“EREĞLİ’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEYE ADAYIM!”

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı basınla buluştu

“EREĞLİ’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEYE ADAYIM!”

İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından, 31 Mart Yerel seçimlerine yönelik Ereğli Belediye Başkan Adayı tanıtım toplantısı düzenlendi. Kaya, toplantıda ilkelerini ve projelerini anlattığı konuşmanın ardından İyi Parti andını okudu.

Parti binasında düzenlenen toplantıya İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Alaplı İlçe Başkanı Emrullah Erdoğan, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, partinin belediye başkanı aday adaylarından İzzet Şahin, partinin il ve ilçe yöneticileri yanında çok sayıda partili katıldı.

İyi Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, İyi Parti Belediye Başkan adayı Ali Kaya’nın basına tanıtılması amacıyla toplantıyı tertip ettiklerini belirterek “ kendilerine bu yolda başarılar diliyorum. Başaracağına eminim, buna hiç kuşkumuz yok” ifadelerini kullandı.

ERKMEN: “TEŞKİLATIMIZ YOK SAYILDIĞI İÇİN”

İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, CHP ile ittifak görüşmelerinin tıkanma süreci konusunda bilgi verdi. Erkmen, görüşmelerin kesilmesinin nedenini, İYİ parti içinden meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde İYİ parti’nin inisiyatifinin göz ardı edilmesine bağlayarak, “Sizin içinizden belirlediğimi ben alırım anlayışının teşkilatı yok sayıp, bunu kendimize hakaret gördüğümüz için bu yola çıktık” dedi.

Erkmen, sürecin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine kendi adaylarını çıkardıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bazı arkadaşlarımız değişik isimler önerdi, bu isimler içerisinde araştırmamızı yaptık. Sağolsun, en çok kamuoyunda istenen, her kesimin oyunu alabilecek gibi görünen Ali Kaya arkadaşımız Ereğli kamuoyunun büyük beğenisini kazandığından, kendisine teklifimizi yaptık. Ereğli halkı kavgadan bıkmış durumda. Ereğli halkı hizmet edilmemesinden bıkmış durumda. Yeni bir vizyonla, iyi belediyeciliği birlikte Ereğli’de gösterelim dedik. Kendisi bizi kırmadı. Bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum.”

“AĞZIMIZDAN KÖTÜ SÖZ DUYAMAYACAKSINIZ"

İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana geçen bir yıl içinde beş kuruş hazine yardımı almadan, herkesin kendi cebinden harcamak suretiyle parlamentoda 43 milletvekili edindiklerini ifade eden Erkmen şöyle devam etti:

“Beş milyona yakın vatandaşın oyunu aldık. Bizim sorumluluğumuz, yükümüz bize oy veren kitleyi mahcup etmemek, onların oylarına sahip çıkmak, güvenlerini boşa çıkartmamaktır. Bizim tek düşüncemiz budur. Ereğli’de Halil Bey de dahil geçmiş belediye başkanları, meclis üyeleri ve hizmet veren herkese bir defa teşekkür borçluyuz. Onu ifade etmek istiyorum. Biz diyoruz ki, bugüne kadar yapılanın üstüne çok daha fazlasını yaparak yola çıktığımız inancındayız. İyi belediyeciliği her kesimde hakim kılmak istiyoruz.

Bugüne kadar hangi partiye oy verirse versin, vatanını, milletini, bayrağını düşünen, daha iyi hizmet arzusunda bulunan herkesi adayımız Ali Bey’e destek vermeye davet ediyoruz. Biz kimseyi ötekileştirmeden birliği beraberliği sağlayacağız. Biz kimseye başkalarının bize dediği gibi zilletti, illetti kelimelerini kullanmıyoruz. Millet olarak biz kardeşiz, kimseye kötü söz söylemeye hakkımız yoktur. Ne bizim, ne adayımızın ağzından kötü söz duyamayacaksınız. Çünkü biz yeni bir anlayışı temsil edeceğiz. Diğer partilerden iyi yapılan hareketin yanında, kötü olanın karşısında oluruz, eleştirilecek noktada eleştirimizi yaparız. Bizim için şehrimiz, şehrimizin ileri gitmesi, burada daha iyi hizmetlerin yapılması önemlidir.”

“İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ TAMAMEN BİTTİ”

Erkmen, “Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın tespitini yürütüyoruz. Yarın 17’ye kadar bunlar da tespit edilmiş, listeleri verilmiş olacak” ifadelerini kullandı. Erkmen, bir soru üzerine, “İttifak görüşmeleri bizim için tamamen bitmiştir” cevabını verdi.

İYİ Parti İl Başkanı Erkmen, istifa eden İyi Parti kurucu üyelerinin sorulması üzerine de “Kimsenin bizden ayrılmasını istemeyiz ama gitmek istemeyene de zorla kal demeyiz. Parti aidiyeti, partinin kararlarının arkasında durmayı gerektirir. Böyle bir şey yapan arkadaşların tercihi partiyi değil, başka bir kişi yönünde demektir. On kişi olacağımıza yedi kişi olalım ama sağlam olalım, yekvücut olalım anlayışındayız” dedi.

KAYA: “EREĞLİ’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEYE ADAYIM!”

İYİ Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 1971 Iğdır doğumlu olduğunu, son 30 yılını Ereğli’de ticaret yaparak geçirdiğini, Gazi Üniversitesi İİBF mezunu olduğunu söyledi. Birçok sektörde işler yaptığını, son 11 yıldır akaryakıt sektöründe faaliyet gösterdiğini söyledi.

İki çocuğu olduğunu ifade eden Kaya, 2005-2014 yılları arasında Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi odasında yönetim kurulu ve meclis üyeliği yaptığını, ilçenin sivil toplum hayatında çeşitli görevler de üstlendiğini belirten Kaya şöyle devam etti:

“Lider, insanları etkileyen ve sonuçları değiştiren kişidir. Ben de Ereğli halkını etkilemeye ve kaderini değiştirmeye adayım. Bana fırsat verildiğinde bu değişimi en kısa sürede göstereceğim diyor ve söz veriyorum. Benim için siyaset, şartlar ne olursa olsun makam ve unvan peşinde koşmak değil, bedeli ne olursa olsun vatanı ve milleti için ilkeli davranmak ve yeri geldiğinde tüm makam ve unvanlardan vazgeçebilmektir. Siyasi hayatımda en önemli referansım daima Türk Milletinin fertleri olan Ereğli halkının geleceği olacaktır.”

“YOL KENARLARINDAN OTOPARK ÜCRETİ ALINMAYACAK!”

Dinleyicilerin alkışları arasında yaptığı konuşmasında, yetki kendisine tevdi edilirse, tüm enerjisini Ereğli halkı için kullanmayı taahhüt ettiğini ifade eden Kaya ilçenin sorunları ve çözüm önerilerinden bazılarını da basın mensuplarına anlattı.

Ereğli’nin il olması gerektiğini, bunun ilçede üniversite kurulması anlamına geleceğini ifade eden Kaya, “Ereğli’nin vilayet olması bu kente bir yıl içinde on beş bin, yirmi bin nüfus artışı sağlayarak, hak ettiğimiz yere gelmemize vesile olacak. Bu noktada biz Ereğli’nin il olması gerektiğini savunuyoruz” dedi. Üretim odaklı belediyecilik yapacaklarını ifade eden İYİ parti Adayı, sahil bandında fırtınada tekne ve çekekleri hasar gören esnafa destek olacaklarını, bir daha aynı sonuçların yaşanmaması için gerekeni yapacaklarını söyledi.

Balı bölgesine kapalı bir pazaryeri, İlçeye bir marina, tarihi ve turistik değerlerin ülkeye kazandırılması için çalışmalar yürüteceğini, denizcilik ve kabotaj bayramını aslına uygun kutlayacaklarını ifade eden Kaya, otopark problemi ile ilgili de şunları söyledi:

“Vatandaşın kamusal alana terk ettiği yollarda park edilen araçlardan otopark ücreti alınmasına hep karşıydım. Seçilirsem, sahil bandı, devrim bulvarı, meydanbaşı bulvarı, tüm yollardaki otopark ücretini komple kaldıracağım. Bu yanlış bir uygulama. Yollar vatandaşların araçlarıyla veya yaya olarak kullanacağı kamusal alanlardır: birçok belediye bu konuda açılan davetleri kaybetti. Biz gönüllü olarak bunu terk edeceğiz. Kesinlikle belediyemiz yollardan para almayacak, aldırmayacak. Vatandaşımızın soyulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ…

Kaya, Trafik problemine çözüm önerisi olarak ise şunları söyledi:

“Kemer kırmacı bölgesini Karga mahallesine, orayı Sarıkorkmaz’a, orayı Belen Yeni Mahalle’ye, orayı da hastaneye ulaştıracak yeni yollar üreteceğime söz veriyorum. Başaramazsam niye başaramadığımı da anlatacağım. Bu şehrin alternatif yollara ihtiyacı var. Acil hastalar hastaneye yetişemiyor, doğum yapan, kalp krizi geçirenler yetiştirilemiyor. Oysaki Kemer’deki vatandaş tünellerle bir şekilde hastane ve terminale ulaştırırsak iki dakika sürer. Biz kırkbeş dakika insanlarımızın hayatını tehlikeye atıyoruz. Bu anlamda şehrin ana kavşaklarında dalçıklar yaparak ana yol trafiği ile tali yolları birbirinden ayıracağız. Bunlarla ilgili mühendislerimizi çağıracağız, bilenlerle oturup fikirlerini alacağız, ona göre çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

İYİ parti Adayı, kent meydanı bölgesinde yerin altına üç katlı otopark yaparak arabaları yerin altına sokacaklarını, bunun da yap işlet devret modeliyle yapılacağını ifade etti.

İYİ PARTİ ANDI NE DİYOR?

İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmaların ardından Kdz Ereğli Ali Kaya’ya tüm partili adaylara okutulan İyi Parti andını okutturarak parti rozeti taktı. Kaya’nın okuduğu İyi Parti andı şöyle:

“Aziz milletimize hizmette, adalet ve eşitlik idealinden ayrılmadan, vatandaş memnuniyetini esas alan, milli, çoğulcu ve katılımcı bir yol izleyeceğime, gece gündüz ayırmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağıma, içimde hızlı ve çözümcü, hesabımızda temiz, tutumlu ve şeffaf olacağımıza, tarihi ve kültürel değerlerimize saygıyla, doğayı ve çevreyi sevgiyle koruyacağımıza; kimsesizlerin kimsesi, evsizlerin yuvası olacağımıza, gariplerin suyunu, aşını ilacını, gurebanın da duasını almaya çalışacağımıza, iyi belediyecilik anlayışımızdan, büyük ve güçlü Türkiye ülkümüzden, yaratılanı yaratanın emaneti görüşümüzden asla ayrılmayacağımıza, aziz Türk Milleti üzerinde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Kaya, daha sonra konukların kutlama ve başarı dileklerini kabul etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2019, 01:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER