Eroğlu Resmen Adaylığını Açıkladı

Eroğlu Resmen Adaylığını Açıkladı

Eroğlu Resmen Adaylığını Açıkladı

Karadeniz Ereğlili Avukat Özer Eroğlu, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem’in istifasıyla boşalan Zonguldak Barosu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.  Eroğlu, “Baro tarihinde ilk defa Ereğli’den bir avukat Baro Başkanlığı için aday oluyor” dedi.

Eroğlu, Karadeniz Ereğli Avukatlar Derneği Lokalinde düzenlenen basın toplantısında Zonguldak Barosu Başkanının istifasıyla boşalan Zonguldak Barosu Başkanlığı için 15 Ekim’de yapılacak, yapılacak seçimlerde aday olduğunu açıkladı. 

Eroğlu, “ Baro tarihinde ilk defa Ereğli’den biri aday oluyor.” Diyerek  mesleki geçmişi ve sivil toplum kuruluşlarında yaptığı görevlerle ilgili bilgi verdi.

 1973 yılından bu yana Ereğli’de avukatlık yaptığını ifade eden  Eroğlu, “1994 yılında belediye başkanlığına aday oldum. O gün bu gündür devam ediyorum.  2008 yılında bir kitap yazdım, Ereğli’nin kriminal olaylarını derleyen bir kitaptır. Adli olaylardan derlenmiş bir kitaptır. Üçüncü baskısını yaptı” dedi.

“YARGI HER ZAMAN SORUNLAR YUMAĞIYDI”

Yargının her zaman Türkiye’de bir sorunlar yumağı olduğunu ifade eden Eroğlu şöyle konuştu:

“Sadece bu avukatlar özgü değil. Yargıçlardan başlayan, yargının özünden kaynaklanan felaket bir durum söz konusu. Her zaman bir maşa olmuştur. İstiklal mahkemelerinden, Osmanlı döneminden tutun, 60 ihtilali, 1972, 1981 falan hep bir sorun olmuştur. Herkes bir göreve geliyor, devlet memurluğuna geliyor, devlet oluyor.  Böyle bir şey yok. Herkes görevini yapacak.

Hakimler de oturdukları zaman bir felaket, avukat düşmanlığı, bir tanımazlık, saygısızlık, yüzde otuzu FETÖ’cu çıktı.  Çok şükür avukatlardan yüzde bir çıktı mı çıkmadı mı bilmiyorum ama yüzde otuzu FETÖ’cü çıkan bir camia hala göğsünü gere gere dolaşabiliyor.

 Avukatların itibardan tutun da temsile varana dek bir sürü sorunu söz konusu. 45 yıllık avukatım,  bunların hepsini bire bir yaşadım.  Hakimlerin tavırları, davranışları, adliyenin sorunlarını çok iyi bildiğime eminim.  Bunları biz belli platformlarda dile getirdik, barolarda dile getirdik, Barolar Birliğinde dile getirdik, Metin Feyzioğlu ile takıştık. Ne anlatırsan anlat hiçbir şey çözülmüyor. Siyasi iktidar yargıyla ilgili hangi elbiseyi çizdiyse o iş öyle devam edip gidiyor. Belki çok küçük ilerlemeler kaydedilebilir, daha büyük gerilemeler kaydediliyor. Yargı her şeyiyle kötü.”

“ARTIK 70’Lİ YILLARDA DEĞİLİZ”

Bu koşullarda elimizi taşın altına koyalım dediğini ifade eden Eroğlu şöyle devam etti: “ Baro Başkanı olarak yapabileceğimiz ne olursa yaparız dedik.  Bu deneyimlerimiz bizimle beraber çekip gitmesin. Biriktirdik. Üretmedikten sonra biriktirmek de önemli değil. Zonguldak’ta şöyle bir gelenek oluşmuş. Hep baro başkanları Zonguldak’tan, baro başkanları Ankara’dan. Artık 1970’li yıllarda değiliz. Bu göreve değişen koşulların bize sağladığı imkanlarla aday oluyoruz. 4 saatte Zonguldak’a gidilen günlerde buradan Zonguldak’a gidip baro başkanlığı yapmak mümkün değildi.

Yargının sorunlarını teker teker anlatıp sizi sıkacak değilim. Okullardan tutun da hakimlerin tutumları saatlerce anlatılabilecek konular. Yargının bir defa kendinde adalet yok. Yargı kendine karşı adaletsiz. Yetişen hukukçular yetersiz. Böyle bir sorunlar yumağı içinde bizim de katkımız olur diye Zonguldak Barosu Başkanlığına aday oldum. Zonguldak barosunun geçmişten gelen devrimci, dinamik bir yapısı vardır. Öyle bir imaj söz konusudur. Küçüktür ama etkisi büyüktür. Bunu daha ileri  taşımak, bu avukatlık mesleği içinde gördüğümüz, yaşadığımız, çözdüğümüz, çözemediğimiz sorunlarla alacağımız yetkilerle daha fazla mücadele edebilmek istiyoruz. Demokratik, laik sosyal devlet ilkeleri her zaman vazgeçilmezimiz olmuştur. Çizgimiz bellidir, hayatımız Ereğli’de, Zonguldak’ta geçti. Bütün arkadaşlarımız sosyal demokrat çizgimizi bilirler. Böyle bir konumumuz var. Tüm bunları hayata geçirmek, bu birikimlerimizi iyi yönde, baronun gelişimi adına kullanmak adına aday oluyorum. İnşallah hayırlı olur.”

KARTAL: “ONUR VERİCİ…”

Karadeniz Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal da toplantıda yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Yaklaşık 45 yıldır mesleğini icra eden, mesleğin duayenlerinden, derneğimiz üyesi ve derneğimizin genel kurullarında divan başkanlığı yapan meslek büyüğümüz Avukat Özer Eroğlu’nun Zonguldak Barosu başkanlığına adaylığı için toplandık. Bugün Ereğli olarak ve Ereğli Hukukçular Derneği olarak özel bir gün yaşıyoruz.  Derneğimiz şu ana kadar, dernek başkanları baro temsilcisi oldu, dernek üyeleri Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul delegeleri oldu. Onun dışında yönetim kurulu üyelikleri yaptılar.  İlk kez baro başkanlığı için aday çıkarıyoruz. Bu derneğimiz için gurur verici, onur verici. Umarım ki Özer Bey çıktığı bu yolda başarılı olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum.”

Zonguldak Barosu için Başkanlık seçimleri 15 Ekim’de gerçekleştirilecek. Bu tarihte yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamaması halinde seçimler 22 Ekim’de yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER