Ereğli'de 15 temmuz start aldı

Ereğli'de 15 temmuz start aldı

Ereğli'de 15 temmuz start aldı

ZONGULDAK - Ereğli ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilçedeki mezarlıklarda şehit ve gaziler için mevlit okutuldu.

Ereğli Kaymakamlığı tarafından Kestaneci, Merkez ve Belen mahallelerindeki şehit ile gazi mezarları ziyaret edildi.

Kaymakam Nazım Madenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuzda FETÖ tarafından darbe teşebbüsü gerçekleştirildiğini ve vatandaşların bu işgale karşı tek yürek mücadele ettiğini söyledi.

Tüm şehitleri rahmetle ve şükranla andıklarını belirten Madenoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ilçede düzenlenecek çeşitli etkinliklere halkı davet etti.

Programa Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Murat Türken, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Ünsal Demir, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte dünyanın en yaşlı gazisi ünvanını taşıyan ve 1994te 110 yaşındayken vefat eden Hüseyin Kaçmazın Kestaneci Mahallesindeki mezarı başında dua edildi ve mezara karanfil bırakıldı.

İlçede öğlen namazı sonrası Alimolla Camisinde şehitler için mevlit okutuldu, yemek ikramında bulunuldu.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER