EREĞLİ EGD'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EREĞLİ EGD'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği olağan kongresinin yapılmasının ardından görev devir teslim töreni yapıldı. 

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneğinde 19 Mart Cuma günü gerçekleştirilen kongrede Başkan adayı Şafak Erel ve Yönetim Kurul Üyelerinin listesi kazandı.

Başkan Adayı Şafak Erel ve Yönetim Kurul Üyeleri 43 oy alırken, Necati Günay ve Yönetim Kurul Üyelerinin listesi ise 39 oy almıştı.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel ve Yönetim Kurul Üyeleri bugün Gazeteciler Derneğinde görevi teslim alarak çalışmaya başladılar.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, bugün Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneğinde yeni bir dönem başlatıyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı bugün Necati Günay ağabeyimizden devralıyoruz. Necati Günay 16 yıldır derneğe başkanlık yapmış bir ağabeyimiz. Seçimleri biz kazandık, kendisi biraz üzüldü ama ben her zaman Necati ağabeyimle beraber olacağım. Bizlere çok güzel bir tesis bırakıyor, borçsuz bir dernek bırakıyor. Allahlımdan umarım bize de bu derneği daha ileriye getirmek, geliştirmekte nasip olur. Yine ilerleterek, genç arkadaşlarımıza teslim etmek nasip olur. Bu dernek hepimizi birleştiren yer olacak. Bütün gazeteci, emekçi arkadaşlarımızın yeri olacak. Bizim iki görevimiz olacak. Birincisi bütün meslektaşlarımızı beraber olmasını sağlamak, ikincisi de Ereğli. Ereğli’nin menfaatleri için dernekte birlikte beraber olacağız.  Ben Necati Günay’a çok teşekkür ediyorum. Sizlerin nezdinizde bugünün anısına çiçek takdim ediyorum, çok teşekkür ediyorum. Bugün bu bayrağı devraldık, bayrağı daha yükseklere çıkaracağız...

Aldığımız bu görevi daha iyi şekilde yönetebilmek, gazetecilerin sorun ve sorumluluklarına sahip çıkma adına bu görevce sizlerin desteğiyle geldik. Sizlere olan sorumluluğumuz her şeyin üstünde. Sizler var oldukça derneğimiz daha da büyüyecek başarılı çalışmalara imza atacak. Hep birlikte derneğimize sahip çıkacağız. Kazanan gazeteciler oldu, birlik ve beraberlik içerisinde güzel işlere imza atacağız..." 

Önceki dönem Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanımız Necati Günay Abimiz 16 yıldır dernek başkanlığını başarıyla sürdürdü. Derneğimize yeni bir bina kazandırdılar. Başkanımız Necati Günay nezdinde Yönetim Kurul Üyelerini de derneğimize verdikleri katkılardan dolayı kutluyor, yaşamlarında başarılar diliyorum.”

Önceki dönem Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay ise yaptığı konuşmada, derneğe geldiğimizden bu yana 16 sene görev yaptık. Bir ara Şenol Azman yaptı, sonra tekrar görevi biz devraldık. Başkan Halil Posbıyık’tan yer istedik,  olmadı. Önceki dönem Belediye Başkanız Hüseyin Uysal ve gazeteci İsmail Subaşı ile görüşerek, Başkan Uysal’dan söz aldık. 3 ay içinde bu derneğimiz yapıldı. Pandemi nedeniyle açılış yapamadık. Derneğimiz aylık masrafı 700-750 TL.

Rahmetli Yücel Eser,Suat Eser,İlhan Yapıcı, Fikri Kapan, Doğan Gönüllü, Şenol Azman başta olmak üzere pek çok arkadaşımız bu görevde yer aldı.  En son biz görevi devraldık, bugünlere getirdik. Bu binayı aldığımız, gazetecilerimize kazandırdığımız için mutluyuz, gururluyuz.

Bugüne kadar derneğimize katkıda bulunan Kdz.Ereğli  Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a,Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’a, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e, AK Parti önceki dönem  Kdz.Ereğli İlçe Başkanı  Fatih Çakır’a, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’a,  işadamı Semih Çolak’a,  teşekkür ediyorum.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel ve Yönetim Kurul Üyelerine anahtarlarımızı, defterlerimizi teslim ettik, kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

Şafak Erel ve Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu:

Yönetim Kurulu (Asil):Hüseyin Orhan, Çiğdem Koç, Recep Akkaya, Fedai Kaçar, İlknur Turt Kanca, Vedat Kılıç, Erdoğan Kutlu, Haydar Yağız

Denetim Kurulu(Asil):Altan Akçakese, Mehmet Dursun, İsmet Keskin,

Üst Kurul Üyeleri: Şafak Erel, Yasin Ören, Mehmet Dursun.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2021, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER