Ereğli'de İtfaiye Haftası kutlandı

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, teşkilatın kuruluşunun 305’inci yılını ve İtfaiye Haftası’nı düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı. Bu yıl törenlere katılan 345 fahri çocuk itfaiyeci ile kreşlerden gelen 150 küçük çocuk etkinliklere ayrı bir renk kattı. Çocuklar temsili yangın söndürme tatbikatı yaptı.

Ereğli'de İtfaiye Haftası kutlandı

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Haftası ve İtfaiye Teşkilatının kuruluşun 305’inci yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

İlk olarak Atatürk Anıtı önünde çelenk kondu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile diğer protokol mensupları katıldı.

“BÖLGENİN EN DONANIMLI İTFAİYESİ”

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, konuşmasında bölgenin en donanımlı itfaiyesine sahip olduklarını söyledi.

Ateş, 2019 yılında 142 yangına müdahale ettiklerini anlatarak ekipman ve araç parkının sürekli yenilendiği ve geliştirildiği bilgisini verdi. Ateş "Ekipman ve araç kapasitesi yönünden Batı Karadeniz’in en donanımlı İtfaiyesi konumunda olan Müdürlüğümüz, 2019 yılında ev, araç,  örtü yangını başta olmak üzere 142 yangına, 14’ü insan 137’si  hayvan olmak üzere 151 kurtarma olayına ve 118 su baskınına müdahale etmiştir” dedi.

“ACİL ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETE GİRDİ”

İtfaiyenin 110 ihbar hattının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne aktarıldığını hatırlatan Ateş “Türkiye'de 42 ilde uygulanan ACİL  ÇAĞRI MERKEZİ sistemi ile tüm numaralar tek çatı altında toplanmıştır. Artık herhangi bir ihbar için 110 u arayan vatandaşlarımız karşılarında 112 Çağrı merkezini bulacaklar. 112 Çağrı merkezi olayı filtreleyecek,  Müdürlüğümüzde bulunan bilgisayar ekranına tam adres düşecek. Yeni kurduğumuz araç takip sistemi ile araçlarımız olaylara giderken, merkezden  hangi adrese nereden gittiği de görülebilecek” diye konuştu.

“HEDEF 10 BİN KİŞİYE ULAŞMAK”

Ateş, eğitim ve tatbikatların sürdüğünü ve 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflerini belirterek konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“İtfaiye Müdürlüğümüzün öncelikli hedefi yangına müdahale etmek değil, halkımızı bilinçlendirerek yangına karşı önlem alınmasını sağlamaktır. Bunun için de ‘Yangına karşı alınması gereken önlemler, yangın söndürme cihazlarının kullanımı, ev kazalarına karşı alınacak önlemler’ konulu broşürler hazırladık ve dağıtmaya başladık. Minik konuklarımıza  T-shirtler yaptırdık. Kreşlerde, okullarda, kamu kurumlarında ve özel sektörde eğitim ve tatbikatlarımız devam etmektedir. Eğitim ve tatbikatlarla yaklaşık 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflemekteyiz.

İtfaiyeciliğin temeli, gönüllülüğe ve fedakarlığa dayanır. Meşakkatli bir hizmettir. İtfaiyecilerin görevlerini yaparken hayatlarını bile feda etmekten çekinmediğini ifade etmeliyim. İnsanların koşarak kaçtığı yere, gözünü bile kırpmadan giren kişidir itfaiyeci. Buradan görevleri başında vefat eden Tüm şehit itfaiyecilerimize Allah’tan bir kere daha Rahmet diliyor onları saygı ile anıyoruz. Bizler bu görevleri yaparken, bizlerden desteğini esirgemeyen başta Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza ve Meclis üyelerimize teşkilatım adına şükranlarımı sunarım. Bu duygu ve düşünce ile Yangından Korunma ve İtfaiye Haftasını kutlar, tüm meslektaşlarıma sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam dilerim.”

Törenin ardından protokol üyeleri tarafından İtfaiye Müdürlüğü’nce hazırlanan resim ve itfaiye ekipmanları sergilerinin açılışı yapıldı. 345 fahri çocuk itfaiyeci ile kreşlerden gelen 150 küçük çocuk etkinliklere ayrı bir renk kattı. Çocuklar, temsili yangın söndürme tatbikatlarına katıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2019, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER