Ereğli'de 5 işçi, 2 sağlıkçı zehirlendi!

Ereğli'de 5 işçi, 2 sağlıkçı zehirlendi!

Ereğli'de 5 işçi, 2 sağlıkçı zehirlendi!

Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (ERDEMİR) taşeron firma çalışanlarından 5 kişi, işçilere müdahale eden 2 sağlık görevlisi olmak üzere toplam 7 kişi zehirlendi. Zehirlenen işçiler ve sağlık ekibi özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay sabah saatlerinde fabrikanın Soğuk Haddehane Galvanizleme hattında meydana geldi. Alınan bilgilere göre Galvanizleme hattında ‘azot pörçü’ temizliği yapan taşeron firma çalışanlarından Mustafa Öztürk, Umut Nurullah Horoz, Süleyman Topçu, Recep Koç, Nazım Yalçın ile Yusuf Karaduman ile zehirlenen işçilere müdahale eden sağlık personeli Umur Güngör ile Aleyna Arı’da zehirlendi. Zehirlenen işçiler ve sağlık personeli Özel Echomar hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 7 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, tedbir amaçlı hastanede müşahede altında tutuldukları öğrenildi. Olayı duyan fabrika yetkilileri hastaneye gelerek işçilerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. 
FİRMADAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili olarak Taşeron firma yetkilileri ile yapılan görüşmede, Azot temizleme çalışması yapıldığı alanda köşelerde kalan azot birikintisini ölçemediği için meydana gelen bir durum olduğu, işçilerin giriş yaptıktan sonra köşe kısımlara yaklaştıklarında zehirlenme olayının yaşandığını ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER