Erol Şahin: “Ereğli bu şansı değerlendirmeli”

Erol Şahin: “Rahmetli Özal 1989 yılında Ereğli’yi bana verin, il yapayım dedi. O zaman olmadı. Şimdi Cumhurbaşkanımızın Ereğli ile bir gönül bağı var. Cumhurbaşkanımız Ereğli’ye mitinge geldiğinde ‘Ereğli’nin vekili benim’ dedi. Ben Belediye Başkanı olunca il olmaya bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyorum.”

Erol Şahin: “Ereğli bu şansı değerlendirmeli”

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin seçim çalışmalarını bugün de ekibiyle birlikte sürdürdü.

Sabah saatlerinde Değişim Radyoda Şenol Azman’ın canlı yayın konuğu olan Şahin, burada Ereğli’nin il olma konusundan tutun da kent ile ilgili hayal ettiği ve programladığı projelerini anlattı.

Radyo programının ardından Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni ziyaret ederek burada personel ve hastalarla görüşen Şahin, personele kolaylıklar, hastalara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

AK Parti Kdz. Edeğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclisi adayları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte seçim çalışmalarını sürdüren Erol Şahin, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde gerek personelden gerekse hastalardan .büyük bir ilgi gördü.

Erol Şahin buradaki programının ardından çarşı merkezinde İş Bankası yanında bulunan çay ocaklarında vatandaşlarla sohbet edip projelerini anlattı.

Çay ocakları, kafe ve sokaklarda vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaşan Erol Şahin halka projelerini anlattı.

CANLI YAYINDA KONUŞTU

Ak Parti Belediye Başkan AdrayıŞahin, Değişim Radyo’da yayınlanan ve Şenol Azman tarafından hazırlanan “Kara Tren” programında Ereğli gündemi, yerel seçimler,kendisine ilişkin merak edilenler ve dinleyici sorularını yanıtladı.

AK Parti Adayı Şahin programda kendini tanıtırken, 1966 yılında Erdemir İşçisi bir baba ve ev hanımı bir annenin evladı olarak Ereğli’ye bağlı Bağlık Mahallesi’nde doğduğunu belirtti.

Uludağ Üniversitesi’nde lisans eğitimi gördüğünü ve mali müşavir olarak çalışmaya başladığını belirten Şahin, “2011 yılından bu yana Yeminli Mali Müşavir olarak çalışıyorum. Feyzan Hanım ile evliliğimden iki oğlum var, biri avukat, biri iç mimar” dedi.AK Parti kurucularından olduğunu ifade eden Şahin, beş yıl kurucu üyeliğim, beş yıl da ilçe başkanlığı yaptığını belirten Şahin, “Ekonomik durumu kötü bir aileden geliyorum. Ayakkabı boyacılığı bile yaptım. Simitçilik, lahmacunculuk, muavinlik, inşaat işçiliği yaptım. Duvar kağıdı ustalığı yapardım. Şemsiye çorap satardım Üniversite öğrencisiyken. Bursa Ulucami avlusunda kartpostal satardım. Şimdi tweet atıyorlar. Hayatın ne olduğunu, kazanmanın ne olduğunu bilen biriyim. Hayat çoğumuzun önüne her şeyi cömertçe açmıyor. Bazen tırnaklarınızla kazıyarak başarmanız gerekiyor. Allah çalışmamızın karşılığını almamızı nasip etti” dedi. Diyaloğa açık bir insan olduğunu, ekip ve kadro çalışmasına önem verdiğini ifade eden Şahin, “Belki fazla merhametliyim. Balık burcuyum. Kendimi karşımdakinin yerine koymayı başarabiliyorum. Kararlarımı böyle alırım. Katılımcılığa, demokrasiye inanırım. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin sunduğu fırsat eşitliğiyle, ayakkabı boyacılığı yapan Erol Şahin iktidar partisinden belediye başkanı adayı olabiliyor. Bu yüzden Cumhuriyetimizin tüm kurucularına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kendisini mutlu eden şeyin bir işi başarmak olduğunu belirten Şahin, “Sonucunu görmediğiniz hiçbir şeyin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Buna önem veriyorum, başladın mı bitireceksin, yapacaksan adam gibi yapacaksın” dedi.

Ereğli’de yaşamaktan büyük keyif aldığını belirten Şahin, Babasının yetmiş yıl önce Ordu’dan göç edişini siyasete konu etmeye çalışılmasına ilişkin ‘Bunlar kasaba politikacıları, ben doğuştan Karadeniz Ereğliliyim. Ailem tamamı burada yaşıyor. Eşim Bölücek’ten. Dışarıya giden kimsemiz yok. Hakkınızda olumsuz bir şey bulamayan bazı kişiler böyle yıpratmaya çalışıyor sizi. Her seçim döneminde bunlar oluyor. Bu seçim döneminde de olacaktır. Bunlara takmıyorum. Hayatım boyunca Ordu’ya bir iki kez Trabzon’a giderken geçtim. O kadar” şeklinde konuştu.

“İNSANLARIN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜ BİR EREĞLİ HAYAL EDİYORUM”

Şahin, belediye başkanı adaylığına neden aday olduğuna ilişkin bir soruya şu cevabı verdi:

“Yirmi yıl belediye başkanlığı yapan ağabeylerimiz bile tekrar aday olabiliyor.Bunların şehre verebileceği yeni hiçbir proje yok. Halk bunun bilincinde. Demek ki ihtiyaçlar sizi ortaya çıkarabiliyor. Mesleğimde belli bir seviyeye gelmiş bir kardeşinizim. Şuna inanıyorum, insanların topluma karşı sorumlulukları var. Her şey para pul değil. Dört beş sene önce bir karar aldım, siyasi hayatımı noktalamıştım. 2011 yılında böyle bir karar almışken, şartlar bizi bu noktaya getirdi. Ereğli’de birçok sorunun, sıkıntının olduğunu düşünüyorum. Ben hayatın her alanında olan bir meslek sahibiyim. Hastanesinden müzesine, tarımından ticaretine kadar. Siyasi hayatımı noktaladıktan sonra birçok teklif geldi. Belediye Başkanı, İlçe Başkanı, çeşitli adaylıklar için gerek üst düzey noktalardan, gerek çalışma arkadaşlarımdan geldi. Bu teşvikler bunda etkili oldu. İlçe başkanlığı yaptığım dönemde, maddi olarak çok yıpranmıştım. Ara verdim. Kendimi yeniden topladım. Geldiğimiz noktada çocuklarımız büyüdü. Yaş itibarıyla mesleklerini icra ediyorlar. Artık ben hayatımda aldığım karar gereği, son beş yıldır gelirlerimin bir kısmını sosyal amaçlar için harcıyorum. Herhangi bir şeye ihtiyacım yok. Eğitime katkı vermeye çalışıyorum. Bu noktaya gelmiş bir insan olarak dünyalıkla işim kalmadı. Fakat insanların hayır duasını almak çok önemli. Günde on onbeş saat insanlarla bir aradayım. Yolunda problem var, işsizlik var, imar sorunu var. Şu anda mahallelerin güncel sorunlarını bile tespit etmiş olduk. Elli iki yaşındayım. Yaşım kemale erdi. Bu yaştan sonra on sene Ereğli’ye hizmet kapasitemiz olur. Tam kemale erdiğimiz bu on yılı Ereğli’ye hizmet etmekte kullanabiliriz. Belediye başkanı olur da arkamızdan ‘Allah Razı olsun, şunları şunları yaptı, yerini gençlere bıraktı gitti’ desinler istiyorum.Karadeniz Ereğli’de ekonomik belediyecilik yapmak istiyorum, esnaf dostu bir belediye başkanı olmak istiyorum. Ereğli’ye para girişini hızlandıran bir belediye başkanı olmak istiyor, insanların yüzünün güldüğü bir Ereğli hayal ediyorum.”

ADAYLIĞI NASIL GERÇEKLEŞTİ…

Son gün son dakikaya kadar adaylık konusunda bir bilgisi olmadığını, öğrendikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haricinde hiçbir desteği olmadığını ifade eden Şahin, “Diğer arkadaşların hepsinin arkasında genel merkezden birileri vardı. Ben genel merkeze hiç gitmedim. Cumhurbaşkanı başdanışmanlarıyla aday olduktan sonra tanıştım. Ben yeminli mali müşavirim. Bu dönemde en büyük sorun ekonomik. Ereğli’de de durum böyle. Ekonomi sorunlarını en iyi ekonomiden anlayan bir belediye başkanı çözer. Cumhurbaşkanımız yirmi arkadaşımız gittiğinde bu sebepten beni tercih ettiğini düşünüyorum. Aday olduktan sonra bile genel merkeze uğramadım. Sadece iki kez bazı sorunlar için Külliyeye gittim. İnşallah bundan sonra da daha sık gideceğim” dedi.

“1 NİSAN’I BEKLİYORUM”

Birkaç kez adaylığı olduğunu belirten Şahin şöyle devam etti:

“Hakkım olduğunu düşünüyordum ama aday yapılmadım. Fakat küsmedim. Aday arkadaşlarla madden ve manen destek olmaya çalıştım. Bunların karşılığını görmek insanı mutlu ediyor. Vefa denilen şey budur. Birçok bölgede partimize bağlı kalmış arkadaşların milletvekili veya belediye başkanı olması benim için güzel bir şey. Bu dönemde bu işlerin yerine oturduğunu düşünüyorum. Güzel şeyler yapacağıma inanıyorum. Projelerle doluyum. Hükümet imkanlarını nasıl kullanacağımı biliyorum, yönetimde ne gibi eksikler olduğunu biliyorum. Yatırımı, işsizliği, bütçeyi biliyorum. Ereğli’nin sorunlarını çözebilmek için 1 Nisan gününü bekliyorum.”

İlçe Başkanlığı döneminde Ereğli’ye büyük hizmetler kazandırdığını ifade eden Şahin şunları söyledi:

“Ereğli Düzce yolu benim dönemimde yapıldı. Gülüç köprüsü benim dönemimde yapıldı. Köprüyü açmakta zorlanıyorduk. İlçe başkanıyım o dönemde. Genel müdürü aradım, çayı hazırlayın geliyorum dedim. Sayın Genel Başkanım, sen Ereğli’de yaşıyorsun, ben Ereğli’de yaşıyorum. Birbirimize ihtiyacımız olur. Bize sizin de işi düşer. Gelin tartışmayalım. Yapacağınız şey şuradaki duvarı on metre geri çekmek dedim. Hemen telefon etti, on metre çekin dedi. Ben beni buraya kadar yordun, bir şey daha istiyorum, bir araba vereceksiniz bana dedim. Sosyal hizmetler’e bir araba aldık oradan. Demek istediğim, kavga etmeden de sorunları çözebilirsiniz. Bunları Ereğli’de yapmaya çalışacağız. Diyalogla çözemediğinizde kavga da edilir ama kavgadan beslenen bir insan olmadım. İktidarsınız yapın denildiğinde, biz bunları yaptık. Ereğli Düzce Yolu örnektir. Öğretmenevi, Adliye, Kapalı Spor salonu örnektir. Köylerde her taraf çöplüktü. Örneklerini buldum, şartnamelerini temin ettim, valiye götürdüm, üç ay mücadele ettim, milletvekillerimizle, il genel meclisiyle üyeleriyle tartıştık sonuca ulaştık. O gün bugündür tüm köylerimiz çöpten kurtuldu.”

EREĞLİ’NİN İL OLMASI…

Hükümetin yaptığı bir çalışma kapsamında Cumhuriyetin yüzüncü yılına yüz ille girileceğini ifade eden Şahin; “Karadeniz Ereğli’de bunlardan biridir. Böylece Ereğli kendi göbeğini kendisi kesecektir. Ereğli’nin il olmasına yapılacak her çalışmada belediye başkanı olarak Erol Şahin’i göreceksiniz, her kuliste Erol Şahin’i göreceksiniz. Bunları yapacağız,” dedi.

Şahin, Zonguldak ziyaretinde Ereğli’nin il olmasını kendisine iletip iletmeyeceği sorusuna, “Sayın Cumhurbaşkanımız seçim dönemlerinde popülist konulara girmiyor. Bunlar bir program çerçevesinde yapılıyor. Ben on dakika, on beş dakika da olsa Ereğli’nin ekonomik sorunlarını anlatacağım” cevabını verdi.

Şahin, önümüzdeki beş yıl içinde Ereğli’nin il olmasının gerçekleşeceğine inandığını belirterek şunları söyledi:

“Rahmetli Özal 1989 yılında Ereğli’yi bana verin, il yapayım dedi. O zaman olmadı. Şimdi Cumhurbaşkanımızın Ereğli ile bir gönül bağı var. Cumhurbaşkanımız Ereğli’ye mitinge geldiğinde “Ereğli’nin vekili benim’ dedi. Bundan dolayı sayın cumhurbaşkanımız belediye başkanı adaylarını belirlerken, büyükşehirler dışındakilere bakmadı ama Ereğli’yi bizzat kendisinin seçtiğini biliyorum. Ereğli’ye özel bir ilgisi var Cumhurbaşkanımın. Ereğli’de biz hizmete başlarsak sorunların çözümünün çok kolay olacağını düşünüyorum. Her manada diğer adaylardan fazla yapabileceğimiz iş var Ereğli için. Diğer adayların yapıp da bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Fakat bizim yapıp da onların yapamayacağı çok şey var. Erol Şahin Belediye Başkanı olunca il olmaya bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyorum.”

“AĞIR CEZA NE GETİRİYOR?”

İki tür mega projeleri olduğunu belirten Şahin, bunların bir kısmının istihdam amaçlı, bir kısmının da sosyal amaçlı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Ağır ceza mahkemesinin açılmasıyla belki otuz kırk personel daha Ereğli’ye gelecek. Bunların maaşları beş yılda onbeş milyon lira eder. Büyük bir katkı bu. Bunun dışında ne getiriyor, tüm davalar Zonguldak’ta görüldüğünden Zonguldaklı avukatlar kazanıyordu. Şimdi Ereğli’deki avukatlarımız da kazanacak. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç Hanım aracılığıyla halledebiliyoruz birçok sorunu. Ereğli Anadolu Lisesi’nde okumuş. Bize büyük katkıları var. Alaplı’nın Gümeli beldesinden Zonguldak’a dava için giden insan oluyor, bu insanları bunlardan kurtarıyorsunuz. Belki beş yılda otuz milyonluk toplam katkı var Ereğli’ye getirdiği. Diğer adaylar bunu hayal edemez.”

“BATI KARADENİZ ÜNİVERSİTESİ…”

Mega projelerinden birinin Üniversite olduğunu ifade eden Şahin, “Batı Karadeniz Üniversitesi’ni kuracağız” dedi.

Şahin şunları kaydetti:

“İlçede kurulmuş Üniversite örneği Alanya’da var. Cumhurbaşkanımıza ulaşabildiğimize göre inşallah bunları Ereğli’de kuracağız. Ereğli’den yüksek oranlı bir oy alıp Cumhurbaşkanımıza selam gönderdiğimizde yapılamayacak şey olmadığını biliyorum. Ben hesap adamıyım, ciro, bütçe, maaş nedir bilen bir kardeşiniz olarak birinci önceliğimiz ekonomiyi rahatlatmak. Batı Karadeniz üniversitesine giden yol en az beş fakülteye çıkmak. Ereğli’de denizcilik bilimleri yüksekokulu dört yılık olarak benim ilçe başkanlığımda açıldı. Eğitim Fakültemiz vardı. İkiye çıktı. Üçüncüsü Turizm fakültesi kuruldu, öğrencisi yok. Şu anda niye Ereğli’de fakülte kurulmuyor. Bina yok öncelikle. Üniversite bütçem yok diyor. Hocaları dağıtmamaya çalışıyor, kütüphanesini dağıtmamaya çalışıyor. Fakülte binalrını ben tahsis edersem, bu binalara katkı sağlarsam binaları tesis etmiş oluyoruz. Bu binaları yaptıktan sonra yerel kaynakların tamamını harekete geçirerek yaptıktan sonra, birinci en büyük problemi kaldırmış oluyoruz. İkincisi cumhurbaşkanımızın kararını çabucak alabileceğimizi düşünüyorum. Beş yılın sonunda on bin öğrenci vaat ediyorum. Beş üniversite yapmayacağız, fakülte sayısını beşe çıkaracağız. Şu anda iki fakülte zaten var.

Çarşı içinin üstünü kapatıp aydınlatarak daha güvenli hale getirebiliriz. Şu anda belediyenin kullandığı binayı ve diğer binayı Üniversiteye tahsis edeceğiz. Üniversite kendi binalarını yapıp taşınana kadar bu binaları kullanacak. Bu arada binlerce üniversite öğrencisi ekonomiye katkı sağlayacak. Üniversite öğrencilerimizin, fakültelerimizin sayısının artmasıyla Batı Karadeniz Üniversitesi’nin kurulmasının temellerini atacağız. Bu Zonguldak’tan izin almadan kendi fakültelerimizi kurmamızı sağlayacak. Ereğli’de on bin öğrenci olsa kaç tane sporcu olacaktı içinde. Ereğli Belediyespor’da bunlar oynayabilirdi. Şu andaki maliyetin çok altında belediyespor bütçesi olacaktı, artan miktarı başka yatırımlarda kullanabilecektik.”

“BELEDİYE BAŞKANI PROJE ADAMI OLMALI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ereğli’ye gelişi konusunda çalışmalar olduğunu belirten Şahin, “Kendisinin Ereğli’ye özel bir muhabbeti var. Herkes kendisini sevmiyor olabilir ama şu bir gerçek ki Cumhurbaşkanımızın Ereğli’ye muhabbeti olması birçok sorunun çözümüne katkı verecektir” dedi.

Şahin şöyle devam etti:

“Belediye başkanı proje adamı olmalı. Ereğli’nin sorunlarını çözmenin yolunu bilmiyorsanız, beceriniz yeterli değilse, parke yapmayla, su akıtmayla iş bitmiyor. Hamzafakılı’daBölücek’te ilk problem ekonomik, ikinci problem imar problemleri, sonra da yol meseleleri var. Ereğli’de istihdam atölyeleri kuracağız. O bölgelerin işsizlik sorununu çözüyoruz. Ereğli Belediyesi bütçesinden en az bir tane, bütçe imkânları ölçüsünde, bin- bin beş yüz kişiye iş imkânı sağlayacağız. İki bin metrekarelik iş atölyeleri yapacağız. Mahallelerimize yapacağız bunları. İki bin metre atölyelerimizi yatay da yapabiliriz, dikey de. İstihdam atölyelerinden kastımız, iki milyon lira, Ereğli Belediyesinin yüzde bir buçuğunu ayırarak her sene iki yüz elli kişiye iş sağlıyoruz. İşletmesini belediye olarak yapmıyoruz. Binayı yapacağız, yüz TL gibi bir parayla kiraya vereceğiz. En az 250 kişi çalıştır diyeceğiz. Üç aylık maaşları teminat olarak yatır diyeceğiz. Ereğli’nin birçok bölgesinde bunu inşa ettiğimizde, her bölgede 250 kişi işe girecek. O kadar büyük bir sosyal proje ki bu. Bir evde erkek çalışıyor, iki bin, iki bin beş yüz lira maaş alıyor. Geçinme imkanı yok. Hanımı çalışıyorsa, evdeki gelir beş bin liraya çıkıyor. Beş bin lira giren bir evde büyük bir rahatlama yaşanıyor. Bu büyük bir sosyal projedir. Bu tekstil atölyeleri büyük sosyal yaraları tedavi ediyor. Bu istihdam atölyelerimiz olmazsa olmazımız. Tek şartımız bir tanesi elpek beziyle ilgili olacak. İlla Tekstil olmasına gerek yok ama tekstil sektörü yoğun işgücü gerektirdiğinden bunu diyoruz. İki üç haftada üretime geçebilecek alanlar olacak bunlar.

Fakülte mega projelerimizden. Ben belediye başkanı olur olmaz, devlet hastanesi alanına iki fakülte binası için kolları sıvayacağız. Ereğli belediye bütçesinden, Ereğli halkının parasından fakülte binalarının inşasına kaynak aktaracağız. Buna Üniversite de para koyacak. Ticaret odamızla da konuştuk, Odalar Birliği’nden de, Erdemir’den de destek alacağız. Üç fakülteyi beş yıl içinde Ereğli’ye kazandırmış olacağız. İnşallah on bin öğrenciyi Ereğli’ye getireceğiz.”

“EREĞLİ LOBİSİ KURACAĞIZ!”

Herkesin kendi yaşadığı şehre pozitif ayrımcılık yapmak istediğini ifade eden Şahin, şunları söyledi: “ Ben de Ereğli belediye başkanı olduğunda Zonguldak bütçesinden Ereğli’ye daha fazlasının ayrılması için gerekli çalışmaları yapacağız. O kadar çok Ereğlili bürokrat var ki. Bunların hepsini birleştirdiğinizde, birçok sorunu çözebilirsiniz. Bakanlarımızın yanında danışmanlar, başdanışmanlarla tanışıyorum. Gelir gelmez tüm önemli kurum ve kuruluşlardaki Ereğlili hemşerilerimizin listesini yapacağız. Zaman zaman bunlarla yemekler yiyeceğiz. Ereğli’de buluşacağız. Sağlık Bakanlığında kaç tane Ereğlili vatandaşımız var. Dışişleri bakanlığında kaç tane hemşerimiz var. Şunu söylemek istiyorum, beni dinleyen hemşerilerim çok iyi anlıyor. Biz Ereğli lobisini en güzel şekilde oluşturmamız gerekiyor. Lobicilik nasıl yapılır, Ereğli’nin menfaatleri nasıl korunur bunların örneklerini göstereceğiz. Belli bir makama gelmeden bunları yapmakta zorlanıyoruz. Belediye Başkanı, milletvekili değilseniz bunları gerçekleştiremezsiniz.”

ULAŞIM MESELESİ…

Otopark ve ulaşım konusunda da önemli projeleri bulunduğunu ifade eden Şahin şunları söyledi:

  1. otoparklar inşa edeceğiz. Bir tane çınaraltı’na, bir tanesi de kent merkezine yapacağız. Çınaraltında çay içmek için yarım saat yer arıyoruz Bazen ta askeriyenin giriş kapısına araç park ediyoruz. Hükümet destekli bir belediye olacağız. Milli Eğitimle birlikte buradaki Sanat Okulunu şu andaki kamyon garajının olduğu yere taşıyacağız. Öngörümüz bu. Arkadaşlarımız bunun üzerinde çalışıyor. Sanat okulunun şu andaki yeri 19 bin 600 metrekare, altına yüz araçlık otopark, üstüne kültür merkezi, bale, kreş, kafe, restoranlar, kültürel odaklı sosyal bir dokuyu oluşturuyoruz. Denizin karşısında. Bunları milli eğitimle aynı dili kullanan bir belediye başkanı yapabilir. Hepsini ilgili bakanlıklar nezdinde görüşmelerini yapıyoruz. Başkalarının yıllarca çözemeyeceği sorunları biz birkaç günde çözebileceğimize inanıyoruz. Meslek lisesi yeri on numara bir yer. Kısa sürede görselleriyle bunları paylaşacağız. Neyi konuşsak rakiplerimiz alıp kullanıyor. Sohbetlerde anlattığımız projeleri başka adayların ağzından duyuyoruz. Sanat okulunun binaları zaten ekonomik ömrünü doldurmuş. Yeni yerine taşıdığımızda, inşallah bunu çözeceğiz. Oradaki sorunu çözmek için oraya bir eğitim kurumu da yapacağız. Hukuki sıkıntıları da böyle aşacağız.”

KENT MEYDANI PROJESİ

Kent meydanı projesi hakkında da bilgi veren Şahin şunları söyledi:

“Yaklaşık bin 400 araçlık bir otoparkımız var. Bin araç da bozhanede çekiliyor. Bu araçları trafikten çekmiş oluyoruz. Bunlar paralı olmamalı. Ucuz ya da bedava olmalı ki insanlar buna araçlarını bıraksın. Kent meydanında bin dörtyüz araç, iki kat yeraltı otoparkı, askeri lojmanlarının olduğu yere bir belediye binası yapıyoruz. Paşamızla konuştuk. Yanına hükümet binası inşa ediyoruz. Emniyet müdürlüğü de taşınıyor. Camiyi kent meydanına değil, başka bir yere yapacağız, bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor.”

DİĞER PROJELER…

Şahin, diğer projelerle ilgili de şöyle dedi:

“Balı bölgesinde cam teras, kafeteryalar, yürüyüş yollarıyla turizm altyapısını organize ediyoruz. O bölgede yapabileceğimiz çok şey var. Kandilli’ye de bir şeyler yapmalıyız. Maden müzesi gibi bir ocağı dizayn etmeliyiz. Ereğli’de bir turistin kalabilmesi için turizm alanlarını çeşitlendirmemiz gerek. Ereğli insanının düğün yapabileceği bir salon yok. Kavaklık’ta yerin altına soktular bir tane. Ereğli Halkına yakışan bir yer değil. On numara bir düğün salonu yapacağız. Trafik salonu olmayacak. Düğün ve kongre merkezi olarak yapacağız bunu. Çok şey yapılabilir ama bu dönemde yapılabilecek olanları gündemimize alıyoruz. Zamanımın çoğunu belediye başkanı olduğumda iş çevreleriyle ilişkide olacağım. Odalar birliği yetkilileriyle bağlar kurup Ereğli’ye yatırıma davet edeceğim. İstanbul’a iki buçuk saat. Bu bölgede üç vardiya çalışmaya hazır insan gücümüz var. İşsizimiz var. Ereğli’de asgari ücretle çalışmaya hazır insan gücü var. Birçok bölgede bu yok.”

Şahin, programda ilçeye yatırım yapmak isteyenlerin önünü açmak için belediye olarak inisiyatif alacaklarını ifade etti. Şahin, bir büyük festival düzenleyeceklerini, yerel sanatçılarla çok sayıda festival düzenleyeceklerini belirterek, “Sadece festival yapmayacağız. Birinci önceliğimiz istihdam olacak” diye konuştu.

“NİYE YAPMADINIZ?”

AK Parti adayı şöyle devam etti:

  1. mahallede aydınlık bir cadde oluşturacağız. Şehrin çeşitli yerlerine yürüyen merdivenler yapacağız. Elmatepe’de bir sıkıntı var. Bunları düşüneceğiz. Elmatepelilere bir müjdemiz de onları bir sağlık ocağına kavuşturacağız. Orada bir hayırsever kardeşimiz bir sağlık ocağı yapıp bize teslim etmeyi taahhüt etti. Biz de buna katkı sağlayacağız. Ereğli’de şu ana kadar yapılmış ne varsa şu ana kadarki belediye başkanlarının katkısı vardır. Fakat yapılmamış ne varsa şu ana kadarki belediye başkanlarının, yöneticilerinin etkisi vardır. Yapsaydın kardeşim. Neden yapmadınız? Hala çıkıyorsunuz aday oluyorsunuz? Ereğli’de bir kapalı havuzumuz yok. Belediyeye ait bir havuzumuz yok. Belediyeye ait düzgün bir düğün salonu yapılsaydı, ben buna para ve emek harcamayacaktım. Otuz, kırk yıldır bir festival. Halil Bey ilk dönemde güzel şeyler yaptı ama sonra yattı.”

Ereğli’nin en büyük sorununun ekonomik olduğunu, bunun çözümünün de ekonomiyi iyi bilen birinin göreve gelmesi olduğunu savunan Şahin, “Belediye başkanlığı bir meslek değil görevdir” dedi.

Şahin, “Kimse bahane üretmesin, Ereğli Belediyesi beş senedir borç ödemiş. Belediyenin hizmetlerinin yüzde 99’unu belediye başkanı yapar. Kaldırımlarla, suyun akmasıyla, çöp kovasının yerini değiştirmekle meclis üyesinin ne işi olur? Tüm birimlerin memnuniyeti belediye başkanıyla alakalıdır. Meclis üyeleri ayda bir kez toplanır, büyük kararlar alır. Ben belediye başkanı olacağım, belediye meclisi beni çalıştırmayacak. Çalıştırmasınlar bakalım. Maaşı belediye meclisi mi veriyor, belediye başkanı mı veriyor? Hangi bakanlıktan ne istediniz de alamadınız? Ereğli belediye başkanı Erol şahin olursa otuz gün içinde Ereğli belediyesinin nasıl disiplinli olduğunu, bunun yanında hepsinin yüzünün nasıl güldüğünü de göreceğiz” dedi.

“TEST EDİLDİM; BAŞARDIM…”

Şahin, ‘Size nasıl güveneceğiz” sorusuna cevaben, “Adaylardan bazıları belediye başkanlığı yapmış, bazıları yapmamış. Yapan insanların kataloglarında neleri yaptığı, neleri yapamadığı belli. Ben ilk kez kamuoyu önüne çıkıyorum. Diğerleri başaramadı. Ben başarabilirim. Birinci artım bu. İlk kez belediye başkanı adayı oluyorum. Projelerimde ziraat mühendisleri, jeoloji mühendisi, psikolog, eğitimci var, toplumun her kesiminden insanlar var. Her mahalleden olmasa bile çoğundan arkadaşlarımız var. Belediye meclisimizi hem kentimizi temsil etsin, hem yönetirken bize yardımcı olsun diye seçtik. Diğer arkadaşların yapamadığını gördük, ben yapabilirim. İlçe başkanlığımda birçok projeyi hayata geçirdik. Sayamayacağım birçok projeyi beş yıla sığdırdım. Ben test edilmiş, başarmışım. Benim ikinci artım budur. Üçüncü artım da Cumhurbaşkanım Ereğli milletvekiliyim diyor. Ereğli milletvekiliyle bunları çözebilir, hızlıca başarabiliriz diye düşünüyorum.”

Şahin, belediye meclisinde tüm sosyal grupları temsil eden adaylar olduğunu belirterek, 30 yaşın altında birçok üye adayımız var. On sekiz yaşında bir kızımız var aday olarak. Yaş ortalamamız 37” dedi.

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER