Ereğli şehitleri andı, demokrasiye sahip çıktı!

Ereğli şehitleri andı, demokrasiye sahip çıktı!

Karadeniz Ereğli'de demokrasi nöbeti başladı.
Saat 20 itibari ile başlayan nöbet, sabah ezanına kadar devam edecek.
Atatürk anıtı önünde tutulan nöbete Alaplı Kaymakamı-Ereğli Kaymakam vekili Saim Eskioğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kumaş MHP ilçe Başkanı Rahman Demirtürk, belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve yöneticileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. 
Demokrasi nöbeti, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı önüne nöbete gelen vatandaşlar, "Fotoğraflarla 15 Temmuz" sergisinde yer alan fotoğrafları ilgiyle izlerken o hain geceyi tekrar gözlerinde canlandırdılar. 
Öte yandan, Karadeniz Ereğli Belediyesi vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulunuyor.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, bundan 2 yıl önce yaşanan hain darbe girişiminde Aziz Türk milletinin tank ve tüfeklerin önünde vatan uğruna cansiperane durduğunu ifade ederek teşekkür etti.

15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Uysal, alanda toplanan vatandaşlara "Sizlerle gurur duyuyorum. Sizleri seviyorum" dedi

Alaplı Kaymakamı, Ereğli Kaymakam vekili Saim Eskioğlu, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada "Türk Milleti olarak biz yolumuza devam edeceğiz, buna engel olmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek" dedi.
Eskioğlu, şunları söyledi:
"Hangi birimizin geçmişinde, sülalesinde yüzyıllar boyunca yaptığımız bu savaşlarda Şehit yoktur ki...
Şehitlerle dolu, kanla sulanmış bu toprakların üzerinde yaşıyoruz. Mekanları cennet olsun. Nur içinde yatsınlar. Onların döktüğü kan ve üzerine kurulmuş bu devletin bu şanlı bayrağın altında bu aziz millet, bu necip millet olarak yaşıyoruz. Hiçbirimizin aklına gelmezdi ki kendi içimizden çıkmış çocuklarımız, evlatlarımız böyle hain bir teşebbüsün içerisinde olsunlar. Halkına silah sıksın, Meclisi'ni bombalansın ve ne yazık ki bunu sanki dini ve milli duyguları kullanarak yapıyor olsun. Yani bizim en zayıf, en hassas noktamız.
Biz Mustafa Kemal Atatürk ile bu Cumhuriyeti kurarken yine aynı cenderenin içerisindeydik, aynı belalarla mücadele ettik, savaştık. Yine aynı şekilde işte 15 Temmuz 2016'da başlayan ruh ve heyecanla yolumuza devam edeceğiz. Buna hiç kimsenin engel olmaya gücü, kuvveti yetmeyecektir."

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 05:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER