EREĞLİ DEVLET HASTANESİNE 3 ADET YÜKSEK AKIMLI OKSİJEN CİHAZI BAĞIŞI YAPILDI

EREĞLİ DEVLET HASTANESİNE 3 ADET YÜKSEK AKIMLI OKSİJEN CİHAZI BAĞIŞI YAPILDI

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne, 3 adet yüksek akımlı oksijen cihazı bağışlandı.

İlçe Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un daha önceki bir ziyarette ‘cihaz sözü’ vermesi üzerine harekete geçen ilçedeki iş insanları Ahmet Doğan, Abdurrahman Çınar, Mehmet Yiğitoğlu ve İlhan Yazıcıoğlu, temin ettikleri cihazları hastane yönetimine teslim ettiler.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, hastane Başhekimliğinde düzenlenen törenle, iş insanlarına teşekkür ederek plaket takdim etti. Çorumluoğlu, Covid 19’a karşı ilçede ki tüm kamu kurumlarının koordinasyonu, sivil toplum örgütleri ile iş insanlarının desteği ve Ereğli halkının özverisiyle oldukça başarılı bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi. Karadeniz Ereğli’de Covid 19’dan etkilenen kişi sayısının son zamanlarda arttığını bu sebeple Ereğlililerin Covid 19 ile mücadelede Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda maske, sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyarak kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini ifade eden Çorumluoğlu, “özellikle Covid pandemisi sürecinde bir çok sivil toplum örgütü, hayırsever vatandaşımız ve iş insanının bağışlarıyla Kdz Ereğli Devlet Hastanesi’ne verdiği desteğin sevindiricidir. Yüksek akımlı oksijen cihazı bağışında bulunan iş adamlarına teşekkür ederim” dedi.

Düşüncelerini aktaran Başhekim Uzm. Dr. Vildan Türkeli ise, bağışlanan cihazların, kandaki oksijen doygunluk oranı düşük olan hastalara oksijen desteği için kullanıldığı için özellikle Covid19’lu hastaların tedavisinde çok etkin bir role sahip olduğu söyledi. Pandemi süresince birçok iş insanının hastanelerine sağlamış oldukları maddi ve manevi destekten memnuniyet duyduğunu belirten Türkeli, bağışların ve bu konudaki duyarlılığın artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Bağışçılar da, zor günlerde büyük bir özveri ile çalışan sağlık personellerinin işlerinin kolaylaştırılmasına ve Ereğlili vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesine katkıda bulunabildikleri için mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER