Ereğli'de cinsel istismar ve şiddet paneli düzenlendi

Ereğli'de cinsel istismar ve şiddet paneli düzenlendi

Ereğli'de cinsel istismar ve şiddet paneli düzenlendi

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu’nca çocuğa yönelik cinsel istismara ve kadına uygulanan şiddet olaylarına karşı farkındalığı arttırmak amacı ile panel yapıldı.  AKM Sinema Salonu’ndaki “Çocuk İstismarı ve Kadına Şiddet Paneli” adı verilen etkinliğe Psikolog Emek Utku Çayır, Avukat Ezgi Ergen ve Avukat Damla Yıldırım konuşmacı olarak katıldı. Panelistler, etkinliğe katılan birkaç yurttaşa, istismar ve şiddet durumlarında neler yapılması gerektiğini anlattı.

"KURUSIKI TEHDİTLER"

Panelin en dikkat çeken konu başlıklarından biri ise ülke genelinde pek çok kesimce dillendirilen ‘boşanan kadına nafaka verilsin mi-verilmesin mi?’ konusu oldu. “Kurusıkı tehditler” ana başlığı ile değinilen nafaka konusuna ilişkinse konunun saptırılmaya çalışıldığı öne sürülerek şu ifadeler kullanıldı:

“Kişi evlendiğinde ya da bir işe girdiğinde nafaka kaldırılabiliyor. Nafaka, sadece kadınlar tarafından talep edilebilen bir şey değildir. Erkekler de eğer yoksulluğa düşecek ise nafaka talep edebiliyorlar. Ancak bunu çoğunlukla kadınlar talep ediyor; bu da aslında mücadelesini verdiğimiz toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir yansımasıdır. Toplumda genelde yoksulluğa kadınlar düşeceği için nafakanın kadınlara daha çok bağlandığını görüyoruz. Bunun ile ilgili kanunda bir taraf belirtilmiyor.”
SERGİ AÇILIŞI

Öte yandan, haber yayına hazırlandığı sırada; detayları ‘bir tuş bir dokunuş’, ‘gölgemdeki tutsak’ ve ‘çocuk istismarı’ olan sergi açılışı gerçekleştirildi. 18 ve 19 Kasım tarihlerinde açık kalacak sergi 17.00’a kadar gezilebilecek.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER