Ereğli'deki gurbetçiler buluştu

Ereğli ilçesinde Ereğli Belediyesi tarafından gurbetçiler gecesi düzenlendi.

Ereğli'deki gurbetçiler buluştu

Ereğli ilçesinde Ereğli Belediyesi tarafından gurbetçiler gecesi düzenlendi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Avrupanın değişik ülkelerinde yaşayan ve tatillerini geçirmek için Karadeniz Ereğli’ye gelen gurbetçilere özel gece hazırladı. Karadeniz Ereğli  Belediye Başkanı Hüseyin Uysal; “15 Temmuz hain darbe gecesinde nöbet alanımızda olan, o gece bayraklarını alıp yurt dışında konsoloslukların önünde vatanına sahip çıkan sizlerle iftihar ediyor, onur duyuyorum” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi, yurt dışında yaşayan gurbetçilere özel bir gece düzenledi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Belediye kamp tesislerinde ağırladığı gurbetçiler, memleketlerinde stres atarak, doyasıya eğlendiler.

Geçtiğimiz yıl hain darbe girişimi nedeniyle Karadeniz Ereğli Belediyesinin düzenlediği demokrasi nöbetlerinde ağırlanan gurbetçiler için bu yıl belediye kamp tesislerinde özel bir gece düzenlendi. Geceye, Avrupanın değişik kentlerinde yaşayan ve tatillerini geçirmek için  Karadeniz  Ereğli’ye gelen binlerce gurbetçi vatandaş ve mahalle muhtarları katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, gurbetçilerin masalarını tek tek ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

KARAKULAK: BİZE BİR ADIM GELENE, BİN ADIM YAKLAŞIRIZ

Geceye katılan Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Başkan Hüseyin Uysal’a teşekkür ederek; “Sayın Başkana tüm gurbetçiler adına teşekkür ediyorum. Sayın Başkan biz Avrupa ve Almanya da yayaşan gurbetçileri hiç yalnız bırakmıyor. Bizler için Ereğli’de organizasyonlar düzenliyor, Almanya ‘ya gelerek bizleri ziyaret ediyor. Bizler sahiplenmeyi özlemiş bir toplumuz.Bize bir adım gelene, bin adım yaklaşırız” dedi.

UYSAL: “SİZLERLE İFTİHAR EDİYOR, ONUR DUYUYORUM…”

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da gurbetçiler ile iftihar ettiğini ve onur duyduğunu vurguladı. Başkan Uysal konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;  “Sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geçen yıl hain darbe girişimi nedeniyle Anıt önünde demokrasi nöbetinde buluşmuştuk. Huzurlarınızda Almanya dan, tüm Avrupa’dan gelerek Demokrasi nöbetlerinde bizlerle olan tüm gurbetçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sadece Ereğli de değil , Avrupa ülkelerinde 15 Temmuz da ortaya koyduğunuz fotoğraflardan da iftihar ettik, onur duyduk. Nerde Türk vatandaşımız varsa onların  yanında ve arkasındayız. Sizlerin yanında dimdik duran bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve dimdik duran Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Sizlerin dertleri ile dertlenip, çözüm bulmak için buradayız. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Mangal partisiyle başlayan gurbetçiler gecesinde Belediye Folklor ekiplerinin gösterisi ve Faslı Şahane grubunun seslendirdiği türkülerle stres atan gurbetçiler, davul-zurna eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Gurbetçiler gecesinin finalinde havai fişek gösterisi görülmeye değerdi. Düzenlenen gecede, Kdz.Ereğli Belediye Başkan yardımcıları ve daire müdürleri de hazır bulundu.

.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER