“EREĞLİMİZE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

TEK ADAYLI CHP KONGERESİ YAPILDI!...

“EREĞLİMİZE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

CHP Kdz. Ereğli Olağan İlçe Genel Kurulu 22 Aralık Pazar günü Eski Bağlık düğün salonunda yapıldı.

2018 yılından bugüne atamalı ve vekalet yönetimlerle yoluna devam eden ve  bu süre zarfında iki kez de olağanüstü genel kurulu   iptal edilen Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Örgütü  olağan genel kurulu tek aday liste ile gerçekleştirildi.

Eski Bağlık Düğün Salonu’nda Divan Başkanlığı’nı Muhabbet Tezel’in yaptığı, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve  ilçede örgütü bulunan siyasi parti temsilcilerinin katıldığı  kongrede tek aday olarak Eylem Ertuğrul 180 delegenin imzasıyla aday gösterildi.

DİVAN BAŞKANI MUHABBET TEZEL OLDU

Ali Kocamanoğlu’nun sunuş yapmasının ve çoğunluğun sağlandığının atılan imzalardan anlaşılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yöneticilerinden gelen iyi niyet ve başarı dilekleri telgrafları salona iletildi. 

Daha sonra bazı üyelerin önergesi ve oy birliği ile Divan kuruluna Muhabbet Tezel, Baki Erdoğan ve Nuriye Koyunoğlu seçildi. 

Divan Başkanı Muhebbet Tezel’in teşekkür  ve  Mustafa Kemal Atatürk vurgulu konuşmasının ardından seçimlerin blok liste ile yapılması oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Ece Karaarslan, Mali Rapor ise Muhittin dikmen tarafından okunup yine oy birliği ile ibra edildi. 

ERTUĞRUL ALKIŞLARLA KÜRSÜYE DAVET EDİLDİ….

180 imza ile ilçe başkanlığına aday gösterilen Dr. Eylem Ertuğrul kürsüye davet edildi. Ertuğrul alkışlarla kesilen coşkulu konuşmasına “cumhuriyet halk partililik Türk halkının bağımsızlık aşkıdır. CHP’li olmak Emeğin ve emekçinin yanınd olmak demektir sözleri ile başladı. Yönetim dönemindeki faaliyetleri özetleyen Ertuğrul birlik beraberlik vurgusu ve sıkı sık Ak Parti İktidarı eleştirisi yaptığı konuşmasında tek tek yönetim kurulu üyelerini tanıttıktan sonra, “yönetim kurulunda yer alan her bir arkadaşımın partiliğine, çalışkanlığına, dürüstlüğüne, idealistliğine defalarca şahit oldum, her türlü çalışmalarına kefilim. Bundan sonraki süreçte de partimize çok katkıda bulunacaklarına inanıyorum.” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“İKTİDARA ODAKLANMIŞ BİR ÖRGÜT YAPISI OLUŞTURACAĞIZ”

Önümüzdeki dönemde yönetim kurulumuzla ile birlikte öncelikli olarak aktif çalışabilecek, özellikle genç üye sayımızı arttırmayı hedefleyeceğiz. Bunun için de hedef kitlemiz çevremizdeki yüksek eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşları olacak. Kendimizi daha iyi ifade edebilmek adına mahalle birimlerini aktif hale getirerek mahallelerde küçük gruplar halinde sık sık toplantılar düzenleyeceğiz. Çalışmalarımız seçime bağlı ve seçime endeksli olmayacak. Halkın ilgisini çekebilecek ve ekonomik katkı sağlayabilecek projeler üretmeye çalışacağız. Esnaf ve köy ziyaretlerini arttıracağız. Özellikle köylerde üye sayımızı arttırma zorunluluğumuz aşikardır. Halkla daha fazla temas içerisinde olarak kendimizi daha iyi anlatacağız. Bunlar kolay işler değil. Fakat ben bu salonda bulunan insanların gözlerine baktığım zaman bunu başarabilecek inancı, kararlılığı ve mücadele azmini görebiliyorum. Bunda kesinlikle başarılı olacağız, hiç şüphem yok. Önemli olan tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak olarak, ön yargılardan arınmış bir şekilde iktidara odaklanmış bir örgüt yapısını oluşturulmasıdır.

“GÜN BİRLİĞİMİZİ, DAYANIŞMAMIZI GÜÇLENDİRME GÜNÜ”

Değerli dostlar gün kişisel çıkarlarımızı hiçe sayarak önce partim diyerek, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yaraşan bir duruş ve disiplin içerisinde mücadele etme günüdür. Gün sevgi, barış, dostluk ve dayanışma günüdür. Gün, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak yolda el ele omuz omuza birlik olma, birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Gün birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışarak, hiç kimseyi aşağılamadan ve ötelemeden, yok saymadan, insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür. Ancak bunları başardığımızda partimiz siyaset sahnesinde hak ettiği yeri bulacaktır ve tüm halkın özlediği, umutla beklediği gerçek siyasi iktidarı ancak o gün gerçekleştirebiliriz. Önemli olan politikalarımızı, projelerimizi doğru ve anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek, halkla bütünleşebilmek ve onların sorunlarını çözebilecek olan tek parti olduğumuzu onları ikna etmek, onları inandırmak. Gün hep birlikte yeniden bir iktidar yürüyüşü başlatma günüdür.

“EREĞLİMİZE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Ben şuan bu kürsüde geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları, daha da önemlisi küçük hesapları bir kenara koyarak hepimizi birlik içerisinde davranmaya çağırıyorum. Her gün daha da yoksullaşan, açlığa, yokluğa, işsizliğe mahkum edilen halkımızı refah ve mutluluğu için, çocuklarımızın aydınlık bir geleceğe sahip olabilmeleri için, emekçinin hakkını alabilmesi için, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti gibi yönetilebilen özgür ve demokratik bir Türkiye umuduyla sizleri Cumhuriyet Halk Partisi’nde bizimle birlik olmaya, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama bir o kadar da onurlu mücadeleye çağırıyorum. İktidar yürüyüşümüz artık başlıyor, sizler bu yürüyüşe katılmaya davet ediyorum. Artık bu gidişe bir dur diyeceğiz. Artık duvarları yıkacağız. Artık etrafımızdaki engelleri aşacağız. Artık bu çarkı tersine çevireceğiz. Artık kulun kula kulluğunu bitireceğiz. Artık kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Artık hak, hukuk, adalet diye bağıracağız. Tek adam rejimini bitireceğiz. Artık Ereğlimize daha fazla sahip çıkacağız. Zaman kucaklaşma ve birlik olma zamanı. Kucaklaşacağız, birlik olacağız. Artık birbirimizi seveceğiz. Artık tek yumruk olup faşizmi ezeceğiz. Güzel güneşli günler göreceğiz. İktidar günleri göreceğiz buna inanın.”

YAVUZYILMAZ “YETER ARTIK BAĞIRMA DÖNEMİ BİTMİŞTİR”

Ertuğrul’Un ardından kürsüye davet edilen Milletvekili Deniz Yavuzuılmaz CHP’nin artık iktidar olması gerektiğini vurgulayarak, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’In örnek gösterdi ve “siyasetin dilinde bağırma dönemi bitmiştir, karınca gibi çalışmalıyız dedi. Parti içi eleştirelerin eçekişmelerin son bulması gerektiğini sık sık tekrarlayan Yavuzyılmaz “yeter artık!” dedi.

DEMİRTAŞ “İTTİFAK RUHUNUN DEVAMI VE PARTİ TÜZÜĞÜ-KURUMSAL KİMLİĞİ” KONUSUNDA UYARDI

Milletvekili Ünal Demirtaş’ta Türkiye’nin çok önemli süreçlerden geçtiğine dikkat çekerek, başkanlık sistemini eleştirdi ve ittifaklar döneminin başladığını söyledi. Ak Parti’nin parlamentoda çoğunluğunu kaybettiğini belirten Demirtaş, “ittifaklar sürecini devem ettirmeliyiz. Bundan sonraski süreçte millet ittifakı ruhuna uygun şekilde dil ve söylem birliği devem ettirmeliyiz” tavsiyesinde bulundu.CHP’lilere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Demirtaş, bir yıl içinde erken seçim olabileceğini açıklayarak, yeni yönetimin yarın seçim olacakmış gibi çalışması gerektiğini söyledi. Parti içi görüş ayrılıklarının sokağa taşmaması gerektiğini eleştirerek belirten Demirtaş, parti tüzüğü, gelenek görenekleri ve kurumsal kimliğine uyulması uyarısında bulundu ve “hiç kimse partinin üzerinde değildir” dedi.

CHP EREĞLİ İLÇE ÖRGÜTÜ YENİ  YÖNETM KURUL ÜYELERİ  :

Kongre 397 kişiden oluşan delege listesinin 280’inin hazır bulunmasıyla başladı. Eylem Ertuğrul’un tek aday olduğu kongrede 17 kişilik yönetim kurulu listesi  şu isimlerden oluştu:

Canberk Balcı, Cevdet Ertürk, Yıldıray Arslan, Yeşim Özçelik, Hikmet Uzuner, Muhittin Dikmen, Faik Marangoz, Ayşegül Erdoğan, Ece Karaarslan, Erdinç Sarımsak, Ali Kocamanoğlu, Hüseyin Çakır, Koray İşeri, Halil Bozkurt, Derya Fındık, ve Birgül Kalaycı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER