Ereğli’de 23 Nisan coşkusu

Ereğli’de 23 Nisan coşkusu

Ereğli’de 23 Nisan coşkusu

     Kdz.Ereğli’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Havanın güzel olmasına rağmen coşku spor salonuna sığdırıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü kutlamaları Kdz. Ereğli’de çelenk sunma töreniyle başladı. Kdz. Ereğli’de bir dizi etkinliklerle kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından tören sona erdi. Tören bitiminde CHP İlçe Örgütü tarafından Anıt önüne çelenk sunumu gerçekleştirdi.


SPOR SALONUNDA KUTLANDI 
Resmi kutlamalar daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda devam etti. Kepez İlkokulu tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN TEK EVRENSEL BAYRAM” 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün büyün önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram özelliğini taşıyan 23 Nisan aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin ifadesidir. Kuşkusuz; yetişkinlerin yönettiği bir dünyada yaşıyoruz ve biliyoruz ki bu yetişkinlerin hepsi bir zamanlar çocuktu. Bu yüzdendir ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken geleceğe yön verecek bireyleri ve yöneticileri olan çocuklarımıza hayatı hazırlamanın ve eğitimlerinin ne denli önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Onlara geleceğe hazırlamanın aslında kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin bilincindeyiz.

“TÜRKİYEMİZ GÜÇLÜ, MÜREFFEH, LİDER ÜLKE KONUMUNA OMUZLARINIZDA YÜKSELECEK”
 Sevgili çocuklar en önemli sebebimiz ve onur kaynağımız olan sizlerin bayramında mutluluğunuza ortak olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sizler milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayatınıza devam etmesi en büyük arzumuzdur. Hedefimiz; sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışların doğrularını arayan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaksınız. Türkiyemiz, gelecekte güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna omuzlarınızda yükselecektir. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış getirmesi temennisiyle bayramınız kutlu olsun.”

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ 
Konuşmanın ardından Kepez İlkokulu öğrencilerince halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha sonra; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilerin eserlerini okumasıyla devam eden programda ayrıca şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri protokol üyelerince verildi. Program; yine okul öğrencilerinin ellerinde Türk Bayrakları ile sahneledikleri ‘Türk Çocuğu’ adlı gösteri ile son buldu.

PROTOKOL TAM KADRO

Programa; Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, BEÜ Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, şube müdürleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 23:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER