Karadeniz’in tek belediyesi olduğunu ve 160 belediye içinden alt yapı ve çevre dalında ülke birincisi olduğunu hatırlatan Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin’de, okullarda atık pil konusunda TAP’ın düzenlediği yarışmalarda derece girenlere çeşitli ödüller verildiğini ifade etti.

 

Seminer katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER