Ereğli'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Ereğli'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Ereğli'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Kdz. Ereğli  Atatürk’ü Anma Komitesi tarafından hazırlanan program şöyle:  

ÇELENK SUNMA TÖRENİ  

Sabah saat 09.05’de Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek olan tören programında;

08.55 Törene katılanların yerlerini alması

09.00 Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Çelenklerinin sunulması

09.05 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi

09.10 Çelenk Sunma Töreni sona erecek…

Günün anlam ve önemine ilişkin resim sergisi açılışı , saat 09.20’de Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda Resimlerde Atatürk” isimli Resim Sergisi açılışı yapılacak.

  Günün anlam ve önemine ilişkin tören ise 10 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Erdemir Kültür Merkezi’nde M. Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı program ile devam edecek.

Erdemir Kültür Merkezi’ndeki tören program ise şöyle; 

“10.05 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi

10.10 Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma

(M. Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi Md. Selçuk ALTIN)

10.15 “Ben Mustafa Kemal” adlı şiir ve müzik dinletisi.

11.00 Ödüllerin verilmesi

11.20 Törenin sona ermesi”

ANMA MESAJLARI “Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanı şaşırtacak bir nitelik alır.


 

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Turpcu, mesajında şu satırlara yer verdi:  “10 Kasım, büyük bir dehanın, büyük bir cesaret timsalinin, gelmiş geçmiş en büyük liderlerden Mustafa Kemal Atatürkün bedenen aramızdan ayrıldığı ancak bıraktığı eserleri ve fikirleri ile yaşamaya devam ettiği tarihtir. Kurtuluş cephesinde; tam bağımsız bir ülke için ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek, yoksul halkının önünde baş eğmeden emperyalizme meydan okumuş Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu bugüne saygı, O’nun temsil ettiği değerlere, devrimlerine, eserlerine, bir milletin kurtuluş ve onur mücadelesine sadakattir.  ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ ve ‘Hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir. İleride benim söylediklerimle ilmin gerçekleri çelişirse, ilmi esas alın` sözlerinin sahibi Büyük Önder Atatürk’ün bu güne dair görüşleri gayet açıktır. Ülkemizi, Ortadoğu’daki devletlerden ayıran sadece fiziki sınırlar değil, Cumhuriyetimizin kuruluş değerleri ve Atatürk Devrimleridir. Atatürk’ün eğitime ve kadın haklarına verdiği değer ülkemizin aydınlanmasının temeli olmuştur. Ne yazık ki, 1930’larda kadınlarımızı batı medeniyetinin önüne geçirmeye çalışan ve bunu başaran bir liderden bugün, kadınlarımızı baskı altına almaya çalışan, Ortadoğu’nun çağdışılığına mahkum etmeye çalışan bir iktidara geldik. Ama bu karanlığı da atlatacağız. ‘Büyük liderler için matem değil, fikirlerine bağlılık gerekir’ sözünden hareketle bugün, tüm umutlar tükendiği anda bir milleti dirilten ülkemizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ortaya koyduğu aydınlık Türkiye hedefini, devrimlerinin değerini ve özgürlüğün, demokrasinin önemini hatırlatma günüdür. Türk Milletinin bağımsız, özgür, onurlu bir ulus olarak yaşaması için mücadele etmiş, emperyalizme karşı bayrak açmış, hayatını ülkesine adamış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkü aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde minnet, saygı ve rahmetle anıyorum.”    

BAŞKAN AKDEMİR ATATÜRK’Ü ANDI

 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümünde onu bir kez daha özlem, saygı ve rahmetle andığını belirtti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Atatürk, tüm hayatını milletine adamış, Kurtuluş Savaşıyla kazandığı mutlak bir zaferle tarihine yön vermiş, bilgi ve bilinçle özümsenmiş icraatlarıyla da ülkeye aydınlık bir geleceğin kapılarını aralamış büyük bir dünya lideridir. Atatürk’ün en büyük eseri, kurucusu ve lideri olduğu, milletimizle el ele geliştirdiği Cumhuriyetimizdir.” dedi. 

              Atatürk’ün temel felsefesinin Türkiye Cumhuriyet’ini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Bizler, bağımsız ve müreffeh bir gelecek için Atatürk’ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi hiç kuşku yoktur ki, Atatürk sayesinde gerçekleşmiştir. Bu sebepledir ki, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Gerek yurt içinde ve gerekse de tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması bu yüzdendir.” şeklinde konuştu. 

            Başkan Akdemir yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Kahraman ulusumuzla baştan, yepyeni bir devlet kurarak bizlere emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleriyle, birleştirici-bütünleştirici yapısı, en önemli bilimi kılavuz edinmiş öngörüsü ile hiç ölmeyecek bir devlet adamı olarak dünya liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet başta olmak üzere, tüm başarıları kendisine değil, Türk milletine mal ederek, her zaman öncü ve örnek olmuştur. Türk Milleti, Ata’sının kendilerine bıraktığı ve yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğu ve milletimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, hepimizin titizlikle koruduğu eşsiz bir eserdir. Bize emanet edilen Cumhuriyeti, koruyup geliştirmek ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, her zaman benimsediğimiz ve canla başla çalışmamızın itici gücü olan şaşmaz hedeflerimizin başında gelmektedir. Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürkün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan korunması için yeni bir dönemin başlangıcıdır. 

          Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık savaşı sonrası kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yüceltmek, daima ileri noktalara taşımak ve evrensel normlara uygun demokrasi ile taçlandırmak, Atatürk’e karşı en büyük görevimizdir. Aklın ve bilimin rehberliğini kabul etmiş manevi mirasçıları olarak bizler, ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumdan hızla çıkarak, Atatürk’ün gösterdiği yolda devam etmesi için doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden yürüyeceğimizi bir kez daha söz veriyoruz. Türk milletinin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir.

           Bu duygu ve düşüncelerle Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk ü ölümünün 79’uncu yıldönümü olan bugünde, bir kez daha minnet, saygı ve şükranla anıyorum.”

Zeki Tosun Atatürk’ü Rahmetle andı

Atatürk’ün ölümünün 79. Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda Atatürk’ün eserleriyle
günümüzde ve gönlümüzde yaşadığını söyledi.
Tosun açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
Cumhuriyetin 94. yılına erişen ülkemiz istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve
demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir. Onun en
büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu
aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip
bir ülkedir. Hükümetimiz de bu itibarla cumhuriyetimizi ve demokrasimizi
güçlendirmek için azami gayret sarf etmektedir.
Vefatının yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal
mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allahtan rahmet diliyor, aziz
şehitlerimizi, gazilerimizi ve bütün ecdadımızı şükranla anıyorum.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Uysalın 10 Kasım mesajı şöyle: “79 yıl önce ebediyete yolcu ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm insanlığın saygı duyduğu, olanaksızlıklara boyun eğmeyen kararlı tutumuyla Türk halkını, bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zaferlere ulaştırmış büyük bir liderdir. Millet olarak bize düşen görev, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürkün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için, birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ü, aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”  

“RAHMETLE ANIYORUM”
(Resimli)
Zonguldak’ın Kozlu İlçe Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Yılmaz mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hakk’a yürüyüşünün üzerinden 79 yıl geçmiştir. Hayatını milletine adayan bu büyük devlet ve siyaset adamını gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyor, Aramızdan ayrılışının bu yıldönümünde kendisini rahmetle anıyorum” diyerek şunları söyledi:
“Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir. Kurtuluş yıllarında; karanlıktan aydınlığa geçişin, karışıklıktan düzene ulaşmanın ve bağımlılıktan özgürlüğe varışın her aşamasında onun liderliği ve müdahalesi belirleyici ve tayin edici bir nitelik arz etmiştir. Yanmış, yıkılmış, yorulmuş ve yenilmiş bir ülkeyi tekrar ayağa kaldıran ve çizdiği hedeflerle sonuca ulaştıran Atatürk’ün eşsiz dirayeti ve hamiyeti olmuştur.
O’nun yüksek erdemi sayesinde Samsun’da atılan ilk adımla esaretin bariyerleri devrilmiş, Cumhuriyet’in ilanıyla da milletimiz kendi kaderine sahip çıkacak iradeyi göstermiştir. Türk milletinin hiçbir şartta boyunduruk altında bulunamayacağını, devrin modern silahlarıyla dahi sonuç alınamayacağını ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ seslenişiyle ortaya koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir.
Aziz Atatürk; Türk milletine kendini adamış ve bıraktığı emanetleriyle de muasır medeniyetler aşamasına ulaşılacağını o yıllardan işaret etmiştir. Elbette o’nun eserleri ve öğütleri Türk milleti yaşadığı sürece var olacaktır. Bugünlerde, bizlere hediye ettiği ve iftiharla sahiplendiğimiz milli değer ve yeminler aşındırılmak, hırpalanmak ve tahrip edilmek isteniyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını, millet iradesine dayanarak gösterdiği üstün basireti küçültmeye, sulandırmaya ve bu yolla da Cumhuriyet’in temellerini bozmaya yeltenenlere en iyi cevabı yine büyük Türk milleti verecektir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem millet eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımı bir kez daha teyit ederek; ebediyete intikal edişinin 79 ’uncu yıldönümünde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımla anıyor, tüm şehitlerimize Rahmet ve gazilerimize sağlık diliyorum”

ÇAYCUMA BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT KANTARCI

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yılında, her geçen gün daha da büyüyen bir hasretle anıyorum. Ülkemizin kurucusu Yüce Atatürk, işgal altındaki bir ülkede, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek yola çıktı ve bin bir türlü yoksunlukla da savaşarak işgalcileri Anadolu’dan söküp atmayı başardı. Bu büyük başarı yalnızca yeni ve modern bir devletin kurulmasıyla kalmadı, dünyada esaret altındaki tüm uluslara esin kaynağı oldu. Bu niteliğiyle, o, yalnızca ülkemizin değil, dünyadaki tüm mazlum milletlerin önderi ve özgürlük meşalesi olarak parlamaya başladı” dedi. Kantarcı mesajını, “Nitekim onun bu büyük mücadelesinin insanlık için ne anlama geldiğini bilen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO, doğumunun 100. yılı olan 1981’i, ‘Dünya Atatürk Yılı’ ilan etti.  UNESCO kararında, ‘Uluslararası anlayış, işbirliği ve barış yolunda çaba göstermiş üstün bir kişi’ olarak tanımladığı Atatürk’ün, ‘Olağanüstü reformlar gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk lider’ olduğunu açık bir dille ifade etti. UNESCO aynı kararında, Atatürk’ün, ‘İnsan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün hayatı boyunca insanlar arasında renk, din ve irk ayrımı gözetmeyen eşsiz bir devlet adamı’ olduğunu dile getirdi. O üstün vasıflarını herkese kabul ettirmiş bir dünya lideriydi” diyerek sürdürdü. Kantarcı mesajını, “Her yanın kan gölüne döndüğü vahşet dolu dünyada, onun, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen sağduyulu sesi daha çok önem kazandı. Yaşadığımız acı tecrübeler, laikliğe verdiği önemin, eğitim, adliye, ordu gibi kurumları siyasetin dışında tutma çabalarının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu çok net şekilde ortaya koydu. Yaşadığımız şu bunalımlı günlerde, onun uzak görüşlülüğüne, devlet adamı zekâsına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. O nedenle içimizdeki özlemi her geçen gün daha büyüyor, kişiliğine duyduğumuz saygı içimize sığmaz bir hale geliyor. Bu duygularla, ülkemizin kurucusu Yüce Atatürk’ü, ölümünün 79. yılında minnet, saygı ve şükranla anıyor, bizlere ‘en büyük eserim’ diyerek emanet ettiği Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatacağımıza, manevi huzurunda söz veriyoruz” diyerek tamamladı.    

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN

Hayatını milletimizin var olmasına adayan, Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Cumhuriyet’imizin kurucusu , tüm mazlum milletlere örnek olmuş ve ışık tutmuş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, ebediyete intikalinin 79. yılında bir kez daha büyük bir saygıyla, rahmetle ve giderek artan özlemle anıyoruz. “Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.”  diyen Atatürkün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacaktır. Ulu Önder’in “Ey büyük eserimdir” dediği Cumhuriyet’imizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” sözüyle de bu sorumluluğumuzu bizlere hatırlatmıştır. Bu duygularla, Ulu Önder Atatürkü vefatının 79. Yılında bir kez daha rahmetle, saygıyla ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun.  

YIĞILCA BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER YİĞİT

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yiğit mesajında; “Geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve ölümsüz eserlerin sahibi Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamıdır. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve O’nun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. Türk ulusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde milli egemenlik ve demokrasiye kavuştu. 79 yıl önce Ata’mız aramızdan ayrıldı. Ancak en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktadır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk eserleriyle, ilke ve devrimleriyle kalplerimizde yaşamaktadır. Ülkemizde ve ilçemizde düzenleyeceğimiz Atatürk’ü Anma programları ile O’nun hayatını ve milletimizin geleceğine kazandırdıklarını yeniden hatırlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri olarak bizlere düşen en büyük görev, Ata’mızın mirasına sahip çıkmak ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır. Bu düşüncelerle Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canlarını bu topraklar için feda eden şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum.” dedi.    

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, 
Azar, mesajında şu ifadelere yer verdi:
Milli mücadelenin lideri Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürkün aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümünde Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olarak onu şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz. Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman ulusumuzla birlikte yepyeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürkün gösterdiği hedefler doğrultusunda ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımak bizlerin yoğun çaba ve çalışmaları ile olacaktır. Bunun için Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere fikirlerini aktarmak, bulunduğu noktadan daha ileri seviyelere ulaşmak için önemli bir azim ve gayretin içerisinde olmamız gerekir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiyenin istikrar ve güven içinde büyümesini engellemeye çalışan her türlü iç ve dış düşmanlarla mücadele edebilmek, 2023 Türkiye hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve demokrasimizin daha da taçlandırılması için ecdadımızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin daha da güçlendirilmesi için yılmadan, yorulmadan azimli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin bilimin ışığında, kendilerini ve ülkemizi geliştirecek olan projelerle ve bilimsel çalışmalarla Türkiyenin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasi standartlarının yükselmesi ve Cumhuriyetimizin güçlenmesi yolunda azami gayret göstereceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete irtihalinin 79. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

YAVUZ’DAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI

AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Mustafa Yavuz “Büyük bir öz güvenle bir kez daha diyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘büyük eserim’ dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti altında milletimiz birlik içinde özgür ve müreffeh olarak ilelebet yaşayacaktır”
AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Mustafa Yavuz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.
Yavuz, mesajında şunları kaydetti: “Büyük bir özveri ve mücadelenin sonucunda ülkemizi düşmanlardan temizleyerek, Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan, milletimize muasır medeniyetin üstüne çıkmayı hedef olarak gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 79. yıldönümünde rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Büyük bir öz güvenle bir kez daha diyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘büyük eserim’ dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti altında milletimiz birlik içinde özgür ve müreffeh olarak ilelebet yaşayacaktır”

TÜRK METAL KDZ. EREĞLİ ŞUBE BAŞKANI METİN ERCAN

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 79. Yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz. İçimizde yaşattığımız varlığın; azim, cesaret ve heyecanımızı her zamankinden daha da fazla kılmaktadır. Verilen Kurtuluş Mücadelesindeki dehası ile Vatan Topraklarımızın düşman işgalinden kurtulmasını sağlayan, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile Milletine en iyi yönetim şeklini veren, yaptıkları ile Dünyada örnek gösterilen Büyük Önderimiz, Atamız; kurduğun Cumhuriyet ilelebet yaşayacak,  vatanın birlik ve bütünlüğü sonsuza dek sürecektir.    


Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER