EREĞLİLİ MÜZİSYENLER SAAT KISITLAMASINA TEPKİLİ!

EREĞLİLİ MÜZİSYENLER SAAT KISITLAMASINA TEPKİLİ!

Kdz. Ereğli'de müzisyenlik mesleğini yapan yaklaşık 30 kişilik grup, saat 22.00’den çalıştıkları iş yerlerinin kapatılmasına tepki göstermek amacı ile Atatürk Anıtı önünde biraraya gelerek basına konuştular.

Ereğli’ de faaliyet gösteren yaklaşık bin 500 müzisyen, son alınan Saat 22.00’den sonra kafeterya, restoran ve benzeri yerlerin kapatılmasına tepki göstermek amacıyla Atatürk Anıtı’nda toplandı. Çalıştıkları mekanların saat 22.00’ den sonra kapanması ile çalışamadıklarını ve para kazanamadıklarını ifade eden müzisyenler, alınan karara tepki gösterdiler. Anıt önünde konuşan sanatçı Yağmur Okur, başta kuaförler ve AVM’ler olmak üzere bir çok iş yerinin açık olmasına rağmen kendilerinin çalıştığı iş yerlerinin belirli saatten sonra kapatılmasına tepki gösterdi.

Yağmur okur konuşmasında “Elektrik doğalgaz ve diğer faturaları bir ay yatırmayınca direk kesiyorlar. Biz giderlerimizi ödemek için sahne alıyoruz, diğer arkadaşlarımız da çalıştıkları yere hizmet vererek para kazanmaya çalışıyor. Virüs sebebi ile alınan kararlar sonrasında çok zor duruma düştük. Virüs saat 22.00’den sonra mı yayılıyor. Çalıştığımız iş yerlerinde tüm hijyen kuralları uygulanıyor. Sosyal mesafe kuralına uyuluyor. Bu nedenle alınan bu karara tepki gösteriyoruz. Hükümetimiz bizlere bir çözüm bulmalı” dedi.

Ereğli Müzisyenler Derneği Disiplin Kurulu Başkanı Piyanist Şantör Onur Aydın ise konuşmasında “Ereğli’ de yaklaşık 560 piyanist şantör ve 800’ den fazla da müzisyen arkadaşımız var. Çoğu da sadece bu işten para kazanıyor. Şimdilerde ise para kazanmak için karton toplamaya başlayan bile var. Hurda toplamaya başlayan arkadaşlarımız var. Bu durumdan gerçekten çok yorulduk” dedi.

Müzisyenler alkışlarla alınan kararı protesto ettikten sonra anıt önünden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2020, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER