Ereğli'de, 'sosyal mesafe'li 19 Mayıs töreni

Ereğli'de, 'sosyal mesafe'li 19 Mayıs töreni

Ereğli'de, 'sosyal mesafe'li 19 Mayıs töreni

Karadeniz Ereğli’de  Türk Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımı  olan, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Az sayıda protokol üyesinin maske takarak katıldığı tören programı, sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli’de Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101. Yıldönümü, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, koronavirüs önlemleri altında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hüseyin Sami Uyar, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Kemeş, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik ile daire müdürleri katıldı.

Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

Protokol, törenin ardından 19 Mayıs pankartı önünde sosyal mesafeye dikkat ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇORUMLUOĞLU: “YİNE COŞKULU OLACAĞINA İNANIYORUM”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, daha sonra törene katkı verenlere teşekkür konuşması yaptı. Kaymakam Çorumluoğlu, “Ereğli halkına teşekkür ediyorum. 23 Nisan’da büyük bir coşku ile evlerinden programa katıldılar. Bugün de 19 Mayıs’ın ruhuna uygun şekilde, saat 19.19’da aynı coşkuyla katılım sağlayacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

KORONAVİRÜS MÜCADELESİNDE DURUM… “İŞLER DAHA İYİYE GİDECEK!”

Çorumluoğlu, ilçede koronavirüs mücadelesi ile ilgili gelinen noktayı gün içinde kamuoyuna duyuracağını belirterek, “İşler iyi gidiyor gibi oluyordu ama bir çırpıda bir kişi geldiğinde, bir apartmanı karantina altına almak zorunda kalıyoruz. Bu da bizi hem yoruyor, hem de üzüyor, rakamları da arttırıyor. Bu konuda devletin verdiği kararlara uyacağız. Akşam Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı, yakınen takip ediyoruz. Bu tüm ülkeyi ilgilendiren bir husus olduğu için, gelişmeleri ülkeyle beraber değerlendiriyoruz, inşallah Ereğli’de işler daha iyiye gidecek” dedi.

KUTLADILAR...

Diğer yandan; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İl Başkanı Murat Pulat, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Evrim Ertuğ Ertuğrul, İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Saymanı Emin Semih Özkök, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, Alaplı TSD Başkanı Recep Ocak, ADD Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan, yayınladıkları mesajlarla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar.


 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER