Ereğli’de görüntülü radyo günleri!..

      Kdz. Ereğli Belediyesi, yeni bir kültür sanat etkinliğine daha imza attı. Geniş bir plak koleksiyonu olan, müzik araştırmaları yapan Ogün Sinan tarafından, Cehennem Ağzı Mağarası’nda düzenlenen etkinliğe 7’den 77’ye katılım yüksekti.

 Geniş bir plak koleksiyonu olan, müzik araştırmaları yapan Ogün Sinan tarafından, Cehennemağzı Mağarası’nda "Görüntülü Radyo Programı" gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Film müzikleri, ilk 45'likler, Türk pop ve rock müziği plakları sergisi açıldı, ardından plak dinletisi yapıldı.

7’den 77’ye vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Neriman Posbıyık ile katıldı. Posbıyık, Ogün Sinan’dan koleksiyonu ve plaklarla ilgi bilgi aldı.

BURADA OLMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL

Ogün Sinan, dinleti öncesi yaptığı konuşmada “Böyle bir projeye imkan veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve ekibine teşekkür ediyorum.  Böyle bir koleksiyonu keyif aldığım, sevdiğim için yapıyorum. Profesyonel işim bu değil. Bu mekanda olmak böyle bir ortamda sizlerle olmak beni çok mutlu ediyor. Bugün ilk olarak sergi için bir aradayız. Kısa dinletilerimiz olacak. Önümüzdeki dönemde plak dinletileriyle devam edeceğiz. Bu beni heyecanlandırıyor. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok mutluyum şu an benim için özel.” dedi.

EREĞLİ’NİN YENETEKLERİNİ

ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Başkan Posbıyık da konuşmasında Ereğli’nin kültür ve sanat konusundaki potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini belirterek, Ogün Sinan’ın samimiyetinden ve enerjisinden çok etkilendiğini söyledi. Posbıyık ‘’Şehrimizde pek çok ortaya çıkmamış yetenek var. Bu birikimlerin paylaşılmasını, değerlendirilmesini istiyoruz. Sanat ve müziğin şehrimizde yaygınlaşması için her türlü desteğe hazırız’’ dedi.

Posbıyık ortamın çok güzel olduğunu, bu etkinliklerin zenginleşerek devam edeceğini vurguladı.

Üniversite ve lise öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe gelen katılımcılar mağara duvarına yansıtılan eski Ereğli görüntüleri önünde hatıra fotoğrafı çektiler.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2019, 19:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ereyli kadiniyim
Ereyli kadiniyim - 5 yıl Önce

Halil posbiyikla gurur duyuyorum ereylimeze neşe geldi onu çok seviyorum inşAllah heb ereylinin başi da olur Allah eksikliğini göztermessin ömrü uzun olsun canim başkanim

SIRADAKİ HABER