Ereğli'de Atatürk sergisi

Ereğli'de Atatürk sergisi

Ereğli'de Atatürk sergisi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “Atatürk Resimleri” konulu resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Osman Zeki Oral Salonu’ndaki sergi açılışı sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Büyük Önder Atatürk sayesinde var olduğunu söyledi.

Madenoğlu, 1. Dünya Savaşından ‘masa başında’ yenik çıkan Osmanlı Devleti’ne sevr ve Mondoros anlaşmalarının ‘zorla imzalatıldığını’ belirterek, şöyle dedi:

“Aziz vatanımız parçalanmış ve sömürge muamelesi yapılmaya başlanmıştır. Ama dünyanın ve tarih yetiştirdiği büyük insanlardan olan Mustafa Kemal Atatürk, inandığı, güvendiği milletinin önüne düşerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış ve akabinde de zaferle sonuçlandırarak Cumhuriyetimizi kurmuş, Türk gençliğine emanet etmiştir. Biz isterdik ki, Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ebediyen yaşamasını ama insan oğul fanidir. O da fani bir kişi olarak 10 Kasım 1938’de çok sevdiği milletine ve vatanına veda ederek hayata gözlerini yummuştur. O’nu, rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz. Raha şad, mekanı cennet olsun. Ulu Önder sadece birkaç kişinin değil, hepimizin önderidir, hepimizin lideridir. Bugün açılışını yaptığımız Ata’nın resimlerinin yer aldığı sergi hayırlı uğurlu olsun.”

Madenoğlu’nun, Karadeniz Bölge Komutanı Aykut Madenoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte yaptığı açılışın ardından, okul öğrencileri tarafından Atatürk’ün konu edildiği resim sergisi gezildi.

Açılışa; AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, bazı daire müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER