Ereğli'de sokağa çıkma yasağında ilk gün

Kdz.Ereğli'de sokağa çıkma yasağında ilk gün

Ereğli'de sokağa çıkma yasağında ilk gün

Zonguldak,  Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van olmak üzere toplam 15 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının  başlamasıyla birlikte Karadeniz Ereğli sokakları sessizliğe büründü.

Karadeniz Ereğli’de sabah saatleri itibarıyla vatandaşların kısıtlamaya uyduğu, sokakların temizlik görevlileri,  caddeleri dezenfekte eden belediye ekipleri, kısıtlama esnasına faaliyetlerini sürdüren işyerlerinde çalışanlar ve güvenlik görevlileri haricinde boş olduğu gözlendi.

Güvercin ve martı çığlıkları arasında uyuklayan Ereğli’nin kısıtlamanın ilk sabah saatlerin sessiz bir şehir görünümüne büründüğü gözlemlendi:

 İLK İKİ GÜN BAKKAL VE MARKETLER KAPALI…

Öte yandan… İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, 16 Mayıs cumartesi ve 17 Mayıs pazar günleri ise market, bakkal, manav, kasaplar ve online satış yapan işletmeler de kapalı olacak. Kısıtlamanın olduğu pazartesi ve salı günleri ise market, bakkal, manav ve kasaplar 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Bu günlerde vatandaşlar, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara gidip gelebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. Yine bu günlerde tatlı satışı yapan iş yerleri ve lokanta ve restoran tarzı işyerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecek.

Kararlara uymayan vatandaşlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanacak.

Bakanlık açıklamasında, “Tedbirlere uyduğumuz sürece koronavirüsle mücadelemizde her gün daha iyi bir noktaya geleceğiz. Vatandaşlarımızın bu zorlu süreçte göstermiş olduğu sabır ve özveriden dolayı teşekkür ediyoruz.” Denildi.

65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAK İZNİ

Öte yandan, daha önce Pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceği öngörülen 65 yaş üstü için belirlenen saat, sıcak hava dolayısıyla güncellendi. Yaşlı bireyler, saat 12.00 ila 18.00 saatleri arasında, haftalık sokak iznini kullanabilecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2020, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER