Ereğli'de önlemler ağırlaştırılıyor...

Ereğli'de önlemler ağırlaştırılıyor...

Ereğli'de önlemler ağırlaştırılıyor...

Ereğli'de Koronavirüs salgınına karşı tedbirler amacıyla ilçe merkezinde araç trafiğini azaltma çalışmalarına başlandığı bildirildi.
 reğli'de koronavirüs salgınına karşı tedbirler amacıyla ilçe merkezinde araç trafiğini azaltma çalışmalarına başlandığı bildirildi. 
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada, bugüne kadar yaptıkları uyarılarda, vatandaşların özellikle işleri ve mecburiyetleri olmadıkça çarşı merkezine çıkmamaları yönünde uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Çorumluoğlu,“Ancak, vatandaşlarımız ne yazık ki bizim tedbir amaçlı bu tavsiyemize riayet etmediler. Biz de bu sebeple çarşı merkezindeki parkları ikinci bir düzenlemeye kadar kaldırdık. Her geçen gün de park alanlarını daraltma çalışmalarımız devam edecek. 
Bunun yanında, şehrimizin üç girişine Emniyet ve Jandarma güçleri tarafından gerekli planlamalar yapıldı. Şehre gelen her vatandaşımıza, ne sebeple geldikleri soruluyor, ateşleri ölçülüyor, araç kontrolleri yapılması gibi uygulamalarımız devam edecek. 
Bütün bu çalışmalarımızın ana amacı vatandaşımızın sağlığını korumaktır. Vatandaşımıza eziyet çektirme gibi bir niyetimiz yoktur. Ama vatandaşlarımız da lütfen bizim uyarılarımızı dinlesinler. Çünkü, gerek Zonguldak, gerek Ereğli, gerekse ülkemizde Corona Virüsünden ölümler artmaya başladı. Bir İtalya, bir İspanya neyse, yakında biz de o rakamlara doğru gitmeye başlayacağız. Eğer bu tedbirlere uyarlarsa, ülke olarak bu virüsü çok kolay atlatacağımıza inanıyorum, can kaybımız, vatandaşlarımızın sağlıklarındaki hasar daha az olacak ve toparlanma süremiz de daha kısa sürede olacaktır. Çünkü bu virüsün bir de ekonomik toparlanma kısmı var. Bu çalışmaları ne kadar düzenli yaparsak, ne kadar kısa sürede atlatırsak, ekonomik toparlanmamızın da o kadar hızlı olacağını düşünüyorum.”dedi.
 

CEZA BAŞLAYACAK!
Çorumluoğlu, yaptıkları uygulamanın art niyet taşımadığına dikkat çekerek, “Şu ana kadar vatandaşa bir art niyet yada ceza yazmak değil ama belirli uyarıların ardından ne gerekiyorsa yapılacak. Arkadaşlarımıza talimat verdim; bugün öğleden itibaren ceza yazmaya da başlanacak. Çünkü bu sadece kendilerine değil, aynı zamanda toplama verilen zarardır. Sağlık Bakanımızın açıkladığı gibi; bir vatandaşımız 3 kişinin ölümüne, 50 kişiye de yayılmasına sebebiyet verdi. Belki siz sağlıklı olabilirsiniz ama taşıdığınız ve bulaş olarak götürdüğünüz kişiler sağlıksızdır, başka bir kişinin ölümüne sebebiyet verebilirsiniz. Biz, kamu idaresi olarak burada tüm vatandaşlarımızın koruyucusuyuz, buna da izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Bu arada, İlçe merkezindeki Devrim Bulvarı, kapatılan köprü üzeri ve civarındaki araç park yerleri, demir parmaklıklı engellerle çevrilerek kullanım dışı bırakıldı. Devriye gezen İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de, araç sürücülerine park etmemeleri uyarılarında bulunurken, park edenlerin de araçlarını kaldırmalarını istedi.
Diğer yandan, dezenfekte ve korunma önlemleri üst düzeyde tutulan İlçe Kaymakamlığı binasına girişte, polis tarafından kimlik sorgulaması yapılan vatandaşların ateşleri ölçülüyor, dezenfekte ilaçları sıkılıyor.
Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehir girişlerinde araç sürücülerin ateşleri ölçülerek alınan tedbirlerin uygulanmasına da devam ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER