Ereğli'de hangi şirket manipülasyon yapıyor?

Ereğli'de hangi şirket manipülasyon yapıyor?

Ereğli'de hangi şirket manipülasyon yapıyor?

Ereğli’de faaliyet gösteren KDZ OTO 2 şirketi sahibi İhsan Uysal, otomobil sektörü ve piyasaya rekabet koşulları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Uysal, otomobil sektöründe Ereğli’nin en köklü kuruluşlarından olduklarına dikkat çekerek dolaylı yollardan yaklaşık 300 kişinin geçimine katkıda bulunduklarını belirtti. Uysal, “Ereğli’nin en köklü firmaları arasında yer alıyoruz. Biz otomobil üzerine ikinci el, servis, mekanik, elektronik üzerinde faaliyetlerimizi gösteriyoruz. Vatandaşlarımıza bu şekilde hizmet veriyoruz. Tabi müşteri portföyümüz gayet geniş. Bölgesel bir şirket olarak Batı Karadeniz bölgesinde hizmet veriyoruz. Ereğli, Akçakoca, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu bölgelerinde geniş bir müşteri kitlemiz var. 25 senedir kendim şirketim ile hizmet vermekteyim. Şirketimizde 18 kişi çalışmasının yanı sıra dolaylı 100-150 kişinin buradan ekmek kazanmasını sağlıyoruz. Diğer bir firmamız daha var o şekilde baktığımızda 300 kişiye katkımız oluyordur” dedi.

KDZ OTO 2 şirketi sahibi İhsan Uysal, otomobil sektörünün geniş bir kitleye sahip olduğunu ve pasta payının yüksek olmasına rağmen Ereğli’de bazı şirketlerin piyasayı ve vatandaşları manipüle ettiğine dikkat çekti. Rekabet koşullarında ticari ahlaka sığmayan bir ‘kara propagandanın’ yapıldığının altını çizen Uysal, buna rağmen köklü bir şirket olarak bu gibi yıpratma politikalarından etkilenmediklerinin belirtti. Uysal yaptığı açıklamada, “Otomobil sektörü geniş bir portföye sahip olduğu için müşteri beklentileri çok yüksek. Bazı firmalar birbirine zarar vermeye çalışıyor. Birileri şirketimize de zarar vermeye çalıştı. Firmayı kötülemek, yaptığı işi kötülemek, vatandaşı yalan yanlış haberler ile kandırmak bu çabaların içinde yer alıyor. Biz köklü bir firma olduğumuz ve bu işin mutfağından geldiğimiz için bu sonradan ortaya çıkan yeni yetmeler böyle işlere başvurabiliyor. Ama bu şekilde de ilerleyemeyecekler. Biz her dönemde müşteri memnuniyeti ve kitlesini arttırarak ilerliyoruz. Bunlar esnaflığa yakışacak hareketler değildir” dedi.

KDZ OTO BÖLGESEL BİR ŞİRKET
KDZ OTO 2 şirketinin bölgesel bir firma olduğunu dile getiren İhsan Uysal, “Biz burada 18 kişi ile çalışıyoruz. Biz otomobil sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Ereğli’nin en köklü firmaları arasında yer alıyoruz. Biz otomobil üzerine ikinci el, servis, mekanik,elektronik üzerinde faaliyetlerimizi gösteriyoruz. Vatandaşlarımıza bu şekilde hizmet veriyoruz. Tabi müşteri portföyümüz gayet geniş. Bölgesel bir şirket olarak Batı Karadeniz bölgesinde hizmet veriyoruz. Ereğli, Akçakoca, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu bölgelerinde geniş bir müşteri kitlemiz var. 25 senedir kendim şirketim ile hizmet vermekteyim. Şirketimizde 18 kişi çalışmasının yanı sıra dolaylı 100-150 kişinin buradan ekmek kazanmasını sağlıyoruz. Diğer bir firmamız daha var o şekilde baktığımızda 300 kişiye katkımız oluyordur” dedi.
“TİCARİ AHLAKA UYMUYORLAR”
Bazı şirketlerin piyasa rekabet kuralları ve iş ahlakına uymadığını dile getiren Uysal, “Tabi kendi alanımızda yoğun bir rekabet söz konusu. Rekabet yok değil. Sonuçta herkes birbirinin işini takip ediyor. En az 15 şirket bu sektörde faaliyet gösterirken bir de bunların arasında bir rekabet söz konusu. Ancak bu rekabet bazen sınırları aşarak ticari ahlakında dışına taşıyor. Bunu yapan bazı şirketler Ereğli bölgesinde mevcut. Bazı şirketler ticaret olarak birbirini bitirmeye çalışırken yine kuyu kazma peşindeler. Bu sektörde ticareti, ticaret mantığında yapan yok. Gerçek bir hizmet ile bu işi yapan yok. Biz sonuçta halk bir hizmet veriyoruz. Bazı şirketler Ereğli’de manipülasyona başvuruyor. Piyasayı ‘kara propaganda’ ile kandırmaya, negatif algı yaratmaya çalışıyorlar. Bu yönde ki algı çabaları şahıslarda olduğu kadar koskoca şirket üzerine de yapılıyor. Fakat buna rağmen biz işimizi düzgün yaparak ve rekabet koşullarında ticari ahlak etiğine dikkat ediyoruz. Bu şirketlerin içinde biz yokuz” ifadelerini kullandı.
“İŞİN MUTFAĞINDAN YETİŞTİK”
Otomobil sektöründe köklü bir şirket olduklarını ayrıca işin mutfağından yetiştiklerinin altını çizen İhsan Uysal, “Biz ayda en azından 80-100 araç bandında bakım ve tamirat işleri yapıyoruz. Günlük 2-3 araca denk gelir. Otomobil sektörü geniş bir portföye sahip olduğu için müşteri beklentileri çok yüksek. Bazı firmalar birbirine zarar vermeye çalışıyor. Birileri şirketimize de zarar vermeye çalıştı. Firmayı kötülemek, yaptığı işi kötülemek, vatandaşı yalan yanlış haberler ile kandırmak bu çabaların içinde yer alıyor. Biz köklü bir firma olduğumuz ve bu işin mutfağından geldiğimiz için bu sonradan ortaya çıkan yeni yetmeler böyle işlere başvurabiliyor. Ama bu şekilde de ilerleyemeyecekler. Biz her dönemde müşteri memnuniyeti ve kitlesini arttırarak ilerliyoruz. Bunlar esnaflığa yakışacak hareketler değildir” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 01:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cem özen düzce
Cem özen düzce - 6 yıl Önce

Maalesef meyve veren ağaç hep taşlanır siz işinize bakın sizin başarınız etrafınıza korku vermeye devam etsin

Murat yakışır
Murat yakışır - 6 yıl Önce

Allah yolunu açık etsin başkan elimizden geldiğince yanındayız verdiğin hizmetlerden ötürüde teşekkür ediyoruz saygılar başkan

Ercan saka BOLU GÖZDE OTO
Ercan saka BOLU GÖZDE OTO - 6 yıl Önce

Başkan Allah büyük herkezin hesabı gün gelir görülür Allah tarafından sen öyle para için yalan konuşan yan çizen adamlardan değilsin senin kalbin temiz Allah sana daha çok verir Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın...

Harun
Harun - 6 yıl Önce

Adam iflas etti bizde hava gazı aldık ne meyvesi ne taşı

SIRADAKİ HABER