Ereğli şehitleri için yürüdü

Ereğli şehitleri için yürüdü

Ereğli şehitleri için yürüdü

Zonguldakın Ereğli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Ereğlide, şehitler anısına yürüyüş yapıldı. Bozhane mevkisinde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Atatürk Anıtına kadar yürüdü.

Katılımcılar, yürüyüş boyunca Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Ne mutlu Türküm diyene, Mustafa Kemalin Askerleriyiz sloganları attı. Yürüyüşe, güzergah boyunca çevredekiler ve sürücüler, alkışlar ve korna çalarak destek verdi.

Yürüyüş sonunda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okudu.

Grup adına konuşma yapan Yusuf Arslan, 18 Mart Çanakkale Savaşlarının, 1. Dünya Savaşının seyrini değiştiren, tarihe Çanakkale geçilmez sözü ile yazılan büyük bir destan olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferinin sadece Türk milletinin değil tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı ilk zaferi olduğunu anlatan Arslan, şöyle konuştu:

Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkalenin sularında Conkbayırında ve Anafartalarda atılmıştır. Dünyanın tarihinin akışını değiştiren bu zafer büyük Türk ulusuna Gazi Mustafa Kemal gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Zaferin yıl dönümü vesilesiyle bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin ve fedakar milletimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Bugün Suriyede kahramanca mücadele eden Mehmetçikimizi, Afrin şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2018, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER